Väinö

06/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.7.2020 Väinö muutti yhteiseen kotiin parhaan ystävänsä Vadelman kanssa.

***

Väinö on kiltti ja melko rauhallinen nuorimies, joka ihmiselle lämmettyään rakastaa silityksiä ja sylissä oloa.

29.6.2020

Väinö on herkkäsieluinen ja kiltti poikakissa. Sijaiskotiin saavuttuaan Väinö ujosteli ja piileskeli saunalla, mutta alusta asti se on rakastanut rapsutuksia ja sylissä oloa hoitajan rohkaisemana. Väinöä pitääkin alussa itse lähestyä rauhallisesti ja olla läsnä sekä ymmärtää tätä runopoikaa, jotta sen itsevarmuus karttuisi ja se saisi lisää rohkeutta. Väinö ei ole lainkaan aggressiivinen, vaan todella kiltti myös pelätessään.

Väinö osoittaa hellyyttään puskemalla, kehräämällä ja todella onnellisena myös kuolaa saattaa valua. Tie Väinön sydämeen käy ruoan ja herkkunappuloiden kautta. Ruoka-aikaan Väinöä tulisikin vartioida, ettei ruokaa tulisi ahmittua liian paljon kerralla. Vapaa ruokatarjoilu ei siis tälle pojalle sovi, etteivät sen linjat lähde liiaksi pyöristymään. Väinö saattaa myös varastaa ystävänsä Vadelman ruokaa ja herkkunappeja, tosin pikkuinen Vadelma pitää yleensä pintansa ja varastelua tapahtuu myös toisinpäin.

Väinö on osoittanut kiinnostusta myös aktivointileluja kohtaan, jos raksut ovat niissä läsnä. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla aktivointileluja kissojen ruoka-aikoja varten. Väinö ei varsinaisesti ole osoittanut kiinnostusta leikkiin muutoin kuin ruokapelien muodossa, mutta hiljaa hyvä tulee. Väinö ei ehkä osaa vielä leikkiä, sillä se ei ole ennen elänyt ihmisen kanssa perheenjäsenenä. Mukava leikki on juosta kaverin kanssa öisin asuntoa ympäri täyttä vauhtia.

Väinö etsii kotia parhaan ystävänsä Vadelman kanssa. Vadelman villihköstä luonteesta ja Väinön ajoittaisesta arkuudesta ja herkkyydestä johtuen uuden kodin tulisi olla lapseton tai vaihtoehtoisesti lasten tulisi olla jo ainakin yläkouluikäisiä. Kodissa olisi myös hyvä olla kissakokemusta ennestään.