Zelda

01/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.11.2020 Zelda muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Zelda on kiltti ja ujo tyttö, joka etsii loppuelämän kotia ainoana kissana.

22.10.2020

Zelda saapui sijaiskotiin yhdessä siskojensa Beanin ja Poppyn kanssa Kankaanpään eläinsuojelusta. Kissat tulivat luultavasti kissapopulaatiosta, ja olivat tullessaan likaisia ja arkoja. Aluksi kolmikko oli Rekku Rescuen sijaiskodissa hyvin peloissaan ja arasteli lähestyvää ihmistä. Kolmikko viettikin ensimmäisen viikkonsa pesukoneen takana piilossa. Sen jälkeen sekä Zelda että siskonsa ovat rohkaistuneet huomattavasti.

Zelda on sisaruskolmikon arin ja kiltein kissa. Ensimmäisen sijaiskodissa vietetyn viikon aikana Zeldaa saattoi löytää mitä kummallisimmista piilopaikoista kuten kirjahyllystä kirjojen takaa. Zelda on kuitenkin alun ujostelun jälkeen rohkaistunut huomattavasti, ja on nykyään aina vastassa sijaiskodin ihmisten tullessa kotiin, noustessa sängystä aamulla, minkä lisäksi Zeldan voi varmasti bongata ruoka-aikaan keittiöstä.

Myös rapsutukset kelpaavat Zeldalle, ja se kehrää ja puskee innoissaan saadessaan rapsutuksia, vaikka saattaakin edelleen satunnaisesti säikähtää yllättäen lähestyvää ihmiskättä. Sylissä istumista on Zeldan kanssa harjoiteltu herkkujen avulla ja herkkujen syönnin jälkeen Zelda on jäänytkin mielissään peseytymään ihmisen syliin.

Leikkiminen on Zeldasta myös ihan hauskaa, mutta toistaiseksi Zelda tykkää enimmäkseen leikkiä itsekseen – usein ihmisen huiskalelua heiluttava käsi herättää vielä epäilyä. Oikealla tuulella ollessaan Zelda saattaa kyllä innostua ihmisenkin kanssa leikkimään. Sen lisäksi Zeldasta on jännittävää katsella ulkona lintulaudalla ruokailevia lintuja, joille se säksättää innokkaasti.

Zelda on ollut sijaiskodissa kahden sisaruksensa kanssa. Vaikka hänestä siskot ovatkin ihan kivoja, niin käyvät siskot kuitenkin päivittäin Zeldan hermoille. Usein Zeldan saattaakin kuulla murisemassa siskoilleen, ja liian lähelle väkisin änkeävä katti saa tassusta! Uudessa kodissa Zelda viihtyisi siis todennäköisesti parhaiten ainoana kissana. Vaikka Zelda joskus läpsii ja äriseekin kissasiskoilleen, ei se ole koskaan osoittanut tätä puolta ihmiselle, vaan on ihmistä kohtaan erittäin kiltti.