Yllätysvauva (nyk. Poppi)

Lisätty sivulle: 2012-08-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Yllätysvauva (nyk. Poppi)
10.10.2012 Yllätysvauva ja Timopetteri muuttivat yhdessä omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

4.9.2015 Poppi (ent. Yllätysvauva) ja Timpe (ent. Timopetteri) ovat nyt kolmivuotiaita touhukkaita pörinäpalleroita. Molemmat ovat pysyneet hyvävointisina ja terveinä, ruuaksi nautitaan monipuolisesti raakaa lihaa ja kalaa. Purkkiruuat ovat jääneet harvinaiseksi herkuksi, ja Timpen mielestä uivanappuloita annetaan varmasti liian vähän (Timpe voisi syödä pelkästään niitä, mutta ihmiset on toista mieltä). :) Timpestä on kasvanut rauhallinen, komea nuori kissa, joka viihtyy hyvin paljon ihmisten seurassa, etenkin miesten. Timpen mielestä sängyssä nukkuminen omistajien (ja joskus vieraidenkin) vieressä ja päällä on ihan parasta, minkä se ilmoittaa kuuluvasti kehräten. Timpellä on taipumuksia vauhdikkuuteen etenkin iltaisin syönnin jälkeen, jolloin säntäillään asunnon seiniä pitkin samalla äänekkäästi olinpaikastaan ilmoittaen, välillä Poppiakin kurmuuttaen. Hepulipuuskien jälkeen taas kelpaa sylittelyt tai ihmisten lähellä oleminen.

Poppi on edelleen varsin omaehtoinen ja itsetietoinen neiti, joka kesällä saalistaa hyvin tehokkaasti parvekkeelta kaikki hyönteiset välipalaksi. Joutuipa kerran yksi talitintti Popin paistiksi, kun erehtyi vierailemaan parvekkeella. Ulkoillessa Poppi määrää suunnan ja tahdin, yleensä riippuen mahdollisten saaliseläinten liikkeistä. Välillä ollaan pusikossa solmussa, välillä juostaan hyönteisten perässä. Toisin kuin seurassa viihtyvä Timpe, Poppi määrittää itse läheisyyden ajan ja määrän. Kun läheisyyttä halutaan, niin se ilmoitetaan erittäin äänekkäällä pörinällä ja rääkynällä (nälkä ilmoitetaan vienolla miu’unnalla), viltin ahkeralla leivonnalla ja voimakkaalla puskemisella. Rakkauspuuskan aikana pitää rapsuttaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Yhteiselo kissoilla on hyvinkin vaihtelevaa, välillä saatetaan nukkua nätisti lähekkäin, välillä painitaan ja ärhennellään, mutta onneksi suuria tappeluita ei näillä keskenään ole. Yhdestä kuvasta huomaa Popin hyvin yleisen mielipiteen Timpen läheisyydestä. :) Popilta ja Timpeltä oikein mukavaa alkanutta syksyä!

24.12.2012 Oikein pörhöistä ja pöriseväistä joulua! :) Kakarat on kasvaneet ja kujeilleet entiseen malliin ja vauhtia riittää. :) Poppi on innostunut vesileikeistä, se haluaa aina läträtä veden kanssa kun hanan aukaisee vessassa. Suihkussa se ei sentään (ainakaan vielä) ole viihtynyt kovin kauaa, mutta vesipisaroita se jahtaa seiniltä suihkun jälkeen. Timpe taas on keksiny että valokatkaisijat on erityisen kiinnostavia ja välissä se hyppelee niitä vasten. Ja että makkarin oven päälle pääsee kätevästi Villen pöydältä, nytkin se siellä riekkuu ja maukuu.

Terveinä ovat nyt pysyneet molemmat. Ongelmiakaan ei ole näitten kanssa ollut, mitä nyt välissä riehaannutaan turhan paljon leikkien lomassa. Timpe onnistui kerran hyppäämään minun ohimoa päin, kun röhnöttelin sohvalla, mutta eipä se näyttänyt sen menoa haittaavan. :D

Valjaisiin ollaan nyt totuteltu ja vähän käyty käytävään tutustumassa ja pikkusen kurkkimassa ulko-ovella, mutta ei vielä olla ihan pihalle asti päästy. :) Kovin paljoa kuvia en ole saanut otettua, kun nämä on aika vauhdikkaita ja suurin osa kuvista on enemmän tai vähemmän tärähtäneitä, mutta muutaman vähän paremman sentään löysin tietokoneen sisuksista. :) Olen vähän huono pitämään yhteyttä, mutta koitan aina välissä pistää edes tällaisiä lyhkäsiä kuulumisia kakaroista. :)

Rauhallista joulua ja riehakasta uutta vuotta, terveisin Pörinäkerho ja palvelusväki!

