Vauhti

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.4. Vauhti muutti omaan kotiin Porvooseen, jossa se sai kissakaverin.

 

***

Vauhti on nimensämukainen nuori kollipoika, joka etsii leikittävää kotia.

29.3.2022

Vauhti saapui helmikuun alkupuolella kodinvaihtajana Rekuille. Jo tuloiltana Vauhti oli reipas ja alkoi tutkimaan ympäristöään aktiivisesti. Vauhti sopeutuikin nopeasti sijaiskotiin. Alusta asti nuori herra on nauttinut ihmisten seurasta ja halunnut osallistua kaikkiin sijaiskodin tekemisiin. Se ei arastele vieraita, vaan tulee moikkaamaan tuntemattomiakin. Nuorena kissana Vauhdilla on energiaa, eikä siltä nimensä mukaan lopu vauhti kesken. Se on nopea livahtamaan ovista ja se on jopa oppinut avaamaan lukottomia ovia, mikä tulee ottaa huomioon uudessa kodissa. Vauhti nauttii leikkimisestä ja se tuntuu rakastavan erityisesti palloleikkejä. Vauhti on osoittanut myös merkkejä, että se voisi innostua esimerkiksi agilitysta tai noseworkista. Vauhti on myös innokas kiipeilijä ja se hakeutuu mieluusti korkeisiin paikkoihin seuraamaan tapahtumia. Vauhdin motto tuntuu olevan “mitä ylemmäksi, sen parempi”. Vauhti on intoutunut myös kovasti kiipeilemään kissaverkotetulla parvekkeella, jossa se viihtyy muutenkin seurailemassa pihan elämää. Se varmasti nauttisi uudessakin kodissa jaloittelusta lasitetulla tai verkotetulla parvekkeella tai kissatarhassa.

 

Alkuun Vauhti söi huonosti, mutta todennäköisesti se johtui myöhemmin todetusta ruoka-aine yliherkkyydestä, joka aiheutti sille voimakasta kutinaa. Näihin oireisiin Vauhti sai eläinlääkärissä pitkävaikutteisen kortisonipiikin sekä ohjeistuksen aloittaa allergiaruokavalio. Vauhdin ruokavalio koostuukin nyt hypoallergisesta ruuasta, joista erityisesti lohiproteiini on maistunut. Ruokavaliolla oireet ovat pysyneet poissa. Tämän vuoksi on tärkeää jatkossakin huolehtia, että Vauhti saa juuri sille tarkoitetun ruuan, eikä pääse esimerkiksi varastelemaan ihmisten ruokia. Nyt, kun erikoisruokavalio on vakiintunut, myös Vauhdin ruokahalu on palannut ja se söisi kaiken tarjoillun ruuan. Tämän vuoksi Vauhti tarvitseekin tasaisen ruokailuvälin, eikä ns. raksubaari sovi vauhdille.

 

Koska Vauhti on energinen ja touhukas, olisi uudesta kodista hyvä löytyä sille leikittäjiä ja seuraa kuten myös tilaa. Vauhti tuntuu rakastavan erityisesti kouluikäisiä lapsia, jotka tietävät kuinka kissan kanssa toimitaan. Vauhdilla ei ole aiempaa kokemusta kissa- tai koirakavereista. Vauhti vaikuttaa kuitenkin siltä, se voisi nauttia tulevassa kodissa leikkiseuraa tarjoavasta kissakaverista.