Virke

Lisätty sivulle: 2014-11-25

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Virke
19.3.2015 Virke ja Runo muuttivat yhdessä omaan kotiin Vantaalle.

***

Leikattu naaras, synt. 19.7. Kotihoidossa Vantaalla.

5.2.2015 Lisätty kuvia reippaasta Virke-tyttösestä :)

21.1.2015 Virke on päässyt tapaamaan hoitopaikan 5 omaa kissaa ja on tullut niiden kanssa ihan hyvin juttuun, joskin tuntuu että parhaiten Virkettä ymmärtävä leikkikaveri on oma emo Runo. Osa muista kissoista on hieman välinpitämättömiä Virkettä kohtaan, ehkä ne huomaavat siinä jotain erilaista? Virkkeen motoriikka on kyllä kehittynyt hieman paremmaksi, ja se on esimerkiksi hyvin ketterä raapimapuussa kiipeilijä! Alastulo on vaan vähän kömpelömpää. Välillä Virke saa “hepulikohtauksia” jolloin se juoksentelee hurjaa vauhtia ympäriinsä, ja silloin ei yleensä tassut pidä pientä ihan pystyssä liukkaalla laminaattilattialla vaan kesken rallin se muksahtaakin kumoon – mikä ei sitä itseään tunnu yhtään haittaavaan, vaan meno jatkuu samaan malliin.

Virke, kotihoitajalle lempinimeltään Aivo, on ottanut myös paikkansa sängystä ja harva se aamu pikkuinen löytyy nukkumasta jalkopäästä. Tällaisina aamun hiljaisina hetkinä Virke malttaakin usein kölliä hetken hellittävänä, kierähtää selälleen ja nauttia masurapsuista. Vauhtia “Aivoon” saa mikä tahansa lelu, ja paras leikkikaveri oma mamma, joka tuntuu ymmärtävän pentuaan kaikkein parhaiten. Virke on yllättävän peloton ja utelias pikku höntiäinen, joka menee edeltä kun mamma tulee empien perässä.

1.12.2014 Virkkeestä ja Runosta voit lukea lisää uusimmasta blogikirjoituksesta.

25.11.2014 Virke on tullut yhdistykselle hoitoon emonsa Runon kanssa, ja kaksikko olisi valmis lähtemään omaan kotiin mieluiten yhdessä. Virke on erityinen pikkukissa, sillä on oireidensa perusteella todettu olevan luultavimmin pikkuaivojen kehityshäiriö (cerebellar hypoplasia). Tila vaikuttaa Virkkeeseen ainoastaan niin että sen motoriikka on kömpelömpää kuin normaalisti ja myös paikallaan ollessaan sillä on pientä huojumista/tärinää. Tämä tulee ottaa omassa kodissa huomioon sillä, ettemme suosittele liian korkeita (kattoon asti ulottuvia) kiipeilypuita, kävely on lisäksi parempaa mattojen päällä joten niitä olis suotavaa kotoa löytyä.

Virkkeen kehittyminen on ollut normaalia kissanpentua hitaampaa, mutta eliniän ennusteeseen, älyyn tms sen poikkeavuuden ei tulisi vaikuttaa. Virke on touhukas ja reipas, valloittava pikkukissa jolta löytyy pennulle ominainen määrä riehakasta energiaa. Paras painikaveri on oma mamma. Koska Virke on hieman erityislaatuinen, olisi tälle kaksikolle hyvä löytyä yhteinen koti. Rauhallinen koti, jossa otetaan huomioon Runon ujo luonne sekä Virkkeen poikkeavuus, olisi tälle kaksikolle paras.

Voit lukea Runosta ja Virkkeestä enemmän yhdistyksen blogista.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.