29.10.2012 Yllätysvauva, nykyisin Poppi kera lukuisten muiden nimiensä, on valloittanut asuntomme omaksi metsästysmaakseen. Poppi ei kotiin tultuamme turhia ujostellut, vaan katsasti kaikki nurkat ja riehaantui leikkimään lopulta simahtaen syliin pörisemään. Tällä pirpanalla on energiaa ja menoa riittänyt joka päivä ja etenkin iltaisin meno vain hurjistuu entisestään. Onneksi on lelujen lisäksi painikaveri, jonka kanssa saa pahimpia energioita purettua ja usein täällä saakin varoa edestakaisin sinkoilevia kissoja. :) Tämän neitokaisen kiinnostus kaikkeen tuntuu olevan loputonta. Etenkin hiekkalaatikon tyhjentäminen on erityisen mielenkiintoista, ruuasta puhumattakaan. Kaikkea pitäisi maistaa ja juuston haistaessaan tämä tyttö on heti paikalla jaloissa hyörimässä ja herkkuja kerjäämässä, vaikkei niitä aina saakaan. Myös muovipussit ja peitot ovat suuren saalistajamme lempipaikkoja ja kaikki pikkuesineet maailman parhaimpia leikkikaluja. Tästä pienestä karvakakarasta ei voi olla tykkäämättä.

Molemmat ovat olleet hyväkuntoisia ja reippaita katteja silmäoireilusta ja aivastelusta huolimatta. Ilmeisen tyytyväisiä vaikuttavat olevan oloonsa täällä, kun tulevat tervehtimään kuuluvasti pöristen ja hennosti miukaisten kotiin tulijaa, jonka täytyy antaa riittävästi rakkautta ja rapsutuksia jotta päivän aikana kasaantuneet hellyyden tarpeet tulevat täytetyksi. Ja aamuisin on oltava ruokaa viimeistään yhdeksältä, siitä tämä pieni herätyskomppania huolehtii. ;)

****

Naarapentu, noin 12 viikkoa, varhaissteriloitu, kotihoidossa Helsingissä.

20.9.2012 Ylläri on steriloitu ja se on nyt kaikinpuolin valmis lähtemään ikiomaan kotiin. Yllätysvauva on todella energinen ja touhukas kissanpentu. Se tuskin viihtyisi ainoana kissana, joten toinen (tai useampi) reipas kissa olisi parasta seuraa Ylläritytöllle. Missä olisi pirpanalle rakastava oma koti?

11.9.2012 Yllätysvauva on reipas ja touhukas kissanpentu, joka on nyt saanut seuraa samanikäisestä Timopetteristä. Molemmat pennut varhaissteriloidaan, joten ne voisivat lähteä vaikka yhdessä uuteen kotiin! Lisätty muutama kuva supersuloisesta Ylläristä. :D

25.8.2012 Ihanainen Ylläripentu on madotettu, ja se on saanut ensimmäiset rokotukset. Se on edelleen kerrassaan hurmaava pikkukissi. Se nauttii kovasti hoitokodin kissojen seurasta, mutta viihtyy myös sylissä kehräämässä leikkien välissä. Yllätysvauva tullaan steriloimaan ennen kotiinlähtöä. Missä olisi rakastava koti tälle rakastettavalle pikkuiselle? :D

13.8.2012 Suloinen ja reipas kissatyttö opettelee vielä muutaman viikon kissana olemisen taitoja hoitopaikan omien kissojen kanssa, jonka jälkeen Yllätysvauva on valmis muuttamaan omaan kotiin. Neiti on ujostelematon ja touhukas kissanpentu. Olisikin hyvä, että sillä olisi kissaseuraa tulevassa kodissa. Hoitopaikan kahden nuoren tyttökissan kanssa Ylläri tulee todella hyvin toimeen.

KULUKORVAUS LEIKATUSTA kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.