Walentiina (nyk. Samba)

Lisätty sivulle: 2014-08-31

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Walentiina (nyk. Samba)
15.9.2014 Walentiina sai kodin Helsingistä kissan ja koiran kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.10.2014 Walentiina ristittiin meille tullessaan Jatsi-kissamme nimen teeman mukaan uudestaan Sambaksi. Nimi on osoittautunut sopivan loistavasti niin ulkomuodoltaan kuin luonteeltaankin värikkäälle pikkuneidille.

Samba ujosteli ymmärrettävästi alkuun uusia ihmisiä ja eläimiä, mutta kotiutui kuitenkin aivan hämmästyttävän nopeasti. Nyt neiti jo kehrää äänekkäästi saadessaan rapsutuksia ihmisiltä, eikä Bunny-koirakaan enää suuremmin pelota tyttöstä. Erityisen ilahduttavaa on kuitenkin ollut seurata kissojen keskinäistä ystävystymistä. 13-vuotias Jatsi-herra on nuortunut aivan silmissä saatuaan leikkikaverin. Erityisesti iltaisin kissat juoksevat yhdessä hännät mutkalla ja vaanivat toisiaan nurkan takaa. Välillä ne myös nukkuvat lähekkäin ja nuolevat toisiaan, joten niiden melkein voisi sanoa oikeasti kuuluvan
samaan laumaan.

Ei vanhalla Jatsilla kuitenkaan jatkuvasti ole innostusta tyydyttää Samban loputonta touhuamisen tarvetta. Onneksi pikkuneiti osaa melko oma-aloitteisesti aktivoida itseään. Leuluhiirten lisäksi leikkikaluiksi kelpaavat mm. hiusponnarit, kissojen laatikosta pudonneet pelletit ja rytätyt paperinpalat. Viimeaikoina suuressa huudossa ovat olleet sohvalla lojuneet vanhat shortsit, joissa on vastustamattomat vyötärönauhat. Nauhaa suussaan pitäen Samba on innolla kiidättänyt shortseja ympäri asuntoa ja on tuntikausien projektina yrittänyt saada niitä hilattua ylös kiipeilypuuhun. Kaikkea muutakin pientä jäynää neidillä on ollut tekeillä aina, kun sille kääntää selkänsä: esim. yhtenä yönä kirjahyllystä oli tiputettu merkitsevänoloisesti lattialle “Murphyn kootut lait”. En muista, milloin olisin viimeksi nauranut yhtä paljon kuin näiden Samban kanssa vietettyjen viikkojen aikana. Kissaneidillä on vaan aivan ensiluokkaisen hyvä huumorintaju :D

Naksutinkoulutustakin olen vähän kerinnyt aloittelemaan. Fiksu pikkuinen hoksasi kosketuskepin idean ihan saman tien. Valjaisiin totuttelukin on tehty, ja ne eivät ole Samban menoa mitenkään tuntuneet haittaavan, kun samanaikaisesti on ollut houkuttelevia herkkuja tarjolla. Aktiivisen ja ahneen kissaneidin kanssa pääseekin varmasti touhuamaan vielä monenmoista ja rajana on ainoastaan omistajan viitseliäisyys.

Haluan kiittää Rekkujen henkilökuntaa ja kotihoitajia aivan ainutlaatuisen ihanasta kissasta sekä ylipäätään upeasta työstä kissojen ja koirien hyväksi!

***

Leikattu naaraspentu. Luovutus aikaisintaan 9.9.2014. Kotihoidossa Espoossa.

10.9.2014 Lisätty söpölle Walentiinalle uusia kuvia.

31.8.2014 Söpöläinen Walentiina tuli meille hoitoon Espooseen 17.7., jolloin ikää oli viisi viikkoa. Mukana seurasivat sijaismamma NuuNuu ja pari viikkoa nuorempi Tiitiäinen, ja seuraavana päivänä seuraan liittyi myös samanikäinen Wiktor.

Yhdessä on sitten pistetty vauhtia elämään, ja kyytiä saavat paremman puutteessa vaikka vessapaperirullat! Leikittäminen ja lelut ovat tälle erittäin leikkisälle kissaneidille mieleen ja uteliaisuus on voima, joka saa pistämään neidin nenän milloin mihinkin paikkaan. Meillä on tutustuttu talon isoihin kissoihin ja myös isoon koiraan, sekä ihmislapsiin. Ruoka maistuu niin hyvin, että kanssaruokailijoita täytyy välillä yrittää pitää kauempana murisemalla matalasti.

Walentiina ei luultavasti ole ollut paljoa tekemisissä ihmisten kanssa aiemmin, ja luottamusta on rakennettu pikkuhiljaa. Aggressiivinen tyttönen ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut, ennemminkin ihmiset ovat uusi outo juttu, joihin täytyy saada rauhassa tutustua. Haussa siis kärsivällinen loppuelämän koti tälle suloiselle kissaneidille!

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.