Varpu

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Pikkuinen Varpu on energinen nuori kissa, joka ehtii joka paikkaan. Neiti on huomionhakuinen ja hellyydenkipeä, ja kaipaa aina seuraa ja rapsutuksia.

2.4.2021

Varpun kodinetsintä jatkuu.

Varpu on energinen ja nuori kissa, joten luovutamme hänet ainoaksi kissaksi ainoastaan sellaiseen kotiin, missä ihmiset ovat arkisin paljon kotona ja mistä löytyy panostusta ja luovuutta kissan monipuoliseen aktivointiin. Vaihtoehtoisesti Varpu voisi tulla toimeen toisen nuorehkon, kiltin, aktiivisen ja kissaystävällisen tyttökissan kanssa. Varpu on hyvin pienikokoinen neiti ja painaa alle 3 kg, joten potentiaalisen kissakaverin olisi hyvä olla myöskin sirommasta päästä.

13.3.2021

Varpu saapui Rekku Rescuelle kodista, missä sen hoitoon ei pystytty kunnolla panostamaan. Varpu oli tammikuun lopussa sijaiskotiin tullessaan hyvin hiljainen, mutta jo parin päivän sisällä nukkui ja kehräsi hoitajan seurassa tyytyväisenä. Nyt pari kuukautta myöhemmin Varpu on rohkea ja määrätietoinen sylikissa. Varpu tulee aina sinne missä ihmiset ovat, vaatii huomiota ja leikkikaveria kehräävällä naukumisella sekä tulee nukkumaan ihmisen sänkyyn, viereen tai päälle aina, kun vain pääsee. Kaikkein parasta Varpun mielestä on korvien takaa rapsuttelu ja hännäntyven taputtelu. Varpu on myös todella utelias ja kova kiipeilemään. Mikään hyllynpäällinen ei ole hentorakenteiselta seikkailijalta turvassa.

Ruoan suhteen Varpu on jokseenkin nirso. Tarjolla olevat ruoat saattavat jäädä koskemattomana lautaselle, jos ne eivät ole neidin mieleen. Varpu ei myöskään perusta herkuista laisinkaan. Tällä hetkellä Varpulle ovat maistuneet parhaiten runsaskastikkeiset markettiruoat sekä kissamaito. Uudessa kodissa olisi hyvä opetella pikkuhiljaa lihapitoisempiin ja parempilaatuisempiin ruokiin, ottaen huomioon kuitenkin sen että Varpu syö edes jotain. Varpu on todella pienikokoinen ja hänen kanssaan on huolehdittava, ettei paino laske liian alas.

Varpu ei ole kovinkaan kiinnostunut syömään kasveja tai muuta sopimatonta, mutta pienet esineet, kuten ponnarit ja ilmoitustaulun kiinnitysnastat, päätyvät helposti leluiksi jos niitä ei piilota. Jos Varpulla on tylsää eikä hoitaja tule heti leikittämään, saattaa hän itseään viihdyttääkseen työnnellä tasoilta tavaroita lattialle. Varpu kaipaisikin uudessa kodissa paljon virikkeitä sekä kiipeilymahdollisuuksia. Varpu saattaisi myös nauttia toisen kiltin ja nuorehkon tyttökissan seurasta. Kissakaverin olisi hyvä olla myöskin pienikokoinen, jotta leikeissä kokoero ei olisi häiritsevä.

Varpu oli sijaiskotiin tullessaan tottumaton käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin. Nykyään häntä saa rennoissa tilanteissa nostella sekä kantaa ja tassuja saa painella, mikä lupaa hyvää kynsienleikkuun treenaamista ajatellen. Varpulta sujuu myös kantokopassa kulkeminen nätisti. Varpu ei kuitenkaan ole tottunut epämiellyttävämpiin toimenpiteisiin ja tappelee raivokkaasti mm. paikallaanpitämistä vastaan. Tämän vuoksi Varpun uuden omistajan tulisi ehdottomasti olla kissakokenut. Varpu ei sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia, joskin rauhalliset teini-ikäiset olisivat varmasti hyväksyttäviä asuinkumppaneita.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Ma klo 20-21 / phone inquiries Mon 8-9 pm

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Varpu

    Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.