Vauhti

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Vauhti on nimensämukainen nuori kollipoika, joka etsii aktivoivaa ja virikkeitä tarjoavaa kotia.

 

12.12.2022

Vauhti muutti omaan kotiin Espooseen jouluksi.

 

3.11.2022

Vauhti palasi yhdistykselle etsimään kotia ja etsii kotia nyt ainoana kissana.

Vauhti on aktiivinen ja omaa ihmistään suurella sydämellä rakastava kissa. Vauhti on fiksu kissa, joka varmasti oppii monenlaisia temppuja kun ihmisellä on vaan kärsivällisyyttä ja aikaa harjoitella. Nykyisin Vauhti osaa esimerkiksi istua hienosti ennen ruokaa. Koska Vauhti on varsin energinen ja touhukas, olisi uudesta kodista hyvä löytyä sille leikittäjiä ja seuraa, kuten myös tilaa. Vauhdin energisen luonteen vuoksi pelkkä kissanleluilla leikkiminen ei riitä, vaan on tärkeää, että se saa esimerkiksi suurimman osan päivän ruuista erilaisista aktivointileluista ja -ruokakupeista. Lisäksi erilaiset älylliset haasteet esim. agility-harjoittelu, noseworkia tai hajutyöskentely olisivat toivottavia harrastuksia uudessa kodissa Vauhdille estämään pojan tylsistymistä.

Tulevalla kodilla tulisikin siis olla aikaa aktivoida Vauhtia riittävästi sekä ymmärrystä energisen kollin ajoittaiseen turhautumiseen.  Tämän vuoksi Vauhti ei sovellu pienten lasten perheeseen. Vauhti muuttaa uuteen kotiin ainoaksi kissaksi.

Vauhti on hyvin perso ruualle, ennen kaikkea ihmisten ruualle. Tämän vuoksi Vauhdin kanssa on pidettävä huoli omista ruuista ettei vauhti pääse varastaamaan, kun silmä välttää. Vauhdin oma ruokavalio koostuu nykyisin viljattomasta ruuasta, joista erityisesti kalaruoat  on maistuneet. Ruokavaliolla aiemmin esiintyneet allergiaoireet ovat pysyneet hienosti poissa. Tämän vuoksi on tärkeää jatkossakin huolehtia, että Vauhti saa juuri sille tarkoitetun ruuan, eikä pääse esimerkiksi varastelemaan ihmisten ruokia.

 

29.3.2022

Vauhti saapui helmikuun alkupuolella kodinvaihtajana Rekuille. Jo tuloiltana Vauhti oli reipas ja alkoi tutkimaan ympäristöään aktiivisesti. Vauhti sopeutuikin nopeasti sijaiskotiin. Alusta asti nuori herra on nauttinut ihmisten seurasta ja halunnut osallistua kaikkiin sijaiskodin tekemisiin. Se ei arastele vieraita, vaan tulee moikkaamaan tuntemattomiakin. Nuorena kissana Vauhdilla on energiaa, eikä siltä nimensä mukaan lopu vauhti kesken. Se on nopea livahtamaan ovista ja se on jopa oppinut avaamaan lukottomia ovia, mikä tulee ottaa huomioon uudessa kodissa. Vauhti nauttii leikkimisestä ja se tuntuu rakastavan erityisesti palloleikkejä. Vauhti on osoittanut myös merkkejä, että se voisi innostua esimerkiksi agilitysta tai noseworkista. Vauhti on myös innokas kiipeilijä ja se hakeutuu mieluusti korkeisiin paikkoihin seuraamaan tapahtumia. Vauhdin motto tuntuu olevan “mitä ylemmäksi, sen parempi”. Vauhti on intoutunut myös kovasti kiipeilemään kissaverkotetulla parvekkeella, jossa se viihtyy muutenkin seurailemassa pihan elämää. Se varmasti nauttisi uudessakin kodissa jaloittelusta lasitetulla tai verkotetulla parvekkeella tai kissatarhassa.

 

Alkuun Vauhti söi huonosti, mutta todennäköisesti se johtui myöhemmin todetusta ruoka-aine yliherkkyydestä, joka aiheutti sille voimakasta kutinaa. Näihin oireisiin Vauhti sai eläinlääkärissä pitkävaikutteisen kortisonipiikin sekä ohjeistuksen aloittaa allergiaruokavalio. Vauhdin ruokavalio koostuukin nyt hypoallergisesta ruuasta, joista erityisesti lohiproteiini on maistunut. Ruokavaliolla oireet ovat pysyneet poissa. Tämän vuoksi on tärkeää jatkossakin huolehtia, että Vauhti saa juuri sille tarkoitetun ruuan, eikä pääse esimerkiksi varastelemaan ihmisten ruokia. Nyt, kun erikoisruokavalio on vakiintunut, myös Vauhdin ruokahalu on palannut ja se söisi kaiken tarjoillun ruuan. Tämän vuoksi Vauhti tarvitseekin tasaisen ruokailuvälin, eikä ns. raksubaari sovi vauhdille.

Koska Vauhti on energinen ja touhukas, olisi uudesta kodista hyvä löytyä sille leikittäjiä ja seuraa kuten myös tilaa.