Zoegas (nyk. Ansa)

18.10.2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.4.2021 Zoegas sai kodin veljensä Starbuckin kanssa Vantaalta ja on nyt nimeltään Ansa! 

***

Zoegas on nuori tyttö, joka vielä totuttelee elämäänsä kotikissana. Zoegas etsii kotia yhdessä veljensä Starbuckin kanssa.

20.3.2021

Zoegas saapui Rekuille hoitoon isosta populaatiosta ja on pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään, että kotikissan elämä on ihan mukavaa.

Zoegas tykkää lämpimästä ja sen lempipaikka päiväunille onkin lämpöpatterin päällä. Auringon paistaessa se menee heti aurinkoiseen kohtaan lepäämään tai turkkiaan hoitamaan. Zoegas viettää mielellään aikaa samassa tilassa ihmisen kanssa, vaikka se onkin hiukan varuillaan sekä ihmisten että muiden kissojen kuin veljensä seurassa. Välillä Zoegas nauttii silityksistä vaikka sitä selvästi pelottaa ihmisen kosketus. Viime aikoina Zoegas on rohkaistunut tutustumaan sijaiskodin omiin kissoihin ja nykyään se nukkuu mielellään muiden kissojen lähettyvillä.

Zoegas rakastaa onkileluja ja höyhenkeppejä yli kaiken. Leluja jahdatessaan ketterä Zoegas ihastuttaa hoitajia uskomattomilla hypyillään. Zoegas pitää myös hippa- ja painileikeistä veljensä kanssa.

Zoegas vaatii vielä paljon totuttelua käsittelyyn. Zoegas on edistynyt hurjasti tulotilanteeseensa nähden ja nykyisin se antaa jo koskettaa itseään. Se saattaa kuitenkin yhtäkkiä säpsähtää kosketusta ja paeta tilanteesta. Arkuutensa vuoksi se ei sovellu kotiin, jossa on pieniä lapsia. Kodilta tulisi myös löytyä aikaisempaa kissakokemusta ja ymmärrystä kissan sielunelämästä.

 

Summary in English

Zoegas is a young female cat looking for a home with her brother Starbuck.

Zoegas is from a large cat colony and is still getting used to living with humans. She is still scared of being touched so the new family needs to continue the work of making her comfortable when handled. The new home should have previous experience of cats and enough patience and motivation to live with a timid cat. Zoegas is not a good fit for families with small children.

Zoegas loves warmth and her favorite place to nap is on the radiator. When the sun is shining, she immediately finds a sunny spot to bathe in.

Zoegas likes to hang out around humans but she’s still constantly on guard. From time to time she might enjoy petting but is still clearly scared of the touch. She has also started to warm up to other cats than just Starbuck and has been spotted sleeping near the other cats of the household.

Zoegas is really playful and she loves playing with rod toys and jumping all over the place.