Viennetta (nyk. Fiinu)

Lisätty sivulle: 2008-06-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Viennetta (nyk. Fiinu)
28.11.2011 Fiinu saikin jäädä ikiomaan kotiinsa.

***

Steriloitu naaras, noin 3,5v (syksyllä 2011), kotihoidossa Espoossa

21.11.2011 Viennetta/Fiinu palasi etsimään kotia itsestään riippumattomasta syystä, kodin elämäntilanteen suuren muutoksen takia. Fiinu on viihtynyt hyvin ainoana kissana ja pissavaivat ovat uudessa kodissa ollessa jääneet täysin unholaan :) Fiinu on hyvin rakastettava kissa, josta nykyinen omistaja haikein mielin joutuu nyt luopumaan. Kodin löytymisellä olisi kiire, sillä olisi hienoa että tyttö löytäisi paikkansa ennenkuin joutuu siirtymään uuteen paikkaan väliaikaiseen hoitoon.

Fiinun omistaja kirjoittaa:
Fiinu on mitä suloisin kissa, seurallinen ja älykäs. Fiinu tykkää kovasti kun hänelle puhuu, kuuntelee ja ymmärtää puhetta kuin ihminen konsanaan, viisas kuin mikä. Fiinulla on oma persoonallinen tapa vastata, juttelee takaisin kun häntä kutsuu ja hänelle puhuu. Fiinulle on tärkeää saada osallistua perheen touhuihin, on läsnä kaikessa omalla itsenäisellä hienotunteisuudellaan. Fiinu rakastaa leikittelyä ja omaa kissanruohoaan, sitä on päivittäin saatavilla ja se on tarpeen, koska hänellä on kaunis pitkä turkki. Hyvällä ravinnolla ei takkuunnu ollenkaan (mutta harjataan säännöllisesti, pienissä erissä tykkää.) Yhtä ainutta vahinkoa ei ole sattunut, kaikki tehty hienosti laatikkoon. Fiinulla on oma paikka kynsien terottamiselle, mitään muuta ei ole raavittu, näidenkin puolesta täyden kympin tyttö!

Kulukorvaus kodinvaihtajakissasta on 60€.

***

Kuulumisia kodista:

6.9.2011 Fiinu on kotiutunut todella hyvin, suotta taisin jännittää, ja osallistuu omalla persoonallisella panoksellaan kaikkiin touhuihin heräämisestä aina siihen saakka kun mennään nukkumaan ja sammutetaan valot. Viimeisenä ollaan nyt ikkunasta tutkailtu kun pimeä tulee aina vaan aikaisemmin. Yksi lempipuuhista on kun heitän Fiinulle lelua, kalaa tai hiirtä käytävän päästä toiseen, Fiinu tykkää ‘metsästää’ ja tuo sen luokse että heitän uudelleen. Ja sitten taas hypätään hurjasti perään. Myös kissaruohon laaduntarkkailu :) ja sopiva harventaminen on suuria suosikkeja.

Mukavia syyspäiviä toivottaa Fiinu!

***

14.8.2011 Viennetta sai uuden kodin Espoosta.

***

10.8.2011 Viennetta/Fiinu etsii omaa kotia ainoana kissana. Kulukorvaus kodinvaihtajakissasta on 60€.

Koti kertoo: Joudumme luopumaan hyvin pitkän harkinnan jälkeen meidän nuorimmasta kissasta, nyt kolme vuotiaasta Fiinusta, alkuperäiseltä nimeltään Viennetta. Syynä on jatkuva riitely vanhemman kissamme kanssa ja siitä seuranneet ongelmat. Fiinulle etsitään kotia perheen ainoaksi kissaksi.

Fiinu tuli meille pentuna kotihoitoon emonsa kanssa elokuussa 2008. Fiinu emonsa Victoran kanssa olivat hyvin poikkeavan näköisiä meidän muihin kissoihin verrattuna ja olivat enemmän omissa oloissaan. Päätimme pitää pennun itse, joka oli aivan upea ja ihana vauva! Emo löysi pian oman kodin. Alkuun kaikki menikin mukavasti, Fiinu “ystävystyi” talon vanhan herran Leevin kanssa. Perheen tyttökissat Balleriina ja Iitu eivät niin välittäneet pennusta, osoittivat kaapin paikan ja ajateltiin että se onkin ihan normaalia. Puolitoista vuotta sujui kohtuullisen hyvin, tilaa oli reilusti ja kissat pystyivät elelemään ilman suurempia konflikteja.

Joulukuussa 2009 asuimme hieman pienemmässä asunnossa ja meille tuli koira, Dingo Pärnun löytöeläintarhalta. Fiinu kävi heti pörhistelemässä Dingolle ja näytti selvästi kuka meillä määrää, mutta ystävystyi pian Dingon kanssa jopa niin että nukkuivat yhdessä. Muut kissat sähisivät koiralle pidempään.

Olisiko koiran tulolla ollut vaikutusta, mutta samoihin aikoihin alkoi Balleriina kiusata Fiinua. Kissatappeluilta ei vältytty ja ne olivat melko raivoikkaita välillä. Balleriina vaani ja hyökkäili Fiinun kimppuun ja Fiinu muuttui pelokkaaksi ja ärtyisäksi, ja alkoi karttaa hiekkalaatikkoa. Siellä kun ei saanut rauhassa asioida. Pissoja alkoi ilmestyä sinne tänne, alkuun emme olleet varmoja kuka kissoista se on mutta hieman salapoliisityötä niin sekin selvisi; Fiinuhan se. Aika ajoin pissat menivät laatikkoon jonkin aikaa, mutta yleensä eivät. Fiinun kiusaamiseen alkoi osallistua myös toinen tyttökissoistamme, Iitu, ja yhdessä tuumin tytöt rökittivät Fiinua karvat pöllyten. Tällä hetkellä Fiinu inhoaa näitä tyttöjä ja myös meillä välillä kotihoidossa olevia kissoja sydämensä pohjasta ja käy myös itse kimppuun.

