Aada

26.05.2017

Alkuperä: Suomi

18.02.2024  Aada sai kodin

13.01.2024

Herttainen, monirotuinen Aada etsii uutta kotia. Aada saapui yhdessä poikansa Hemulin kanssa yhdistyksen sijaiskotiin uutta kotia odottelemaan. Aada on hyvin ystävällinen tyttö jonka rotuperimässä on dalmatialaista ja berninpaimenkoiraa, aktiivisesta tytöstä on siis kysymys. Aada on hyvin ihmisläheinen tyttö joka viihtyisi sohvallakin ihan ihmisensä lähellä ja on myös kova jakelemaan pusuja.
Aada tulee toimeen toisten koirien kanssa mutta on luonteeltaan hieman huomionhakuinen ja voi alkaa helposti pomottamaan toista. Aada pärjäisi parhaiten ainoana koirana jolloin huomiosta ei tarvitse kilpailla toisten kanssa.  Aada on hyvin reipas lenkkeilijä, vetää hihnassa mutta on rauhallisempi kuin poikansa Hemuli. Tarvitsee kuitenkin hihnakäytökseen koulutusta jotta lenkit voisivat sujua tasaisemmalla tahdilla.
Hemulin tapaan Aada myös tutkii pöytätasoja etsien syötäväksi kelpaavaa. Tyttö onkin tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa kuten Hemulikin, tämä tapa voi pikku hiljaa poistua kun ruokailusta tulee säännöllistä ja ruokaa on riittävästi tarjolla.
Autossa Aada on alussa hieman hermostunut mutta ei pidä isoa meteliä eikä ole pahoinvoiva matkan aikana.
Yksinolo tuottaa Aadalle vielä tällä hetkellä vaikeuksia, tyttö haukkuu yksin ollessaan. Tähän tulee tulevan kodin olla varautunut ja panostettava koiran yksinolo harjoituksiin, jotka suositellaan aloitettavaksi heti koiran kotiuduttua.
Aada on tottunut kissoihin ja kouluikäisiin lapsiin. Ihan pienten lasten perheeseen tyttöä ei sijoiteta.
Aadalle etsitään liikunnallista kotia mieluiten omakotitalosta ja tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran riittävästä päivittäisestä liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä.
Aada on sijaiskodissa Turussa jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.