Vilma

noin 9v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.12.2021 Vilma löysi oman kodin 

***

Vilma on siro pieni kissaneiti, joka on yltänyt jo yhdeksän vuoden ikään. Hän on kiltti ja seurallinen, eikä pelkää vieraitakaan.

22.10.2021  Reipas Vilma tottui nopeasti sijaiskotiin ja jännityksen huomasi vain ylenmääräisestä valppaudesta. Vaikka Vilma on seurallinen, hän ei erityisemmin nauti sylissä olosta. Kuitenkin jos makoilee sohvalla viltin alla, saattaa tyttö tulla leipomaan ja hetkeksi jäädä hengaamaan. Vilma löysi nopeasti lempipaikkansa, joiden välillä tykkää vaihdella fiiliksen ja näköalan mukaan.

Aamuisin Vilman huomatessa ihmisten alkavan heräillä, hän hyppää sänkyyn auttamaan heräilyssä. Jos ihminen ei kuitenkaan ole vielä valmis, Vilma jää kiltisti kylkeen tai jalkopäähän odottamaan josko sitä kohta oltaisiin valmiita nousemaan. Henkistä tukea Vilmalta saa paitsi heräilyyn myös etätyöskentelyyn. Ensin näytön kulma pitää puskea työturvallisuuden varmistamiseksi ja sitten neiti malttaa jäädä pötköttämään viereen, jos työpiste on valittu sopivalta paikalta kuten sohvalta. Vilma on muutenkin tarkka laadun valvoja; hän nuuskii ja puskee kaikki tavarat tutuiksi. Siksi esimerkiksi jalkeilla olevasta Vilmasta on haastavaa ottaa kuvia kameran ollessa niin kiinnostava oli kyseessä niin kännykkä kuin muu laite. Jos oman naaman tai sormen tuo Vilman naaman lähelle saa todennäköisesti kosketuksen kylmästä kirsusta. Uteliaisuudestaan huolimatta Vilma ei ole erityisen kiinnostunut ihmisten ruoista, eikä ole hyppinyt keittiön tasoille edes kalaruokien perässä, jotka muuten maistuisivatkin. Keittiön työtasot eivät kiinnostakaan Vilmaa ja pöydillekin hyppiin lähinnä ikkunalaudan saavuttaakseen.

Toimenpiteet onnistuvat hyvin ja koppaan mennyt itsekin raksujen perässä. Raksut ja herkut olisivatkin mieleen, mutta lemppari märkäruoka on vielä hakusessa. Toistaiseksi parhaiten on maistunut Carnyn siipikarjaruoka. Kynsien leikkaamisesta Vilma ei ole mielissään, mutta onkin pitänyt niistä itse pitkälti huolta raapimapuun kanssa. Harjaaminen on ihan mukavaa ja Vilmalta lähtee melko paljon irtokarvaa.

Vilma on osoittanut jonkin verran kiinnostusta ulkomaailmaa kohtaan. Pihalla ei olla käyty, mutta valjaita ollaan soviteltu ja niiden laittaminen onnistuikin helposti. Vilma voisikin nauttia ulkoilusta valjaissa tai lasitetusta parvekkeesta. Vilma on ilmeisesti ollut aiemmin ainoana kissana ja todennäköisesti nauttisi jatkossakin elämästä aikuistalouden ainoana kissana tai rauhallisessa lapsiperheessä.

Vilma ilmoittaa haluavansa huomiota tai ruokaa, joko ääneen tai tulemalla viereen kyhjöttämään. Öisin hänellä onkin toisinaan tapana esittää serenadi. Vilma tykkää vaania keppilelulla leikittäessä, mutta ei välttämättä heti lämpene itse jahtaamiseen. Varsinkin rapisevat lelut ovat olleet mieleen ja toisinaan leikkii niillä itsekseen. Öisin Vilma onkin välillä tuonut yöllisten lelumetsästysretkien saaliit makuuhuoneen ovelle aamulla löydettäviksi.

Sijaiskotiin saapuessa Vilmalla todettiin kilpirauhasen liikatoimintaa ja siihen hän tarvitsee lääkkeen aamuin-illoin. Hänen kanssaan pitääkin sitoutua käymään lääkärissä tietyin väliajoin kilpirauhaskontrollissa, jotta tiedetään miten lääkitys toimii ja tarvitseeko annosta muuttaa. Seuraava kontrolli on noin 2 kuukauden kuluttua, tulevaisuudessa todennäköisesti harvemmin. Aluksi Vilma kävi kilpirauhasen liikatoiminnan takia ylikierroksilla ja oli jatkuvasti nälkäinen. Lääkkeen tehotessa alkoi alkoi ruoan suhteen tulla enemmän vaatimuksia, eikä enää ole jatkuvasti meno päällä. Liikatoiminnan takia Vilma onkin laiha ja vaikka paino on noussut sijaiskotiin saapumisesta, olisi painoa hyvä saada vielä jonkin verran lisää.

Vilma on osoittanut jonkin verran kiinnostusta ulkomaailmaa kohtaan. Pihalla ei olla käyty, mutta valjaita ollaan soviteltu ja niiden laittaminen onnistuikin helposti. Vilma voisikin nauttia ulkoilusta valjaissa tai lasitetusta parvekkeesta. Vilma on ilmeisesti ollut aiemmin ainoana kissana ja todennäköisesti nauttisi jatkossakin elämästä aikuistalouden ainoana kissana