Vilja

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.4.2020 Vilja sai ihanan oman kodin, missä saa nauttia oman ihmisensä jakamattomasta huomiosta ainoana lemmikkinä. 

29.4.2020 kuulumisia kodista:

Reilu viikko on nyt yhteiseloa Viljan kanssa takana. Kaikki on sujunut paremmin kuin osasin odottaakaan! Ensimmäisenä yönä Vilja valvotti maukumisellaan, mutta sen jälkeen olen saanut nukkua rauhassa. Vilja on myös muutaman yön nukkunut vieressäni ja telkkaria katsellessa vakkaripaikka on vatsani päällä.

Hampaiden harjausta ollaan harjoiteltu ja se sujuukin joka kerta paremmin ja paremmin. Myös kynnet on saatu leikattua. Päivittäin meillä on leikkihetki, jolloin sulkalelu saa kyytiä. Muuten Viljan päivä menee kuorsaillen ja herkkuja kerjäten.

En voisi olla kiitollisempi Viljasta. Toivottavasti meillä on vielä mahdollisimman monta yhteistä vuotta edessä.

***

Tämä vekkuli Mini-Ilves on jo kypsempi rouva, joka on seurallisuudessaan kyltymätön ja osaa vaatia seuraa kovaan ääneen.

16.3.2020

Kaipaatko seuraa aamuihin, päiviin, iltoihin ja öihin? Onko kodissasi liian hiljaista? Tässäpä oivallinen kissa sinulle! Tämä Mini-Ilves mustine tupsuineen ja valtavine silmineen, joiden kokonaan auki pitäminen vaatii suuria ponnistuksia, voi näyttää julmalta, mutta on itse asiassa perin juurin sylikissa.

Vilja tuli Rekku Rescuen hoitoon yhdessä kaverinsa kanssa, mutta rouvat piti erottaa toisistaan, koska Vilja alkoi käyttäytyä aggressiivisesti kaveriaan kohtaan. Oletettavasti Vilja reagoi näin uuden elinympäristön aiheuttamaan stressiin, mutta tämän aggressiivisen käytöksen johdosta Vilja etsii kotia ainoana lemmikkinä. Kun Vilja pääsi kissattomaan ja rauhalliseen sijaiskotiin, se rauhoittui ja siitä kuoriutui ihan mahdoton seurakissa.

Vilja ei pelkää vieraitakaan ihmisiä tai edes yllättäviä ääniä juurikaan. Ensimmäiset hetket uudessa hoitopaikassa olivat toki jännittäviä, mutta se pääsi siitä yli nopeasti. Seuraa Vilja kyllä kaipaa, ja paljon! Kotihoitajaansa se seuraa kuin hai laivaa, nukkuu ihan vieressä ja hyppää syliin aina kun mahdollista. Se osaa myös vaatia seuraa, ja tekee sen erittäin kovaäänisesti. Toisin sanottuna tämä tässä on äänekäs kissa, jolla on paljon asiaa. Kun Vilja pääsee syliin tai muuten vain lähelle, ja pystyy olemaan varma, että ihminen ei ole lähdössä läheltään mihinkään, se pystyy rauhoittumaan ja olemaan hiljaa. Jos se on tyytymätön vallitsevaan silitystilanteeseen, se ilmaisee sen hellästi hampaillaan. Ihmisen on siis tärkeää ymmärtää kissan kommunikaatiotapoja väärinymmärrysten välttämiseksi.

Perusasiat Viljalla on kunnossa: monenlainen ruoka maistuu ja vessassa käynti on sujunut ilman ongelmia.

Vilja ei ole juurikaan osoittanut kiinnostusta leikkimiseen kotihoitopaikassaan – voi olla että leikki-ikä on tältä rouvalta mennyt jo ohi, tai sitten lempileikkiä ei ole vielä löytynyt. Joka tapauksessa Vilja on kissa, joka voisi pärjätä pienemmässäkin kodissa, koska viettää päiviään rauhalliseen tyyliin. Niin äänekäs kissa tämä kyllä on, että kannattaa harkita kahteen kertaan kannattaako sitä ottaa kerrostaloon.

Ihmisseuraa Vilja kaipaa, joten olisi ihanteellista, jos se pääsisi kotiin, jossa sille olisi usein seuraa tarjolla. Emme luovuta Viljaa kotiin, missä on pieniä lapsia tai muita lemmikkejä. Omalla ihmisellä tulisi olla jo kokemusta kissanhoidosta.