Yarmo (nyk. Olavi )

Lisätty sivulle: 2007-04-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Yarmo (nyk. Olavi )
2008 Yarmo sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia omasta kodista:

21.12.2008 Nyt vasta saan aikaiseksi laittaa kuulumisia, vaikka Olavi on kanssani asustellut jo puolisentoista vuotta. Alunperin Olavi tuli minulle ensimmäisen kissani kaveriksi, mutta tästä kissasta jouduin lopulta luopumaan ylitsepääsemättömien ongelmien vuoksi, ja se sai paremman kodin ulkoilevana kissana, kun ei sisäelämään sopeutunut. Kolmanneksi kissaksi tuli Aulis (sivuilla nimellä Lasse), ja sitten kun ensimmäinen kissani vaihtoi kotia, nämä kaksi vasta oikein kunnolla ystävystyivät. Kotikaupunkikin on ehtinyt vaihtua, muutimme viime keväänä Tampereelle.

Olavi oli alkuun arka ja pieni reppana. Kun katson nyt joitakin vanhoja kuvia, on vaikea uskoa että se oli joskus niin pieni. Eipä tuo vieläkään suurikokoinen ole, mutta painaa varmaan hyvinkin neljä ja puoli kiloa. Ruumiinrakenteeltaan Olavi on yhä tosi solakka, sillä on pitkät jalat, pitkä häntä ja puikulainen naama.

Ola on kesyyntynyt huimasti. Asun nykyään kämppiksen kanssa, ja kun asunnossa käy vieraita, sekä kämppiksen kavereita että minun, ovat kissat tottuneet ihmisiin. Ola on tosi utelias ja reipas ja menee aina tutkimaan vieraitakin ihmisiä, vaikka hieman varovasti toki. Sylissäkin sitä voi hieman pitää ja kynsien leikkaaminenkin onnistuu. Sellainen tapa on pojulle jäänyt, että silittävää kättä puree melkein aina, tai yrittää ainakin. Olen koettanut aina muistaa lopettaa silittämisen siinä vaiheessa, mutta eipä siitä sen kummempaa tulosta ole nähtävillä. Joskus taas Ola tykkää silittämisestä hirmuisesti. Ota tuostakin nyt selvää…

Olavi on todella perso ruoalle ja yrittää syödä aina Auliksenkin eväät, joten minun täytyy toimia syömävalvojana, että toinenkin saa kyllikseen. Olan suosikkiharrastuksiin kuuluu naksutinkoulutus: kun se huomaa että haen naksuttimen, alkaa mahdoton kehräys ja etutassuilla polkeminen. Tämä kaveri jaksaisi naksuttelua varmaan tunnin putkeen, niin hienoa sen mielestä palkintojen saaminen on.

Kesyyntymisen lisäksi Olasta on tullut aika puhelias, varsinkin nälkäisenä se huutelee minulle ja vastailee kun mouruan takaisin. Leikkisän puolen lisäksi Olavi vaikuttaa välillä myös hieman autistiselta: se saattaa keskittyneesti tuijottaa esimerkiksi vesikippoaan vaikka kuinka kauan. Olen tullut siihen tulokseen että Olavilla on rikas mielikuvitus ja se viihtyy välillä omissa maailmoissaan ;)

Molempien kissojen terveyden kanssa on ollut ongelmia: ripulia, korvapunkkeja ja Auliksen tapauksessa myös oksentelua. Näistä on kuitenkin selvitty ja tällä hetkellä sujuu hyvin. Kissat syövät paljon raakaa lihaa, ja se tuntuu ainakin olevan molempien mahalle hyväksi. Tarkoitus olisi varmaan jossain vaiheessa siirtyä täysbarffaukseen, jahka olen tutustunut tarpeeksi aiheeseen. Kissat ovat todella hyviä kavereita keskenään. Nukkuvat yhdessä välillä, pesevät toisiaan ja tietenkin leikkivät yhdessä. Takaa-ajot ovat hurjia ja välillä painit pitää keskeyttää kun jompikumpi huutaa niin kovasti, mutta sitten ollaan taas kavereita. Kissat sopivat luonteidensa puolesta yhteen tosi hyvin, koska molemmat ovat niin leikkisiä ja vilkkaita.

Aran kissan ottamista harkitseville voin sanoa rohkaisuna, että se saattaa hyvinkin kannattaa, jos vain löytyy kärsivällisyyttä antaa kissan tutustua rauhassa. Itse olen kaksi arkajalkaa ottanut ja yllättynyt siitä, kuinka reippaita niistä on kuoriutunut! Totta kai täytyy muistaa se, ettei näistä välttämättä mitään sylilöllyköitä tule ikinä, ja että kissan käsitteleminen saattaa jäädä hankalaksi, niin kuin meillä. Toisaalta, eipä tässä vielä niin kauan olla yhdessä eletty että voisin varmaksi sanoa mitään – luultavasti ja toivottavasti kesyyntyminen jatkuu hitaampaan tahtiin läpi kissan elämän. Joka tapauksessa olen saanut kaksi ihanaa kissaa, joiden kanssa eläminen on varjopuolista (sairastelu) huolimatta ollut todella palkitsevaa.

***

8.5.2007 Kuulumisia kotihoidosta: Mirri Mörmeli on varattu rauhalliseen ja Mirrille kaikinpuolin sopivaan kotiin, joten Yarmo kaipailee nyt kotia, jossa herralle olisi kissaseuraa ennestään. Yarmo tulee muiden kissojen kanssa loistavasti toimeen ja pojan luonteen huomioiden olisi paras, että kaveri/kavereita olisi. Yarmon luottamuksen voittamiseen menee jonkun verran aikaa mutta kun sen saa, pojan voi ottaa syliin ja antaa käsitellä itseään. Puskemaan Yarmo tulee mielellään ja kaipaa kovasti ihmisläheisyyttä ja silitystä.

29.4.2007 Kuulumisia kotihoidosta: yarmo on nyt ollut meillä kolmisen viikkoa. Parin viimeisen päivän ajan Yarmo on uskaltautunut luottamaan minuun ja antanut silittää. Yarmo on ihana kissa mutta vaatii rauhallisen kodin ja kärsivällisen omistajan. Mieluiten luovuttaisin Yarmon Mirri Mörmelin kaveriksi, jotta heillä olisi tosistaan turvaa ja koska he ovat todella hyviä ystäviä.

11.4.2007 Yarmo on uroskissa Haapsalusta. Yarmo tuli kotihoitoon Turkuun edellispäivänä. Yarmo on samassa kotihoitopaikassa Mirri Mörmelin, Moozeksen, Mustikaksen, Sallyn ja Shimon kanssa. Yarmo kävi tänään eläinlääkärillä kastroitavana.