Vili Vilkku

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.8.2022 Ihana Vili muutti omaan kotiin koirakavereiden seuraksi.
***
Vili on sosiaalinen, kiltti ja jutteleva kissa, joka tykkää myös vetäytyä omaan rauhaansa.

29.7.2022

Kahdeksanvuotias Vili on ollut sisäkissana ja saapui Rekuille kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Kun Vili saapui kotihoitopaikkaan, se pysytteli sängyn alla kolme yötä ja asteli sitten kotihoitajaa vastaan puskien, kehräten ja häntää väristäen. Siitä asti Vili on rentoutunut nopeasti ja se suhtautuu jopa kotihoitopaikan pieneen koiraan rauhallisesti ja pelottomasti. Kun Vilin luottamuksen saavuttaa, se juttelee, hakee kontaktia ja käy välillä rennosti köllimään viereen. Leikkimiseen Vili ei ole kotihoitopaikassa osoittanut juurikaan kiinnostusta, joten uuden kodin tulisi etsiä Vilin kanssa jokin sitä kiinnostava aktiviteetti.

Kun tapahtuu jotain Vilin mielestä turhan jännittävää tai uutta, se muuttuu säikyksi ja jännittyneeksi ja saattaa vetäytyä pitkäksi aikaa omiin oloihinsa. Tässä mielessä Vilille voisi sopia suht rauhallinen koti, jossa ei ole pieniä lapsia. Pieneen koiraan Vili on tottunut, mutta näiden kahden välillä on tietyissä tilanteissa ollut jännitettä. Uudessa kodissa voisi mahdollisesti olla jo kissoihin tottunut, kiltti koirakaveri, tai toinen aikuinen kissa, joka osaisi antaa Vilille sen tarvitsemaa tilaa ja rauhaa.

Ensimmäinen eläinlääkärikäynti Rekku-kissana oli Vilille kauhistus. Se pelkäsi ja sähisi. Eläinlääkärillä Vilillä todettiin hammaskiveä kohtalaisen paljon ja sen hampaat putsattiin. Kuten jokaisen kissan kanssa, myös Vilin kohdalla hampaiden ja suun terveyteen tulee kiinnittää jatkossakin huomiota. Kantokoppaan menon kanssa Vilillä on ollut haasteita, mutta koppaa on tehty tutuksi ja vähemmän pelottavaksi laittamalla sinne tuttuja raksuja, joista Vili tykkää. Silloin se on saatu sujahtamaan sinne kuin itsestään ennen eläinlääkärikäyntiä. Rauhallinen ja kiireetön toimiminen on Vilin kanssa tärkeää, ja hoitotoimenpiteiden opettelua positiivisen vahvistamisen keinoin tulisi jatkaa myös uudessa kodissa.

Vilillä on taipumusta tehdä tuttavuutta huonekasvien kanssa pureksimalla niitä ahkerasti, joten Vilin uudessa kodissa ei saa olla kissoille haitallisia huonekasveja. Vili on sijaiskodissa löytänyt tiensä kasvien luo, vaikka ne olisi nostettu kaappien päälle turvaan. Kissaturvalliset ja Vilille sallitut maistelukasvit, kuten vehnänoras, voisivat olla sen mieleen.

Vili on saanut ensimmäisen rokotteensa, joka uuden kodin tulee tehostaa, mikäli Vili ei ole tehosterokotusta tuohon mennessä saanut.

Summary in English

Vili is a kind, social and talkative cat, who also enjoys his own space.

29.7.2022

This eight-year-old male cat arrived to Rekku Rescue’s foster home after his former owner could not take care of him anymore. First three days and nights he hid under the bed, after which he decided it was time to get to know his caretaker. He came out to meet his new human purring with his tail up high. After this, he has gained trust very quickly. Vili even gets along with the foster home’s small dog, even though there has been some tension between these two in certain situations. Once you gain Vili’s trust, he is very talkative and actively looks for human contact. Vili has not been very interested in toys, so his new home should focus on finding him new activities to enjoy.

Vili is easily spooked when something new and strange happens. This may cause him to retract to his safe place for quite a while. A calm household with no small children would be most suitable for Vili. He could get along with a calm dog that is used to cats. Another calm and friendly cat in the house is also not an impossible idea.

For Vili his first vet visit was a horror. He was very scared and hissed at everyone. The vet noticed quite a lot of tartar on his teeth and it was removed. His dental health should be monitored in the future as well. Vili has had some challenges with getting into the carrier box before, but his caretaker has worked on this by making the box a little less intimidating with familiar treats. This training should be continued in Vili’s new home with positive reinforcement.

Vili likes to chew on houseplants and he will find his way to anything green, so his new home should not have poisonous plants. Vili might enjoy chewing on allowed, non-poisonous plants, like wheatgrass.

Vili has had his first set of vaccines, that need to be boosted in August.