Vesta

24.11.2018

Alkuperä: Suomi

28.2.23 Alaska ja Vesta muuttivat yhteiseen kotiin.

***

Vesta on joulukuussa Rekku rescuelle saapunut kodinvaihtaja, joka etsii aktiivista kotia yhdessä kaverinsa Alaskan kanssa.

 

13.2.2023 Vesta on 4-vuotias rekisteröity Cornish rex. Aluksi Vesta oli kaksikon ujo puolisko, mutta lämpeni nopeasti sijaiskodille. Kipeiden hampaiden poiston jälkeen Vestasta kuoriutui äärimmäisen innokas, utelias ja leikkisä vauhtikissa. Vesta rakastaa narulelujen perässä juoksemista, varsinkin jos lelun päässä roikkuu jotakin höyhenmäistä. Myöskin rapisevat lelut ovat neidin mieleen.

Toinen Vestan lempipuuha on kaikenlainen kaivautuminen, tästä syystä hän onkin saanut lempinimekseen myyrä. Vesta on melkein täysin karvaton Cornish rex ja siksi lämpimät paikat peittojen alla vetävät puoleensa. Useimmiten Vesta yrittää myös kaivautua esimerkiksi villapaidan alle, onhan neidin saatava olla aina mahdollisimman lämpimässä. Tämän taipumuksen vuoksi Vesta myös haluaa tulla sänkyyn nukkumaan, mutta hänen kanssaan ollaan opeteltu rajoja asiassa, sillä muutoin Vesta saattaa herättää useinkin yön mittaan tassuttelemalla ympäri tyynyjä ja liikkumalla peiton alla. Vesta on nyt kuitenkin viime ajat kiltisti nukkunut jalkopäässä ja tullut herättämään vasta aamulla ruokinta-ajan lähestyessä.

Vestalla on todettu aiemmin voimakas parodontiitti ja sen johdosta poistettu yhteensä 10 hammasta, joista neljä viimeisintä on poistettu tammikuussa. Tämän vuoksi vuosittaiset hammastarkastukset ovatkin välttämättömiä. Vestan sydämessä on sivuääni, jolle ei ole löytynyt syytä, mutta ei myöskään ole vaikuttanut Vestan elämään. Sivuääntä olisi kuitenkin hyvä seurata eläinlääkärin tarkastuksissa.

Sopivin koti kaksikolle olisi sellainen, jossa on joko aikaisempaa kokemusta aktiivisista kissaroduista tai tarpeeksi aikaa ja ihmisiä tarjoamaan huomiota, leikittämistä ja älyllistä haastetta. Alaska ja Vesta voisivat mahdollisesti tulla toimeen myös toisten aktiivisten kissojen tai koirien kanssa, mutta heidän yhdistämisestä muihin lemmikkeihin ei ole tietoa.