Venus (nyk. Ronja)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Venus (nyk. Ronja)
10.2.2006 VENUS SAI KODIN TURUSTA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

1.3.2006 Venus on nykyiseltä nimeltään Ronja. Ronja on sopeutunut todella hyvin uuteen kotiinsa ja on kaikinpuolin tyytyväinen kissanalku. Ronja-kissa on osoittautunut luonteeltaan tosi hienoksi; se on erittäin kiltti, rauhallinen, ihmisrakas ja mukava kissa. Ronja on tosi läheisyydenkipeä, se hakee kovasti ihmisen seuraa ja silittelyä, puskee ja on kova kehräämään. Se tulee mm. usein syliin istumaan, kun kirjoittaa tietokoneella. Ronja on tosi utelias ja tykkää seurata kaikkea toimintaa, mitä ympärillä tapahtuu. Ainoa, mikä vielä hiukan pelottaa, on kaikki kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet. Ronja on myös kova ääntelemään ja juttelemaan, se kurnuttaa, sirkuttaa, pörisee ja maukuu. Ronja on myös erittäin siisti tyttö ja kova pesemään itseään. Leikkiminen on myös mieluisaa puuhaa ja varsinkin nouto- ja vaanimisleikit ovat hauskoja. Leikkihiiren kanssa saadaankin usein varsinaisia hepulikohtauksia

Ruoka on maittanut Ronjalle tosi hyvin ja painoakin on tullut mukavasti lisää kolmessa viikossa. Ruokavalioltaan se on ollut ainakin toistaiseksi kaikkiruokainen. Ronja on ollut muutenkin kaikin puolin terve ja hyvinvoiva kissa. Koska Ronja on puolipitkäkarvainen, niin olemme myös kammanneet turkkia, ja antaa tehdä sen hyvin

Meillä on myös 3.5-vuotias saksanpaimenkoira Roni, johon tutustuminen on sujunut hienosti. Olemme antaneet kaverusten tutustua toisiinsa pikkuhiljaa ja nyt runsaan 3 viikon kuluttua ovat jo hyviä kavereita ja toisiinsa tottuneita. Välillä jopa nukutaan vieretysten ja kuonot vastakkain, vaikka kokoero on aika huima. Kaikenkaikkiaan hyvin kiinnostuneita ollaan puolin ja toisin. Ronja on suhtautunut yllättävän rauhallisesti ja kylmähermoisesti koiran haistelemisiin ja tutustumisyrityksiin, ei ole edes juurikaan sähissyt koiralle, näyttänyt kynsiään tms. Nyt on ruvennut jo itse ottamaan kontaktia koiraan, puskee itseään koiraa vasten ja saattaa hypätä sänkyyn koiran viereen. Mitä taas tulee Roniin, niin välillä tuntuu, että enemmän kiinnostavat kissan ruokakupit kuin itse kissa.

28.09.2006 Venukselle/Ronjalle kuuluu oikein hyvää. On tosi mukava, kiltti ja seurallinen kissa ja haluaa osallistua kaikkeen, mitä ympäristössä tapahtuu. Ronja on ystävystynyt 100 %-sesti Roni-koiramme kanssa ja kaverukset tulevat hienosti toimeen keskenään. Päiväunetkin maataan usein vierekkäin. Ronja on kasvanut paljon ja turkistakin on tullut tosi pitkä ja tuuhea. Ruoka maistuu todella hyvin; raksut, purkkiruoka, raaka liha – kaikki kelpaavat.

Ronja steriloitiin maaliskuussa –06 ja leikkaus ja toipuminen sujuivat kaikinpuolin hyvin. Ronja on osoittautunut varsinaiseksi ulkoilmakissaksi ja nauttii ulkoilusta yli kaiken, kuten kuvistakin voi päätellä. Valjaitten laittokin sujuu hienosti, jopa niin, että nostaa itse tassujaan, kun hihnat laitetaan kiinni. Kesän aikana ei oikeastaan muuta oltaisi tehty kuin istuttu takapihalla tarkkailemassa maailmaa. Pihalla pyydystetään hyönteisiä, makoillaan, ja tarkkaillaan lintuja ja maailman menoa. Ronja tykkää myös hihnan päässä kävelemisestä ja lenkeillä mielipuuhaa on puihin kiipeäminen kovalla vauhdilla. Syksyn viilentyneet ilmat ja vesisateet eivät ole juuri ulkoiluintoa vähentäneet. Huvittavinta on ollut se, kun Ronja saattaa istua kököttää jopa vesisateessa, eikä ole moksiskaan – haaveilee vaan ja katselee maailmaa. Mielenkiinnolla odotamme, kun syksy etenee ja tulee talvi, että vieläkö ulkoilmaelämä kiinnostaa yhtä paljon. Meille on sanottu, että Ronja on ihan siperiankissan näköinen. Ainakin luonnekuvaus ja ulkoilmassa viihtyminen täsmäävät ihan nappiin, joten kuka tietää….

****

Narttu, ikä noin 4 kk.

Venus on tammikuussa 2006 noin 4kk vanha puolipitkäkarvainen sinivalkoinen tyttö. Kovin on kiltti tyttö. Löytynyt Tallinnan kaduilta.