Veeti (nyk. Roberto)

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Veeti on kaikesta kiinnostunut utelias tutkimusmatkailija, jolta ei jää mikään kodin kolkka tutkimatta. Hän haluaa ehdottomasti olla aina mukana kaikessa kiinnostavassa puuhailussa, erityisesti keittiössä ja tiskipöydillä jossa voisi olla hänelle ruokaa tarjolla.

2.7.2021

Veeti sai oman kodin talouden ainoana lemmikkinä.

9.6.2021

Veeti on kohta kolmevuotias utelias kollikissa, joka etsii kotia, jossa häntä jaksettaisiin aktivoida riittävästi. Uudessa kodissa tulisi olla sallittuja kiipeilypaikkoja, sillä muussa tapauksessa Veeti etsii tiensä taivaisiin itse. Veeti nauttii myös suuresti ikkunasta pihan tapahtumien seuraamista, joten hänelle kannattaa varata oma paikka ikkunan luota. Aamu- ja iltavillit laittavat matot rullalle kun poika pääsee vauhtiin ja hiirten jahtaaminen on parasta mitä voi olla. Tästä syystä Veetille etsitäänkin kotia joka on valmis sitoutumaan päivittäiseen leikitykseen ja muuhun aktivointiin. Välillä hoitajan kättä on luultu leikin temmellyksessä leluksi, mutta Veeti ei ole koskaan käyttänyt kovia otteita ja päästää heti irti.

Päivisin Veeti nukkuu pääosin saunassa, mutta on myös pikkuhiljaa siirtynyt kotihoitajan etätyökaveriksi. Avoimilla paikoilla hän ei uskalla nukkua ellei pääse ihan hoitajan viereen, mutta olohuoneessa oleva pahvilaatikko on todettu mukavan suojaisaksi lepopaikaksi. Öisin Veeti yleensä puuhastelee omiaan, mutta käy myös hoitajan vieressä nukkumassa (kunhan on ensin kävellyt hänen ylitseen ilmoittamassa että tässä minä nyt olen).

Ruokailu sujuu Veetin kanssa pääosin hyvin. Terveellinen märkäruoka ei ole kovin hyvää hänen mielestään, joten uuden kodin tulisi sitoutua asteittaiseen totuttamiseen oikeanlaiseen ruokaan. Raksut sen sijaan katoavat heti ja niitä olisi hyvä tarjoilla aktivointileluista tahdin hidastamiseksi.

Veeti rakastaa rapsutuksia, mutta vain omilla ehdoillaan. Tassu nousee äkkiä merkiksi, jos kosketusta ei juuri nyt kaivata. Veeti säikkyy myös äkillisiä liikkeitä ja kovia ääniä mutta koko ajan vähemmän ja vähemmän. Tästä syystä Veeti ei sovi lapsiperheeseen ja sille etsitään kotia ainoana lemmikkinä.