Valtteri

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Valtteri on kookas ja komea poika, joka etsii kotia, missä riittäisi energiaa ja ymmärrystä tämän ihanan omalaatuisen pojan touhuihin. Luonteeltaan seurallinen ja reipas Valtteri viihtyy kaksijalkaisten huomion kohteena ja pyörii mielellään mukana kodin arkipuuhissa. Kuitenkin myös yksin touhuaminen onnistuu mainiosti kunhan pojalla on tarpeeksi tilaa ja virikkeitä. Tilava asunto ja ulkotarha (tai mahdollisuus sellaisen rakentamiseen) ovat tarpeen tälle tehopakkaukselle. Lapsiperheeseen Valtteri ei sovellu, sen sijaan energinen, leikkisä ja rohkea kissakaveri tai useampikin olisi tervetullutta.

13.10.2019

Vieläkin tämä hurmaava poika etsii juuri sitä oikeaa kotia. Valtterin edistyminen jatkuu sijaiskodissa ja ajan myötä hänestä on sukeutunut mainio kotikissa. Toki Valtteri on säilyttänyt oman valloittavan, eloisan ja hieman (tai vähän enemmänkin) hupsun luonteensa, minkä ansiosta hän saakin itsensä jos jonkinmoisiin mielenkiintoisiin tilanteisiin. Arki ei tämän pojan kanssa ole ikinä tylsää!

12.8.2019

Valtteri on edistynyt hienosti kotikissan tavoille opettelussa, muun muassa reissu sijaiskodin mökille sujui pojalta mallikkaasti. Valtteri oli automatkan oikein kiltisti ja otti uuden paikan haltuun reippaasti. Kuljetuskoppaan Valtteri menee ihan itse.

Valtterilla oli sijaiskotiin tullessaan vatsavaivoja, jotka ovat nyt hellittäneet raakaruokinnalla. Valtteri on sopeutunut uuteen ruokavalioon hyvin ja koska se vaikuttaa olevan hänelle sopivinta ravintoa, olisi raakaruokintaa suositeltavaa jatkaa myös uudessa kodissa.

Valtteri on kaiken kaikkiaan reipas ja innokas, suloinen poika, josta on oikeanlaisella ohjauksella tulossa oikein mainio kotikissa. Energisyytensä vuoksi Valtteri kaipaa aktivointia päivittäin, joten kissan kanssa touhuamisesta innostunut koti olisi pojalle paras. Valtteri voisi myös tulla toimeen kissoihin tottuneiden koirien kanssa.

29.7.2019

Reilun kuukauden sijaiskotielon jälkeen Valtteri on päässyt rauhassa tutustumaan sijaiskodin omiin kissoihin, ja onkin käynyt ilmi, että toisten kissojen kanssa elo on varteenotettava vaihtoehto, kun tutustuttamisessa edetään riittävän kärsivälliseen tahtiin. Leikit ovat kuitenkin hyvin takaa-ajopainotteisia, joten Valtterin uuden kissakämppiksen olisi hyvä olla energinen ja rohkea. Pienempi kissakaveri saattaa myös helposti jäädä jalkoihin, joten kovin nuorelle tai sirolle kissalle Valtteri ei ole ihanteellisin toveri. Useampikaan kissakaveri samassa taloudessa ei olisi Valtterille pahitteeksi. Pojalla nimittäin virtaa tuntuu riittävän aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Myös leikkihyökkäily ihmisten raajoihin on vähentynyt huomattavasti, kun Valtteri on päässyt jyvälle kotikissan elämästä sekä saanut toteuttaa itseään ulkotarhassa ja lajitovereiden kanssa kommunikoiden. Vielä toisinaan Valtsun kanssa keskustellaan asioista, kuten onko kissan paikka todella kirjahyllyssä, tai onko eteiseen hetkeksi unohtunut roskapussi syötävää, mutta älykkäänä nuorena herrana Valtteri hoksaa kyllä nopeasti mitä kaksijalkaiset häneltä toivovat.

9.7.2019

Valtteri on aikuinen kissa, joka pitää rapsutuksista ja huomiosta, mutta osaa myös viihdyttää itse itseään. Valtterin mielipuuhiin lukeutuu pehmolelujen retuuttamisen lisäksi huomion keskipisteenä oleminen, jonka sijaiskodin hoitaja on huomannut esimerkiksi Valtterin rymytessä lavuaarin reunalla tavaroita pudotellen, tarkoituksenaan olla mukana hampaiden harjauksessa. ”Ketterä kuin kissa” ei liene kuvaavin fraasi tälle raitapaidalle. Vaikka ketteryys ja siisteys eivät Valtterin vahvimmat valtit olekaan, korvaa hän kaiken pohjattomalla, sydämet sulattavalla kiehnäyksellään ja kehräyksellään. Valtteri osaa myös leikkiä ihmisen kanssa erilaisilla huiska- ja onkileluilla. Narulelujen kanssa on kuitenkin oltava erityisen tarkkana, sillä heti silmän välttäessä Valtteri yrittää kovasti maistella kaikkea lankamaista.

Valtterin tulevalla perheellä olisi hyvä olla jo jonkin verran kissakokemusta, sillä poika keksii toisinaan leikillään hyökkäillä ihmisten jalkoihin tai käsiin, ja tällöin ihmisen olisi hyvä osata ohjata Valtterin energia oikeisiin kohteisiin. Luultavasti Valtteri ei ole aiemmassa elämässään saanut olla sisäkissana osana perhettä ja näin ollen hän vielä aika ajoin hakee oikeaa tapaa suhtautua ihmisiin.

Valtterin ajoittain arvaamattoman käytöksen vuoksi haemme pojalle aikuista kotia tai kotia, jossa lapset ovat vähintään jo teini-ikäisiä. Uuden kodin olisi myös hyvä osata lukea kissan eleitä ja opettaa kotikissana olemista sekä ymmärtää Valtterin ajoittaista hämmennystä ihmisten parissa.

Energisenä poikana Valtteri kaipaa paljon virikkeitä ja tilaa liikkua. Valtterin unelmakodissa olisi mahdollisuus ulkoilla omassa tarhassa, josta tämä kotitiikeri voisi tarkkailla reviiriään.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Maanantaisin klo 20-21

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Valtteri

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.