Vesper

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.7.2022 Vesper-rouva sai ikioman kodin.

***

Vesper on 9-vuotiaaksi arvioitu ragdoll-roturouva.

Pehmeäluontoinen ja -karvainen Vesper viihtyy sohvalla tai sängyssä rapsuteltavana, mutta kaipaa välillä myös omaa rauhaa. Kovat äänet tai yllättävät nopeat liikkeet saavat Vesperin säikähtämään. Uudet ihmiset saattavat aluksi jännittää, mutta vieraiden rapsutukset kelpaavat silti. Välillä hän innostuu laulamaan serenadeja, erityisesti ruoka-ajan lähestyessä.

Vesperin käsitteleminen on helppoa ja syliin nostaessa hän levähtää lötköksi ja aloittaa kehräyksen. Aika ajoin hän innostuu leikkimään tai juoksemaan rallia ympäri taloa. Lempipuuhaa on kuitenkin rento loikoilu, usein ihmisseurassa. Suhtautumisesta muihin eläimiin ei ole tietoa, mutta kissakaveri ei ole ollenkaan poissuljettu. Vesper varmasti pärjäisi myös lapsiperheessä, jos hänelle annetaan mahdollisuus halutessaan vetäytyä omaan rauhaan.

Aiemmin normaalilla ruokavaliolla Vesperillä esiintyi ruuan jälkeistä oksentelua. Perusteellisissa tutkimuksissa ei löydetty mitään elimellistä syytä oksenteluun ja diagnoosiksi jäikin vain herkkävatsaisuus. Sijaiskodissa Vesper on syönyt lähinnä kuivaa erikoisruokaa, jonka kanssa ei ole ollut ongelmia. Erikoisruokavaliolla hoidettiin myös löydettyjä virtsakiviä. Uuden kodin tulee varautua erityisruokavalion jatkamiseen, ja mahdollisesti normaaliruokaan totuttautumiseen tulevaisuudessa.