Waltsu (nyk. Manu)

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.11.2018 Waltsu sai oman kodin Helsingistä.

Waltsu on 5-vuotias kolli vailla kotia, mitä isännöidä. Luonteeltaan Waltsu on melko ujo ja säikky, mutta minkä se rohkeudessa häviää, korvaa ystävällisyys ja sympaattisuus. Uusiin ihmisiin ja paikkoihin sopeutuminen saattaa viedä Waltsulta useamman viikon, mutta kun sen luottamuksen saavuttaa, tulee ujosta pojasta nopeasti kehräävä pallero, joka tykkää leikeistä, rapsutuksista ja huomiosta. Mahaa rapsuttamalla saa Waltsun muuttumaan hyöriväksi ja pyöriväksi kehruukoneeksi.

Rapsutuksista nauttimisesta huolimatta Waltsu ei tykkää olla sylissä, vaan mieluummin lötköttelee vieressä. Ruoan kanssa Waltsu ei nirsoile. Namut menevät alas joskus jopa pureksimatta, ja märkäruoat syödään aina maltillisesti loppuun asti.

Äkilliset liikkeet, kovat äänet sekä rappukäytävästä kuuluva meteli saattaa säikäyttää Waltsun joskus aika pahastikin. Säikylle kissalle sopiva koti olisi rauhallinen perhe, jossa ei ole lapsia tai koiria. Waltsu tykkää kuitenkin kovasti leikkiä, joten kiltti kissakaveri uudessa kodissa saisi olla.