Vili Vilkku

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.8.2022 Ihana Vili muutti omaan kotiin koirakavereiden seuraksi.
***
Vili on sosiaalinen, kiltti ja jutteleva kissa, joka tykkää myös vetäytyä omaan rauhaansa.

29.7.2022

Kahdeksanvuotias Vili on ollut sisäkissana ja saapui Rekuille kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Kun Vili saapui kotihoitopaikkaan, se pysytteli sängyn alla kolme yötä ja asteli sitten kotihoitajaa vastaan puskien, kehräten ja häntää väristäen. Siitä asti Vili on rentoutunut nopeasti ja se suhtautuu jopa kotihoitopaikan pieneen koiraan rauhallisesti ja pelottomasti. Kun Vilin luottamuksen saavuttaa, se juttelee, hakee kontaktia ja käy välillä rennosti köllimään viereen. Leikkimiseen Vili ei ole kotihoitopaikassa osoittanut juurikaan kiinnostusta, joten uuden kodin tulisi etsiä Vilin kanssa jokin sitä kiinnostava aktiviteetti.

Kun tapahtuu jotain Vilin mielestä turhan jännittävää tai uutta, se muuttuu säikyksi ja jännittyneeksi ja saattaa vetäytyä pitkäksi aikaa omiin oloihinsa. Tässä mielessä Vilille voisi sopia suht rauhallinen koti, jossa ei ole pieniä lapsia. Pieneen koiraan Vili on tottunut, mutta näiden kahden välillä on tietyissä tilanteissa ollut jännitettä. Uudessa kodissa voisi mahdollisesti olla jo kissoihin tottunut, kiltti koirakaveri, tai toinen aikuinen kissa, joka osaisi antaa Vilille sen tarvitsemaa tilaa ja rauhaa.

Ensimmäinen eläinlääkärikäynti Rekku-kissana oli Vilille kauhistus. Se pelkäsi ja sähisi. Eläinlääkärillä Vilillä todettiin hammaskiveä kohtalaisen paljon ja sen hampaat putsattiin. Kuten jokaisen kissan kanssa, myös Vilin kohdalla hampaiden ja suun terveyteen tulee kiinnittää jatkossakin huomiota. Kantokoppaan menon kanssa Vilillä on ollut haasteita, mutta koppaa on tehty tutuksi ja vähemmän pelottavaksi laittamalla sinne tuttuja raksuja, joista Vili tykkää. Silloin se on saatu sujahtamaan sinne kuin itsestään ennen eläinlääkärikäyntiä. Rauhallinen ja kiireetön toimiminen on Vilin kanssa tärkeää, ja hoitotoimenpiteiden opettelua positiivisen vahvistamisen keinoin tulisi jatkaa myös uudessa kodissa.

Vilillä on taipumusta tehdä tuttavuutta huonekasvien kanssa pureksimalla niitä ahkerasti, joten Vilin uudessa kodissa ei saa olla kissoille haitallisia huonekasveja. Vili on sijaiskodissa löytänyt tiensä kasvien luo, vaikka ne olisi nostettu kaappien päälle turvaan. Kissaturvalliset ja Vilille sallitut maistelukasvit, kuten vehnänoras, voisivat olla sen mieleen.

Vili on saanut ensimmäisen rokotteensa, joka uuden kodin tulee tehostaa, mikäli Vili ei ole tehosterokotusta tuohon mennessä saanut.