Adela

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Adela
19.2.2007 Adela sai kodin Turusta

***

Kuulumisia kodista

9.12.2008 Adelalle kuuluu hyvää. Tyttö on todella kiltti ja lapsirakas. Asumme maalla Turun lähellä. Ade leikattiin vuosi sitten. Välillä Ade tahtoo vähän karkailla. Erityisesti se on tuttu vieras naapurikoulussa. Kun Ade kuulee lasten äänet, se ryntää yleensä perään. Todella hyväluonteinen ja -hermoinen koira. Itsellläni on kolme poikaa. Jopa naapurien lapset käyvät ulkoiluttamassa Adea, joka ei yhtään vedä remmissä. Ade on myös tosi terve. Lääkärillä ollaan käyty ainoastaan kerran. T:Sari

28.1.2008 Me ollaan saatu todella hieno koira Adelasta. Se on älyttömän kiltti ja sosiaalinen. Lasten kanssa sillä ei mene koskaan hermot, vaan se on heihin todella kiintynyt. Kerran pari karkasi lasten äänten perässä läheiseen kouluun ja perhepäivähoitajan pihalle. Adesta kasvoi saksanpaimenkoiran kokoinen, kaunis tyttö.

Kesällä oli vähän ongelmia, kun Adesta paljastui lintukoira. Se meni kesäiltaisin sekaisin linnuista. Iltaisin sitä oli vaikea saada sisälle, kun se jahtasi lintuja ympäri mäkeä. Otin parin viikon tottelevaisuuskasvatuksen ja Ade palasi ruotuun. Ade leikattiin marraskussa ja se myös rauhoitti tilannetta.

22.5.2007 Adela voi vallan mainiosti! Se on osottautunut hyvin viisaaksi tytöksi. Ade on maailman kultaisin koira. Pojista se tykkää yli kaiken ja seuraa mua sekä lapsia kaikkialle:). Ade on jonkin verran tukevoitunut, sehän oli aika laiha tullessaan meille. Lisäksi annoin sille varmuuden vuoksi vielä toisen matokuurin ja nyt turkkikin kiiltää.

6.3.2007 Adelle kuuluu hyvää. On sopeutunut erinomaisesti. Pysyy vapaana pihalla ja kulkee taluttimessa vetämättä. Ade on luonteeltaan tosi kultainen. Tykkää hirveästi lapsista ja on luottavainen ja rohkea kaikkien uusien ihmisten kanssa. Ainoa ikävä piirre on, että Ade varastaa ruokaa pöydiltä , dyykkaa roskikset ja osaa avata ovet. Mutta kyllä voin suositella kaikille Tallinnan löytökoiria. Tykkäsin hirveästi vanhasta sakemannistani, mutta tämä on kyllä vähintään yhtä ihana.

Kiitos teille kaikille rekkurescuelaisille, jotka olette tehneet hommia näiden koirien eteen! Oli todella helppoa ja mukavaa hankkia koira teidän avulla! Terv. Sari

***

Narttupentu, noin 4kk, hoidossa Suomessa

Kotihoitokuulumisia 18.1.2007 Ade on rohkaistunut kovasti täällä meillä ollessaan. Ulkona tyttö kävelee jo reippaasti eikä enää arastele toisia koiria ja ihmisiä. Varsinkin lapsia Ade haluaisi häntä heiluen mennä moikkaamaan. Kovasti tämä suloinen tyttönen onkin saanut ihmisiltä kehuja ja rapsutuksia. Harva kykenee kävelemään hymyilemättä ohi kun katse osuu tämän tytön villinä heiluvaan takapuoleen.:)

Adelta ei ole enää tullut pissavahinkoja sisälle ja muutenkin se on kovin oppivainen pentu. Adelasta saa varmasti joku onnellinen oivan harrastuskaverin itselleen. Neiti nauttii kovasti ihmisen läheisyydestä, ja tuleva koti saa varautua tyttöön jonka silmistä tuikkii rakkaus ja elämänilo.

Kuulumisia kotihoidosta 25.12.2006: Adela tuli Tallinnasta kotihoitoon 21.12. Ade on arviolta 4 kuukauden ikäinen ihastuttava neidon alku, joka on nyt Hyvinkäällä kotihoidossa. Kodissa asuu vanhempi uroskoira jonka kanssa Ade tulee hyvin toimeen. Kissoja tyttö innostuu välillä haukkumaan ja jahtaamaan leikkikaverin toivossa, mutta komennettaessa jättää kissat heti rauhaan. Ade haluaakin kovasti miellyttää ihmistä ja on johdonmukaisessa koulutuksessa varmasti oppivainen tyttö. Sisäsiisteyskin on aika hyvin hallinnassa, välillä tosin voi tulla vahinko. Ade kyllä osaa pyytää hädän yllättäessä pihalle. Yksinjäätyään (toisen koiran kanssa) ei ole tehnyt tuhoja ja alkupäivien itkemisenkin on jo lopettanut.

Hihnassa Ade kävelee suhteellisen nätisti, tietysti jossain vaiheessa ei voi olla purematta ja riepottamatta hihnaa pentumaiseen tapaan. Ulkona vieraat asiat pelottavat ja niille pitääkin hieman “tuhahtaa”. Kun tyttö huomaa että
vaaraa ei olekaan, saa vieraskin koira/ihminen hännänheilutukset. Kotona Ade ottaa kaikki ihmiset innolla vastaan. Ulkoilua tämä koira tosiaan rakastaa ja vaatii aktiivisen ja kokenee kodin. Tästä koirasta ei ole sohvaperunaksi.
Säkäkorkeus on tällä hetkellä 45cm ja lisää senttejä voi tulla paljonkin tassunkoon perusteella. Tämä kultainen tyttö odottaa nyt ikuista kotia, jossa saa paljon rakkautta mutta myös rajoja.

15.12.2006 Adela on noin 3-4kk ikäinen narttupentu, jonka perimässä epäillään olevan mm saksanpaimenkoiraa. Adelaa on opetettu kulkemaan hihnassa, ja tyttö on myös tottunut kissoihin. Adelalle etsitään kotia jossa on kokemusta palveluskoiraroduista, sekä halua harrastaa tytön kanssa.

Adelan tarina on tyypillinen, virolainen nainen otti pennun Tallinnan koiratarhalta, lapsensa toivomuksesta, ja huomasi pari kuukautta myöhemmin, etteivät he haluakaan koiraa. Siispä Adela etsii uutta kotia, joka on valmis pitämään sen luonaan aina. Adelan nykyinen omistaja on käyttänyt pentua eläinlääkärissä ja hoidattanut mm suolistotulehduksen. Adela on myös saanut madotukset ja rokotukset, ja onkin jo valmis matkaamaan suomeen.