Vaahtokarkki

06/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

20.6.2022  Vaahtokarkki muutti omaan kotiin toisen tyttökissan kaveriksi.

 

Vaahtokarkki on kaunis ja herkkä, nimensä mukaisesti pehmeä kissaneiti. Hän rakastaa rapsutuksia ja huomiota, mutta muuten hänen taustansa populaatiokissana on saanut suhtautumaan ihmisiin vähän epäluuloisesti. 

10.6.2022

Vaahtokarkki on voinut sijaiskodissa hyvin mutta selvästi kaipaa kissaseuraa. Vaahtokarkin uusi lenpilelu on pallorata, jonka kanssa hän jaksaa leikkiä yksinkin hyviä hetkiä. Parasta on kuitenkin kun sijaiskodin toinen hoitaja – se, joka ei lääkitse – tulee kotiin ja antaa rapsutuksia, koska silloin Vaahtokarkki ei tiedä edes miten päin olisi. Välillä hellyyspuuska menee ylikierroksilla ja hän saattaa näykkäistä kättä mutta tästä ollaan opettelemassa pois. Muuten Vaahtokarkki on oikein hurmaava ja seurallinen neiti.

14.5.2022

Vaahtokarkki tuli Rekkujen hoitoon yli 100 kissan populaatiosta, jossa hän eli vailla kunnon kontaktia ihmisiin. Uudet ihmiset jännittävät häntä ja alkuun hän pysyttelee piilossa tarkkailemassa tilannetta. Hän oli saanut kuitenkin ruokaa ihmiseltä jo aiemmin, joten sijaiskodissa hän alkoi nopeasti ottamaan kontaktia alun arastelun jälkeen. Hoitotoimenpiteet pelottavat häntä vähän, joten lääkitseminen onnistuu parhaiten ruuan seassa ja muu käsittely vaatii kokeneen ihmisen, sekä paljon positiivista vahvistamista. Myös kävelevä ihminen ja äkkinäiset liikkeet ovat vielä vähän pelottavia kissaneidin mielestä. 

Ihmisten seura on kuitenkin Vaahtokarkille mieleen – hän rakastaa rapsutuksia ja leikkimistä, sekä seurailee ihmisen puuhia uteliaana ja saattaa osallistua myös etätöiden tekoon. Hänen lempipuuhaansa on myös tarkkailla pihan tapahtumia ikkunasta.

Sijaiskotiin tullessa maaliskuun lopulla Vaahtokarkilta on testattu positiiviseksi mykoplasma, joka ei kuitenkaan ole oireillut. Hän sairasti virtsatieinfektion, joka hoitui antibioottikuurilla ja on todettu eläinlääkärissä parantuneeksi. Myös hänen hampaissaan on ientulehdus, joka toivon mukaan helpottuu ajan myötä. Hänen kanssaan kuitenkin olisi hyvä tulevaisuudessa opetella hampaiden harjaamista, sillä ientulehduksen takia voi joutua käymään vuosittain hammaskiven puhdistuksessa. Hampaat on jo kerran hoidettu sijaiskodissa ollessa ja Vaahtokarkki antaa onneksi tarkistaa suunsa nätisti.

Sijaiskodissa Vaahtokarkilla oli seurana toinen saman ikäinen tyttökissa Tikkupulla, jonka kanssa hän tulee toimeen, mutta tytöt etsivät erikseen koteja erilaisten luonteiden ja tarpeidensa vuoksi. Vaahtokarkki etsii rauhallista aikuiskotia, jossa olisi hänelle kiltti tyttökissa kaveriksi ja roolimalliksi, sekä kissakokenut omistaja, joka ymmärtää herkkää kissaa ja osaa tarvittaessa myös ikävät hoitotoimenpiteet. Hän ei sovi kotiin, jossa on lapsia tai koiria, koska äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet pelottavat häntä.

Summary in English

Vaahtokarkki (Marshmallow) is a beautiful and sensitive young girl, who is soft like her name. She loves scratches and attention, but is still suspicious of humans because of her background as a population cat.

14.5.2022

Vaahtokarkki is from a population of over 100 cats, where she didn’t have a proper contact with humans. With new humans she usually hides and observes the situation, so she needs time to get get used to a new places and humans. She is also afraid of sudden movements and walking humans, but hopefully she will soon get of over that when she has more space around.

With familiar people Vaahtokarkki shows her true nature; she loves attention and playing, follows what people do and might even take a part of working. Her favorite hobby is to watch birds by the window.

Vaahtokarkki has been tested positive for mycoplasma when she arrived to foster care in the end of March, but she hasn’t shown any symptoms. She has bad gingivitis, which may cause problems with her teeth in future, and yearly removar of dental calculus. She also had urinary tract infection that was treated at foster home and has healed.

Because Vaahtokarkki is still very shy, she needs an owner who has experience with  shy and sensitive cats, and knows how to train handling and medication with her. She also needs a kind female cat as a friend and to show her how she can trust humans. She isn’t suitable for a home with children or dogs, as she is afraid of sudden movements and loud noises.