Ada

24.05.2006

Alkuperä: Suomi

4.11.2020 Adasta tuli enkeli vanhuuden vaivojen vuoksi.

24.3.2017 Ada sai kodin Vantaalta.

Kuulumisia kodista:

30.5.2017 Ada on ollut uusi perheenjäsenemme nyt kaksi kuukautta ja kotiutunut luoksemme hienosti. Kaupunkilaiskoiralla on ollut ihmettelemistä uudessa elinympäristössään Vantaan lähiössä ulkoilumaastojen, peltojen ja metsien kupeessa. Omalla pihalla vapaana oleminen on ollut Adalle myös uusi ihmeellinen kokemus. Koska Adan menneisyydestä ja esim tavoista oli niukasti tietoja, olemme välillä törmänneet molemmin puoleiseen ihmettelyyn, mutta yhdessä olemme opetelleet toistemme tavoille.

Ada on luonteeltaan rauhallinen, tasapainoinen ja lempeä. Juuri 11 vuotta täyttäneenä hän on edelleen erittäin leikkisä ja uteliaana seuraa kaikkia kodin askareita. Iltaisin Ada mielellään käpertyy sohvalle rapsuteltavaksi. Odotamme innolla ilmojen lämpiämistä, jotta Ada pääsee uimaan läheiseen jokeen. Epävarmuudesta kummunnut remmirähjääminen on vähentynyt huomattavasti ja kynsien leikkuukin sujuu jo hyvin. Se vaikuttaa olevan osoitus lopullisen luottamuksen syntymisestä. Ovikellon sointiin Ada vastaa möreällä haukulla, mikä on hyvä ominaisuus omakotitalon kotivahdille. Viime viikolla Ada steriloitiin ja toipuminen on sujunut hienosti. Emme halunneet kiusata Adaa kaulurilla, vaan ostimme potkupukua muistuttavan trikoisen suojapuvun, joka olikin todella hyvä hankinta. Ada on täysin tietämätön vatsassaan olevista tikeistä ja haava paranee hienosti.

Toivomme saavamme nauttia ihanan Adan kanssa monista yhteisistä vuosista. Kiitos Rekku Rescuelle tärkeästä työstä, ja Roosalla ja Annelle Adan tuomisesta elämäämme.

***

Narttukoira, 10 v (steriloidaan)

6.3.2017 Ada on puhdasrotuinen espanjanvesikoira, joka odottelee omaa kotia kotihoitopaikassa Helsingissä. Ada on luonteeltaan ystävällinen, leikkisä ja reipas lenkkeilijä. Ada jännittää hieman uusia ihmisiä tai tilanteita, omalle omistajalleen on uskollinen ja hellyydenkipeä. Motivaationa ja rohkaisuna toimii hyvin koiranamit, ja Ada osaakin jonkin verran peruskäskyjä ja -taitoja.

Ada on elänyt koko elämänsä toisen koiran kanssa, mutta uudet koiratuttavat saattavat jännittää. Adalle etsitään kotia joko ainoana koirana, tai mahdollisesti rauhallisen ja kiltin koiran kaverina. Ada tuli yhdistykselle kotia etsimään omistajan muutettua seniorikotiin. Sopiva koti tytölle on rauhallinen aikuiskoti, jossa saa nauttia pitkistä lenkeistä, uimareissuista ja leikkimisestä.