Viivi

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

30.8.2022 Viivi löysi uuden kotinsa rauhallisesta aikuistaloudesta, missä hänellä on oman ihmisensä jakamaton huomio.

***

Ihmisrakas Viivi nauttii rauhallisesta arjesta, jossa saa ihmisiltään runsaasti seuraa ja rapsutuksia. Pientä piristystä päiväänsä rouva tykkää hankkia naapurikyttäyksen ja kiipeilyharrastuksen muodossa.

17.8.2022

Viivi on 9-vuotias seurallinen, utelias ja ihmisrakas kissa, joka saapui Rekkujen sijaiskotiin noin kuukausi sitten kodinvaihtajana. Alussa Viivissä oli aistittavissa varautuneisuutta, mutta sosiaalisena luonteena hän tuli silti nopeasti puskemaan kotihoitajia sekä hakemaan rapsutuksia. Uusi asunto selvästi jännitti, ja ihmisiin luottavana kissana Viivi aluksi tykkäsikin kulkea huoneesta toiseen vain hoitajiensa mukana. Ääniä rouva säikkyi ensimmäisinä viikkoina myös melko helposti ja seurauksena juoksi usein turvaan sängyn alle. Viivi on nyt ajan kanssa alkanut tottumaan arjessa esiintyviin kovempiin ääniin, mutta on silti sen verran ääniherkkä ja rauhaa rakastava kissa, ettei sovellu lapsiperheeseen.

Viivin lempipuuhiin kuuluu ihmisten seuraaminen ikkunasta, kiipeily sekä kotiväen kaikkien puuhien vahtiminen ruuanlaitosta siivoamiseen, unohtamatta ruuan kerjäämistä! Oli kyseessä sitten tuttu tai tuntematon ihminen, niin tälle kissaneidille kelpaavat aina rapsutukset. Usein jopa leikittäminenkin saattaa loppua kesken, kun Viivi olisi mieluummin vain rapsutettavana. Juttelua kuuluu myös paljon (etenkin jos kukaan ei häntä tajua juuri sillä hetkellä huomioida), ja välillä tuntuu taloudessa asustavan kissan sijasta kehräyskone. Usein riittääkin vain pari kilttiä sanaa ja purina alkaa. Viivin kehräys on hieman röhkivää, mikä tekee hänestä entistä suloisemman. Välillä rouva vetäytyy rauhoittumaan omiin oloihinsa, mutta tulee sitten taas luokse lähes aina kutsuttaessa. Hiekkalaatikkoa Viivi on käyttänyt moitteettomasti. Ruoka maistuu hyvin, ja Viivi tykkää erityisesti märkäruoasta. Nopeat ruoanvaihtelut aiheuttavat Viiville mahanpuruja, joten uudessa kodissa tulisi tämä huomioida, ja pitäytyä ainakin aluksi tutuissa sapuskoissa.

Etsimme Viiville rauhallista aikuiskotia, missä sille olisi paljon erilaisia kiipeilymahdollisuuksia, sekä hyvät tähystyspaikat ulos ikkunoista, tai vaikkapa jopa lasitettu parveke. Viivi sijoitetaan kodin ainoaksi lemmikiksi. Tulevalta omistajaltaan Viivi toivoo paljon aikaa, huomiota, läheisyyttä ja hellyyttä. Vastavuoroisesti Viivistä saa valloittavan arjen seuralaisen, kuin kotitontun kissan muodossa. Viivi lähestyy seniori-ikää, minkä johdosta suosittelemme, että jatkossa häntä käytetään vähintään kerran vuodessa eläinlääkärissä senioriterveystarkistuksessa. Myös säännöllisiin hammashoitoihin on uudessa kodissa hyvä varautua.