Vaapukka

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Vaapukka on kiltti ja reipas tyttö, joka tutkii uusia paikkoja rohkeasti sekä osallistuu kotiaskareisiin. Hänen motoriikkaongelmansa vuoksi hän ei aina muista, että ajatus on nopeampi, kuin liikkeet. Innostuessaan hän saattaa tipahtaa sohvalta tai sängyltä jahdatessaan saalista. Pahin ja hankalin saalis on oma varjo, joka tuppaa ilmestymään näköpiiriin aika-ajoin.

3.3.2021

Vaapukka ja hänen veljensä Nekku tulivat Rekkujen sijaiskotiin Satakunnasta, josta ne olivat löytyneet vanhan ladon ylisiltä. Kaksikolla oli selkeitä vaikeuksia liikkumisessaan ja samanlaisia tapauksia nähneen kotihoitajan oli helppo epäillä taustasyyksi neurologista poikkeavuutta eli pikkuaivojen kehityshäiriötä. Kaksikkoa seurattiin tiiviisti ja käytettiin eläinlääkärissä tutkittavana diagnoosista varmistuaksemme. Nekun oireilu oli valitettavasti sen verran vaikeampaa, että se rajoitti normaalia kissan elämää huomattavasti. Hänen kohdallaan katsottiin paremmaksi ratkaisuksi päästää pieni poika nukkumaan. Vaapukalla neurologinen tila on onneksi lievempi. Se ei ole etenevä, eikä se vaikuta elinajan odotteeseen. Poikkeavuutensa vuoksi Vaapukka on kuitenkin hieman omanlaisensa, hänen hienomotoriikka ei aivan toimi, hyppiminen ja kiipeily eivät onnistu tavanomaisen kissan tapaan, mutta se ei tämän hyväntuulisen höppänän elämää haittaa. Muiden kissojen kanssa kommunikointi oli hieman haastavaa hienovaraisen kissaelekielen puutteiden takia, ja tämän vuoksi Vaapukka siirtyikin kissattomaan hoitopaikkaan, jossa hänen ei tarvitse varoa muiden kissojen läsnäoloa.

Vaapukka on vielä nuori kissa, joka tarvitsee hyvää ravintoa, unta ja leikkejä kasvaakseen isoksi. Hänen lempiruokiaan ovat kaikki kananmakuinen. Herkkupäivinään eli viikonloppuisin Vaapukka on saanut sijaiskodissa kanan fileesuikaletta. Silloin juostaan ruokakupille, mutta muulloin ruoka on Vaapukalle toisarvoista. Illan koittaessa Vaapukka valtaa sängyn ja nukkuu herätyskellon soittoon. Yöllä hän saattaa käydä laatikollaan ja tarkastamassa ruokakuppinsa kanafileiltä, mutta palaa sen jälkeen takaisin nukkumaa.

Uudessa sijaiskodissa Vaapukka kietoi nopeasti sijaiskodin palvelusväen pienien tassujen ympärille omalaatuisen persoonansa ansiosta. Hänen liikkeensä eivät ehkä ole yhtä sulavat kuin kissoilla, joihin olemme tottuneet, mutta se ei Vaapukan menoa ole haitannut. Leikkisaaliiden jahtaaminen onnistuu, kuin kenellä tahansa kissapedolla. Valloittavalla luonteellaan Vaapukka varmistikin oman paikkansa vakioasukkaana sijaiskodissaan ja jäi sinne asumaan.