Viiru

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

28.4.2022

Viiru sai oman kodin Rudi ja Ciri-kissojen kaverina.

***

Viiru on kiltti, tarkkaavainen ja utelias nuori kissa, joka etsii rauhallista kissakokenutta kotia toisen kissan kaverina.

11.4.2022

Viiru on utelias, leikkisä ja huononäköinen nuori kissaneiti, joka on ensimmäisenä ovella vieraita vastassa. Viiru seurailee mielellään ihmisten puuhia etäältä, ja luottoihminen saa toisinaan silittää ja jopa nostaa hetkeksi syliin.

Viiru löydettiin parin kuukauden ikäisenä isosta kissapopulaatiosta emonsa ja liiterikissoiksi nimetyn pentueen kanssa. Tullessaan pennut olivat aliravittuja, nälkäisiä ja matoisia, ja kärsivät eriasteisista hengitystietulehduksista, jotka hoidettiin asianmukaisesti. Pienestä pitäen Viirulla on ollut huononäköisyyttä, joka ei estä pyydystämästä kärpäsiä, kiipeilemästä, hyppimistä tai seurailemasta ikkunasta pihan tapahtumia. Viirun huononäköisyyden huomaa siitä, että neiti kallistelee välillä päätään, kun tarkentaa katsettaan liikkuvaan esineeseen. Viiru on lisäksi myös hiukan huonompi lelun metsästäjä, kuin pesueen muut pennut.

Muiden Liiterikissanpesueen pentujen lähdettyä Viiru alkoi ottaa enemmän kontaktia hoitajin ja rohkaistua päivä päivältä enemmän. Myös oma ääni löytyi, ja sillä Viiru ilmoittaa äänekkäästi, jos on tylsää tai nälkä. Tuleva koti saa varautua kärsivällisesti totuttamaan Viirua uusiin asioihin ja luottamaan ihmiseen. Viiru sopisi kaveriksi kissasosiaaliselle ja ihmisistä pitävälle kissalle kissakokeneeseen kotiin, jossa ymmärretään arasta rohkeaksi kasvavan nuoren kissan erityistarpeita. Viirun luonteen vuoksi häntä ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä lapsia.