Yoda

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

6.12.2017

Veljekset Yoda & Mauno ovat olleet sijaiskodissa nyt kuukauden. Tässä ajassa he ovat sopeutuneet kodin rytmiin hyvin. Kaiken kaikkiaan pojat ovat todella ihania tapauksia ja heidän touhujaan on ilo seurata. Pojat ovat uteliaita ja tulevat katsomaan tiskausta, seuraavat suihkuun ja nukkuvat yöt jalkopäässä. Toisinaan Yoda & Mauno innostuvat jahtaamaan toisiaan niin, että jarrutus päättyy sijaiskodin yksiön seinään. Poikien iltapesut ja sylikkäin nukkumiset ovat myös sydäntä lämmittävää seurattavaa.

Pojat siirtyivät sijaiskotiin Maunon stressipissailun vuoksi, joka todennäköisesti johtui perheeseen syntyneen lapsen tuomasta stressistä. Lapsettomassa sijaiskodissa stressipissailua ei ole tapahtunut ollenkaan muuton tuomasta stressistä huolimatta. Siksi veljekset etsivätkin nyt kotia, jossa ei ole lapsia tai lapset ovat jo itsenäisempiä, teini-ikään päässeitä.

Ulkonäöltään veljekset ovat kuin kaksi marjaa, mutta muuten rauhallisempi Mauno tuntuu ottaneen isoveljen roolin, Yodan ollessa pentumaisempi. Toisinaan kaksikko ajatuu sylipainiin ja vetää rallia talon pääästä päähän, hiljentyäkseen sitten pesemään sylikkäin toinen toisensa. Kissat erottaa toisistaan niin, että Yodalla on suuremmat ihmettelevät silmät ja Maunolla puolestaan valkoinen viiva nenän yläpuolella. Luonteeltaan veljekset eroavat enemmän; Mauno on rauhallisempi ja leikkisämpi Yoda aloittaa useammin takaa-ajon. Mauno pitää ruoasta ja söisi mielellään kaikki maailman naksut. Naksuja sisältävät virikelelut ja hiuskat ovatkin tämän herran mieleen. Yoda taas on pallopelien ystävä ja toisinaan noutaa palloa ja kantaa sen suussaan ihmisystävälleen halutessaan leikkiä. Aamulla Yoda metsästää mielikuvitushiiriä (myös varpaita) peiton alta ja hellyydenkipeämpi Mauno tulee puskemaan poskeen. Vaikka leikit yltyvätkin joskus villeiksi, ovat pojat todella helliä eivätkä ota kynsiään esiin.