Nyt puolentoista vuoden jälkeen olemme kokeilleet kaikkea. Fiinu on tutkittu perusteellisesti eläinlääkärissä, mitään virtsavaivoja ei ole, ei tulehduksia tai muuta joka saisi pelkäämään hiekkalaatikkoa. Fiinu on syönyt rauhoittavia, mutta ne eivät pidemmän päälle auttaneet. Talossa on useita hiekkalaatikkoja, eri hiekkoja on kokeiltu. Rauhoittavaa Feliway-haihdutinta on käytetty. Olemme vieneet Balleriinan toiseen hoitopaikkaan muutamaksi viikoksi. Se auttoa, kaikki pissat menivät sinä aikana laatikkoon. Muualle pissailu kuitenkin alkoi pian Balleriinan palattua. Fiinu itse oli puoli vuotta toisessa hoitopaikassa ainoana kissana. Siellä se ei pissaillut muualle kuin hiekkalaatikkoon. Kotiin palattuaan pissailu alkoi muutamassa viikossa. Viimeisin kokeilu oli heinäkuussa jolloin Fiinu oli meidän mukana puolitoista viikkoa mökillä, Dingo oli myös mukana mutta ei muita kissoja. Pissat menivät laatikkoon. Seuraavan viikon kotona Fiinu pissaili taasen lattialle.

Fiinu on meille erittäin rakas ja siitä luopuminen on vaikeaa, mutta tässä tilanteessa ei muita vaihtoehtoja oikein ole. Fiinulle etsitään siis kotia ainoana kissana, mielellään rauhallisessa kodissa. Lasten kanssa Fiinu tulee hyvin toimeen, ja meidän koiran. Kuten kuvista voi päätellä, Fiinu on erittäin kaunis, puolipitkäkarvainen valkoinen ystävällinen kissa, joka mielellään nuolee ihmisiä ja tutkailee paikkoja. Ei hajota tai tuhoa, on kiinnostunut ympärillään tapahtuvista asioista ja tulee ovelle vastaan kun joku tulee kotiin. Varsin ihatuttava kissa siis, sellainen katseenvangitsija.

Toivottavasti Fiinu löytää pian kodin, jossa saa elää arvoistansa rentoa kissanelämää.

***

11.8.2008 Viennetta sai oman kodin kotihoitopaikastaan.

***

Naaraspentu, noin 4-4,5kk (elokuun alussa 2008)/Järvenpäässä

Kuulumisia kotihoidosta:

3.8.2008 Ihana ja suloinen kissaperhe! Emo-kissa on superhuolehtiva, se aina pesee ja pesee pennuja, ne ovat jopa märät ja koettavat ryömiä pois mutta ei se onnistu. Emo ottaa niskasta kiinni, painaa käpälällä, edes puree vähän ja jatkaa niin kuin kauan pitää tarpeellisena… Emo tietää täsmälleen koska lapsi on täysin kunnossa. Upea ja älykäs kissa!

Sisarukset ovat kiiltovaturkkiset ja rotevat, hyväkuntoiset ja terveet. Tykkäävat leikkiä ja syödä, köllötellä auringonläiskissä, katsella ikkunoista ulos, juoksennella ja painella, olla silitettävänä ja vaikka mitä muuta. Kaikinpuolin loistavia kissoja siis.

27.6.2008 Kissaemo Victoria sekä pentunsa Vanessa ja Viennetta aloittavat oman kodin etsinnän.

Kertomus:
“Nuori emokissa ja 3kk pennut: Ulkoilutin illalla puistossa koiraa, se tutki ympäristöä ja metsästeli, sukelsi pensaisiin ja katosi. Menin etsimään- koirani seisoo nenäkkäin jonkin valkoisen kissan kanssa, heiluttaa häntää, kiemurrelee ja osoittaa ylimmäistä ystävällisyyttä.

Kissakin on ystävällinen ja tyyni. Yhtäkkiä lähellä olevasta pahvilaatikosta hyppäsi noin3 kk pennu ja syöksi luoksemme, heti myöhemmin ilmeni toinenkin. Kaikki kurluttavat, kehräävät ja hierovat itseni jalkoihin.

SELVÄ! Taas yksi hylätty kissaperhe!

Emokissa ei osaa arvioida vaaraa, kissaperhe on erittäin luottamuksellinen, ei pelkää ihmisiä eikä koiria. Mutta ympäristö on liian vaarallinen- koirin ulkoiluspaikka ja eivät kaikki koirat ole ystävälliset! Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ottaa ne kotiin ja olen iloinen koska se voisi pelastaa kissaperhen elämän.

Juuri seuravana päivänä alkoi niin raju ukkosilma- raesade pieksi ja myrskytuuli mursi puita- että eloonjääminen olisi vaikea.

Kotihoidossa ilmeni että emokissa on todella kiltti, urhautuva ja huolehtiva, se oli janossa ja nälässä mutta odotteli että pennut söisivät ja vain sitten alkoi syöda itse.Vetin pois punkit ja puhdistin haavat- emokissa istui vieressä ja tarkkaili. Pennut ovat kuin pennut aina- suloiset ja leikkisät ja vallatomat.

Mainio kissaperhe odottaa rakastava perhettä ja tuo uudelle isännälle paljon rakkautta ja iloa!”