Vili

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

16.4.2020 Vili pääsi nauttimaan lintujen tarkkailusta ja valjasulkoilusta omaan kotiin Helsinkiin.

27.4.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Vili on kotiutunut oikein erinomaisesti! Heti saavuttuaan kotiin Vili lähti reippaasti tutkimaan jokaisen nurkan läpikotaisesti. Rappukäytävän äänet pelottivat vähän aikaa, mutta nykyisin Vili vain nukkuu kaikkien äänien läpi. Tutkimusmatkat eivät näytä loppuvan, vaan tuntuu siltä, että joka päivä Vilin saattaa löytää uudesta paikasta – esimerkiksi kirjahyllystä kirjojen takaa.

Vilin ehdotonta lempipuuhaa on ikkunalaudalla lintujen tarkkailu. Varsinkin kun ikkunan avaa (ikkunassa on verkko eikä se koskaan ole avoinna ilman että olen jossakin näköpiirissä), Vili innostuu erityisen paljon ja alkaa juttelemaan äänekkäästi linnuille. Vilin leikittäminen on välillä ollut hieman haastavaa, sillä Vilillä tuntuu olevan joka päivä eri lelu jolla hän haluaisi leikkiä. Kärsivällisyyden kanssa kuitenkin löytyy aina jokin, jonka kanssa voimme yhdessä temmeltää. Nykyisin Vili on myös keksinyt oman leikin: lavuaarin hanan ollessa auki vessasuihkusta lattialle vuotavan veden pyydystäminen.

Vili oli jo sijaiskodissa päässyt valjasulkoilun makuun, ja tätä olemme nyt muutaman kerran käyneet kokeilemassa. Heti ensimmäisen ulkoilukerran jälkeen Vili vaikutti yleisesti paljon iloisemmalta ja leikkisämmältä, eli ulkoilua jatkamme ehdottomasti. Nykyisin Vili myös juttelee paljon enemmän kuin ensimmäisinä päivinä, ja juttua riittäisi loputtomiin.

Ruokakin maistuu erinomaisesti. Kaksi kertaa Vili oksensi närästyksestä johtuen, mutta näiden jälkeen oireita ei ole ollut ollenkaan. Sain Vilin itse teosta kiinni nuolemasta kasviani ja syövän sen multaa, joten päätin luopua niistä kasveista, joihin Vili pääsi käsiksi. Pidän myös huolta, ettei ilta- ja aamuruokinnan välillä ole liian pitkää aikaa. Nämä keinot ovat toimineet tähän asti, joten pidän näistä jatkossakin huolen. Muita ongelmia ei ole ollut, hampaiden narskuttelu on mielestäni viime päivinä myös hieman vähentynyt.

Kaiken kaikkiaan meillä menee siis oikein hyvin. Jo ensimmäisestä yöstä lähtien Vili on nukkunut vieressäni tai jalkojeni päällä. Rapsutuksia saavat Vilin kehräämään kuin moottori, ja nykyisin Vili jo kellahtaa selälleen vaatien maharapsutuksia. Tänään aamulla Vili tuli ensimmäisen kerran syliini makoilemaan. Olen erittäin kiitollinen ja onnellinen, että sain tarjota Vilille kodin. Toivon, että meillä on monta ihanaa vuotta edessä yhdessä!”

***

Vili on utelias, sosiaalinen ja puhelias keski-ikäinen kissaherra.

14.4.2020

Kyselyiden suuren määrän vuoksi emme toistaiseksi ota Vilistä enempää tiedusteluita vastaan.

7.4.2020

Vili on utelias sekä sosiaalinen kissaherra, jolta ei meinaa jutut loppua kesken. Erityisesti Vili nauttii oman ihmisensä sylissä loikoilusta sekä pienistä leikkihetkistä sen suosikkileluilla. Rekku Rescuelle Vili saapui kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä.

Sijaiskotiin saavuttuaan Vili tutki innostuneesti kaikki paikat lävitse, eikä jaksanut myöskään ujostella uutta hoitajaa. Rappukäytävästä kuuluvat äänet pelottivat jonkin aikaa, mutta pian niihinkin totuttiin. Aurinkoisella säällä Vili on rakastanut viettää aikaa parvekeella ja kesällä Vili saattaisi nauttia myös valjaissa ulkoilusta. Yöksi tullaan sängyn jalkopäähän nukkumaan ja aamuisin Vili kyllä osaa herättää tallomalla hoitajan vatsan päällä. Sijaiskodissa Vili on ollut kaikinpuolin hyväkäytöksinen sekä reipas kissapoika lukuunottamatta pientä mielenkiintoa huonekasveihin.

Vili etsii kotia kodin ainoana kissana, sillä ei ole tottunut muihin kissoihin myöskään aiemmassa kodissaan. Muuten Vili toivoo uudelta kodiltaan lämmintä syliä sekä aikaa päivittäiseen aktivoimiseen. Sijaiskodissa Vili on tottunut raakaruokintaan, joka on sopinut sille hyvin, ja sitä toivottaisiin jatkettavan myös uudessa kodissa.