Varjo (nyk. Tuisku)

07/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.6.2020 Varjo sai oman kodin missä sille on kilttejä kissakavereita ja rakastavat omat ihmiset.

25.6.2020 kuulumisia kodista:
Ihanasti on mennyt. Varjo, jonka uusi nimi on Tuisku on kotiutunut meille tosi hyvin. Hän tykkää kovasti uusista kissakavereistaan. Sopeuttaminen sujui tosi hyvin ja meidän omat kissat ottivat Tuiskun hyvin vastaan. Sisu-kissan kanssa Tuisku leikkii tosi paljon, Meben kanssa pääasiassa köllöttelevät. Tuntuu ihan siltä, niinkuin puuttuva perheenjäsen olisi tullut kotiin. Raakaruoka on maistunut ja vessa-asiat kunnossa. Viimeaikoina Tuisku on alkanut tulla sänkyynkin viereen. Kohta alkaa olla aika opetella valjaisiin jotta päästään käymään myös ulkona.

***

Varjo on herkkä nuori poika, joka on yllättänyt sosiaalisuudellaan. Hän on hyvin leikkisä poju, jota on helppo motivoida herkuilla.

28.5.2020

Varjo on utelias kissapoika, joka ei pelkää uusiakaan ihmisiä. Varsinkin miehet ovat Varjon mielestä oikein kivoja. Varjo hakeutuu usein ihmisten seuraan ja saattaa nukkua tuolin alla jalkojen juuressa.

Varjo tykkää leikkiä paljon. Mikäli leikittäjää ei ole, hän kyllä keksii puuhaa itsekin. Parhaita leluja ovat narut (kukkapakettinaruista kengännauhoihin) sekä erilaiset pallot, joita on helppo pyöritellä menemään itsekin. Energia saattaa purkautua myös muilla keinoilla ja poika on varsinainen monitoimimies; puutarhahommat kiinnostaa ja kätevänä putkimiehenä viemärien kannet kylppärissä lähtevät irti käden käänteessä. Leipurina Varjo on myös mainio, kun rapsuttelee oikeasta kohdasta tai kun hän odottaa ruokaa saatavaksi. Kun rapsuttelu ei enää miellytä, Varjo voi kuitenkin iskeä kynnet ja hampaat kiinni.

Varjoa on helppo motivoida herkuilla (kylmäkuivattu kuore on ihan lemppari!) ja herkut kannattaakin piilottaa niin, ettei poika pääse niihin käsiksi. Herkkujen voimalla Varjon saa houkuteltua syyliin istumassa ollessa. Muutenkin antaa melko helposti ottaa syliin, vaikka se ei selvästi kauhean miellyttävää olekaan.

Varjolla on herkkä vatsa ja uloste on helposti löysää. Raakaruoka on kuitenkin auttanut asiaa ja lisäksi kerran päivässä poikaa saa aterian seassa psylliumia. Tavallisista raksuista sen sijaan tulee ilmavaivoja, joten kuivaruuan pitää olla herkälle vatsalle tarkoitettua. Varjoa ei ole Fiv-FeLV-testattu.

Nuorempana poika tahtoi stressata, kun päätyi muuttopuuhien keskelle uuteen maailmaan. Silloin stressi ilmeni pissailuna sänkyihin (ja kylläpä yhdet ruikulitkin pääsi). Muuton jälkeen poika on rentoutunut tyystin ja hänestä on kuoriutumassa varsinainen mussukka! Vääriin paikkoihin pissailua ei siis ole sittemmin tapahtunut. Varjolle kelpaavat vessaan pelletit ja hiekka, mutta pellettiä Varjo suosii enemmän hiekan jäädessä ikävästi varpaanväleihin.

Varjo etsii kotia, missä on kissakokemusta ja kykyä ymmärtää herkkää kissaa. Uudessa kodissa pitäisi myös olla reipas, nuori poikakissa leikkikaveriksi Varjolle.