Adriana

Lisätty sivulle: 2008-02-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Adriana
8.3.2008 Adriana sai kodin Littoisista

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

15.5.2011 Terveisiä taas täältä Littoisista! Adrianan “teinivuodet” ovat ohi, ja neidille on tullut hieman enempi malttia kuunnella emännän käskyjä. Remmissä vielä välillä tulee aika mielenkiintoisia tilanteita, kun Adriana näkee toisen koiran ja päättää sännätä siihen suuntaan kovasti haukkuen, ja vetäen minut sekä kaksi muuta koiraa mukanansa. Paremmaksi tämä “remmi-rähinä” on onneksi jo mennyt koulutuksen ja sinnikkyyden avulla.

Viime kesänä tuli Adrianalle uusi kaveri, Pontus Russelin ja Hilda kissan lisäksi, nimittäin Chihuahua pentu, “Ötökkä”. Aluksi Adriana ei oikein ymmärtänyt että tuo pieni karvakasa on myös koira, mutta sen kanssa täytyy olla varovainen. Ekan kerran kun Adriana halusi leikkiä Ötökän kanssa, ja pamautti etupäänsä lattialle, leikkiasentoon, Ötökkä juoksi karkuun :) Nyt Adriana osaa jo leikkiä Ötökän kanssa. Se on kovin helppoa, menee maahan, ja leikkii vain hampailla & kuonolla. Nämä kaksi ovatkin jo oikein hyviä kaveruksia.

Omat jatko-opintoni vihdoinkin lähestyy loppua, ja lopullinen muutto Kangasalan tilalle myös. Välillä olen ajatellut että kenties tuo Adriana voisi kaivata “oman kokoista” leikkikaveria. Matkoilla ollessani Adriana ja muut menevät hoitopaikalle, jossa Adrianalla on välillä oman kokoista seuraa, ja siitähän se riemu tuleekin! On kyllä niin onnellinen koira silloin, että en raaskisi viedä takaisin kotiin :)

14.8.2009 Adrianalle kuuluu hyvää. Kaikki ei suju tietenkään kuin valssi, ja Adrianankin kanssa on välillä ongelmia. Se tuntuu protestoivan jos olen ollut matkoilla ( pissaa sänkyyn) ja kun olen paikalla tottelevaisuus on vähän niin ja näin. Kyllä Adris kaiken osaa tehdä, mutta se unohtaa nano sekunnin päästä mitä sille juuri oli sanottu ;) Suurin ongelma tällä hetkellä on että selkäni on jo toistamiseen leikattu, ja se ei oikein kestä sitä että Adriana repii pahasti narusta välilä. Toivottavasti kun muutan kokonaan Kangasalle tilallemme, niin tilanne muuttuu. Adriana on saanut matkustella paljon etenkin Littoisen ja Kangasalan väliä, mutta on tehnyt myös jo ulkomaan reissuja. Pari kertaa se on ollut mukanani Tallinnassa ja viime kesänä teimme kuukauden reissun Kobelnzsiin, Saksaan!

2.4.2008 Terveisiä täältä Turun viereltä, Littoisista. Adriana on sopeutunut oikein hyvin uuteen kotiinsa, ja onneksi jopa kodin entiset asukit ovat alkaneet tottua häneen. Kissa Hilda vielä välillä vähän sähisee, kun tämä yrittää tehdä liian läheistä tuttavuutta, mutta muuten heidänkin välillä suhde alkaa olla ok. Pontus terrierini on innostunut jo leikkimään useasti Adrianan kanssa, ja oikeastaan enään murahtaa nuorelle neidille, kun tämä hyppää hänen yli ulkona tms.

Adriana kaipaa kovasti hellyyttä ja huomiota, eikä aina näitä saadakseen muista kuinka iso hän on. Neiti on täysin vakuuttunut että hänkin on Pontuksen lailla sylikoiran kokoinen. Tällä hetkellä neiti on oikein varsinainen pönttöpää, kun hänet sterilisoitiin viime viikolla. Raasulla olisi kauheesti energiaa, mutta nyt pitää vielä muutaman päivän ottaa vähän rauhallisemmin jotta haava paranee kunnolla.

Olemme käyneet jo katsomassa hevosiakin. Aluksi ne tuntuivat olevan pelottavia isoja otuksia, joita täytyy varmuuden vuoksi haukkua. Nyt on alkanut jo kivasti tottumaan niihin. Pääsiäisenä vietettiin leppoisaa aikaa Kangasalla, jossa neiti sai juoksennella niin paljon kuin sielu sieti vapaana pitkin puistoa. Tässä liitteenä jokunen kuvakin, yritän saada jonkun kivan ulkokuvan Kangasalta myös pian. Kiitos vielä kerran että löysin näin kivan koiran teidän kauttanne!
T. Sonja, Adriana, Pontus, Hilda ja muutama heppa

***

Narttu, noin 7kk

24.2.2008 Kurkistellessani Adrianan häkkiin tulee tyttö uteliaana haistelemaan olisko meikäläisellä kenties namia tai rapsutuksia tarjolla. Kun kaivan hihnan esille tulee Adrianaan eloa ja se selvästi tietää mitä on luvassa. Tyttö lähteekin enemmän kuin mielellään lenkille.

Ohittaessamme haukkuvien koirien rivistön, nostaa tyttönen karvansa pystyyn ja vastaa haukahtamalla muutaman kerran. Adriana on kokonsa puolesta kuitenkin helposti hallittavissa ja pääsemme sukkelasti tilanteesta ohi. Adriana on yllättävänkin rauhallinen kaveri hihnassa ollakseen nuori ja kouluttamaton. Toki hihna välillä kiristyy mutta älytöntä tohottamista ei nuori neitokainen pidä.

Tapasimme Adrianan kanssa uroksen joka rähisi ja haukkui sille, mutta rähinän sijaan neitokainen vastasi haukkuun leikkiinkutsulla. Sivuillamme olevan Brucen kanssa Adriana olisi kovasti halunnut leikkiä ja tytöstä kuoriutuikin esiin touhukas pentu. Adrianan tulevassa kodissa voikin siis olla uroskoira kaverina.

Adriana osaa myös olla oikea pusutyttö halutessaan. Kyykistyessäni sen viereen sain äkkiä sylintäydeltä nuorta neitiä ja paljon pusuja. Mikään kyljessä kyhnöttäjä ei neiti ainakaan tarhalla tuntunut olevan, onhan maailmassa vielä monta ihmeellistä asiaa..

7.2.2008 Adriana on arviolta 7 kuukauden ikäinen narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty kadulta 18.1.08.

Tullessaan tarhalle Adriana oli ollut hieman hämmästynyt mihin olikaan joutunut ja haukkunut häkissään pelokkaana tarhan työntekijöille. Kun pelko väistyi ja Adriana pääsi lenkille se käyttäytyi normaalin kouluttamattoman pennun tavoin. Hihnassa tyttönen käveli jonkun aikaa nätisti, mutta välillä taas innostuksissaan alkoi helposti vetämään. Adrianan säkäkorkeus on kuitenkin vain noin 50-55cm ja se on ruumiinrakenteeltaan hoikahko joten tyttöä on helppo hallita.

Adriana on leikkisä ja ystävällinen pentu jonka uudelta kodilta toivotaan löytyvän aikaa ja innostusta pentukoiran kouluttamiseen kunnon kansalaiseksi:).

Uusi omistaja noutaa Adrianan Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Adrianan kulukorvaus on 100 euroa. Adriana on valmis lähtemään uuteen kotiin 3.3 alkaen.