Vari

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.6.2022 Vari muutti omaan kotiin, jossa hänellä on ikiomana kissakaverina toinen Rekkukissa Steve.

 

Vari on 2021 isosta kissapopulaatiosta lähtöisin oleva reipas neitokainen, joka rakastaa yli kaiken muita kissoja.

2.7.2022

Varin iloisuus ja lempeys muita kissoja kohtaan on sydäntä lämmittävää katseltavaa. Uudessa sijaiskodissa räpsyteltiin silmiä kodin toisille kissoille ensihetkistä lähtien. Hän keikisteli ja purisi jokaisella kohtaamisellaan verkko-ovella. Hän kunnioittaa vanhempia asukkaita ja osoittaa sen kauniilla tavalla perääntymällä, kun liiallisesta läheisyydestä ilmoitetaan. Hän hoivaa ja pesee sijaiskodin muita kissoja ja rentoutuu silminnähden köllähtäessä heidän viereen.
Loppuelämän kodissa olisikin tärkeä olla vastaanottamassa nuori kissakaveri(t).

Vari kärsi alkuaikoinaan mahavaivoista ja antibiooteilla hoidettiin isospora-tartunta sekä kutinasta, jonka johdosta neiti nauttii hyporuokia ja sietääkin niitä hyvin. Myös korvat vaivasivat pitkään mutta tämä on nyt hoidettu kuntoon. Uuden kodin kannattaisikin jatkaa kokeiluja ruokien suhteen pienillä annoksilla, sillä vaivat ovat menneen talven lumia.

Hän nauttii silityksistä sekä rapsutuksista omilla ehdoillaan kun rauhallisesti lähestytään. Kovat äkkinäiset äänet saavat hänet pingahtamaan sivuun tai toiseen huoneeseen. Hän nukkuu ihmisen vieressä, mikäli seurassa on toinen kissa. Hän vielä miettii, voiko ihmiseen luottaa  ihan joka kerta 100%. Tosin leikkiessään hän unohtelee hyvin usein epävarmuutensa ja kirmailee ihmisen vierestä sekä päältä. Neidin ehdoton ykkösleikki on jahdata kananmunakennosta revittyjä, palloksi muotoiltuja palasia! Arvokkaammat lemmikkikauppojen lelut jäävät usein toiseksi. Toki kevyet pallot ovat neidin mieleen ja ehdottomasti pyyhkeen alle piilotettu liikkuva keppi.

Vari antaa leikata kynsiään, tutkia korvia sekä suuta. Koskettelua uudessa kodissa tulisi jatkaa, jotta käsittelyihin totutaan. Kerran hänet on kannettu sylissä toiseen huoneeseen ja voi että sitä hölmistymisen määrää. Varpaat levällään hän matkusti liikkumattomana monta metriä.
Klassisia juoksu spurtteja neiti saa säännöllisen epäsäännöllisesti, joka on hauskaa katseltavaa.

Kuljetuslaatikko ei vielä nauti neidin luottamusta, jonne menoa sijaiskodissa vielä harjoitellaan. Nameilla ja lempi pahvileluilla neiti usein sujahtaa koppiin, mutta ei hän sinne aikaa jää viettämään. Kolme kertaa päivässä hän sirkuttaa jalkojen juuressa kun ruoka tarjoillaan, pelko ja jännitys on tipotiessään (tai se taas unohdettiin). Varille etsimme kotia, jossa on kokemusta aroista kissoista ja jossa olisi ainakin yksi kissakaveri. Vari voisi sopia myös lapsiperheeseen, jos lapset ovat jo vähän isompia ja ymmärtävät miten aran kissan kanssa toimitaan.