Veeti

2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.1.2024 Veeti muutti uuteen kotiin veljensä Vilin kanssa.

 

***

Veeti on rapsutuksia rakastava kissa, joka etsii loppuelämän kotia yhdessä veljensä Vilin kanssa.

 

4.1.2024

 

Veeti on reipas, hurmaava ja kaiken kaikkiaan mainio 8,5-vuotias herra, joka etsii kotia yhdessä veljensä Vilin kanssa. Veeti tuli syksyllä sijaiskotiin kodinvaihtajana veljensä Vilin kanssa itsestään riippumattomista syistä. Hän onkin koko ikänsä rakastavassa kodissa elänyt, terve, utelias ja veikeä kaveri, joka on alusta asti ottanut reippaasti ihmiskontaktia uusienkin tuttavuuksien kanssa. Veeti pitää kovasti rapsuista ja huomiosta, ja tuleekin mielellään puskemaan ihmistovereitaan säännöllisin väliajoin. Syliin asti hän tulee valikoivasti (paitsi jos tarjolla on unikavereita), mutta vierellä pötköttelee ja kehrää senkin edestä. Hän osaa ottaa iisisti, mutta innostuu myös peleistä, leikeistä ja satunnaisesta säntäilystä – varsinkin jos tarjolla on nameja.

 

Turkin harjaaminen on myös Veetin lempparijuttuja, kuten myös veljensä Vilin kanssa puuhastelu ja pötköttely. Myös korkeat paikat kiehtoo, ja Veeti usein löytyykin korkean kaapin päältä tarkkailemasta maailman menoa. Veeti on sijaiskodissa ollessaan käynyt terveystarkastuksessa, rokotettavana, sirutettavana ja hammaskiven poistossa. Hän sai muuten terveen paperit, mutta hänen tulisi käydä kilpirauhasarvokontrollissa n. vuoden kuluttua hieman koholla olleiden arvojen vuoksi. Veeti on oksennellut välillä, varsinkin onnistuessaan herkutella kissoilta epäonnistuneesti piilotetulla pullojukka-huonekasvilla. Eläinlääkäri arvioi oksentelun olevan ruokaperäistä ja nyt kaksikolla onkin testissä vatsaystävällisimpi ruokavalio.

 

Veeti ei vastustele syliin nappaamista, mutta säntää nopeasti omille teilleen kynsisaksien lähestyessä uhkaavasti – kynsien leikkuussa olisi siis vielä harjoiteltavaa. Veeti ja Vili kaipaavat yhteistä loppuelämän kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia.