Vadelma

01/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.7.2020 Vadelma muutti omaan loppuelämän kotiinsa ystävänsä Väinön kanssa.

***

Vadelma on nuori tyttökissa, jonka mielipuuhaa on leikkiminen joko itsekseen tai ihmisen kanssa.

29.6.2020

Vadelma on suloinen pieni tyttökissa. Sijaiskotiin saapuessaan Vadelma ujosteli hiukan ja piileskeli saunassa, mutta nopeasti löytyi kiinnostus ihmisiin ja muuhun asuntoon. Vadelma rakastaa kaikenlaisia leikkejä: hiiriä, naruja, palloja, aktivointileluja ja huiskia. Vadelma saattaa kerjätä ihmistä leikkimään piehtaroimalla lelunsa vieressä ja tuijottamalla ihmistä intensiivisesti. Vadelma tykkää myös leikkiä yksin, mutta uudessa kodissa tulisi panostaa tytön aktivointiin, sillä hän todella tykkää riehua.

Vadelma ei ole varsinainen sylikissa. Se ei varsinaisesti viihdy ihmisen sylissä, mutta on ottanut parhaasta kaveristaan Väinöstä mallia ja saattaa jo tulla käväisemään sylissä. Rapsutuksia ja silityksiä Vadelma kuitenkin rakastaa, ja onkin oikein kova kehräämään. Vadelma saattaa leikin tai silityksen keskellä innostuksissaan puraista tai tarrata käteen tassuillaan, ei kuitenkaan kovaa tai aggressiivisesti. Tämän vuoksi Vadelma soveltuu vain kotiin, jossa ei olisi ala-asteikäisiä tai pienempiä lapsia, ja kodissa olisi jo jonkin verran kissakokemusta.

Vadelma etsii kotia parhaan ystävänsä Väinön kanssa. Vadelma rakastaa olla Väinön pestävänä ja kissat nukkuvatkin usein sekä öisin että päivisin aivan toisissaan kiinni.