Vaahtokarkki

06/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

20.6.2022  Vaahtokarkki muutti omaan kotiin toisen tyttökissan kaveriksi.

 

Vaahtokarkki on kaunis ja herkkä, nimensä mukaisesti pehmeä kissaneiti. Hän rakastaa rapsutuksia ja huomiota, mutta muuten hänen taustansa populaatiokissana on saanut suhtautumaan ihmisiin vähän epäluuloisesti. 

10.6.2022

Vaahtokarkki on voinut sijaiskodissa hyvin mutta selvästi kaipaa kissaseuraa. Vaahtokarkin uusi lenpilelu on pallorata, jonka kanssa hän jaksaa leikkiä yksinkin hyviä hetkiä. Parasta on kuitenkin kun sijaiskodin toinen hoitaja – se, joka ei lääkitse – tulee kotiin ja antaa rapsutuksia, koska silloin Vaahtokarkki ei tiedä edes miten päin olisi. Välillä hellyyspuuska menee ylikierroksilla ja hän saattaa näykkäistä kättä mutta tästä ollaan opettelemassa pois. Muuten Vaahtokarkki on oikein hurmaava ja seurallinen neiti.

14.5.2022

Vaahtokarkki tuli Rekkujen hoitoon yli 100 kissan populaatiosta, jossa hän eli vailla kunnon kontaktia ihmisiin. Uudet ihmiset jännittävät häntä ja alkuun hän pysyttelee piilossa tarkkailemassa tilannetta. Hän oli saanut kuitenkin ruokaa ihmiseltä jo aiemmin, joten sijaiskodissa hän alkoi nopeasti ottamaan kontaktia alun arastelun jälkeen. Hoitotoimenpiteet pelottavat häntä vähän, joten lääkitseminen onnistuu parhaiten ruuan seassa ja muu käsittely vaatii kokeneen ihmisen, sekä paljon positiivista vahvistamista. Myös kävelevä ihminen ja äkkinäiset liikkeet ovat vielä vähän pelottavia kissaneidin mielestä. 

Ihmisten seura on kuitenkin Vaahtokarkille mieleen – hän rakastaa rapsutuksia ja leikkimistä, sekä seurailee ihmisen puuhia uteliaana ja saattaa osallistua myös etätöiden tekoon. Hänen lempipuuhaansa on myös tarkkailla pihan tapahtumia ikkunasta.

Sijaiskotiin tullessa maaliskuun lopulla Vaahtokarkilta on testattu positiiviseksi mykoplasma, joka ei kuitenkaan ole oireillut. Hän sairasti virtsatieinfektion, joka hoitui antibioottikuurilla ja on todettu eläinlääkärissä parantuneeksi. Myös hänen hampaissaan on ientulehdus, joka toivon mukaan helpottuu ajan myötä. Hänen kanssaan kuitenkin olisi hyvä tulevaisuudessa opetella hampaiden harjaamista, sillä ientulehduksen takia voi joutua käymään vuosittain hammaskiven puhdistuksessa. Hampaat on jo kerran hoidettu sijaiskodissa ollessa ja Vaahtokarkki antaa onneksi tarkistaa suunsa nätisti.

Sijaiskodissa Vaahtokarkilla oli seurana toinen saman ikäinen tyttökissa Tikkupulla, jonka kanssa hän tulee toimeen, mutta tytöt etsivät erikseen koteja erilaisten luonteiden ja tarpeidensa vuoksi. Vaahtokarkki etsii rauhallista aikuiskotia, jossa olisi hänelle kiltti tyttökissa kaveriksi ja roolimalliksi, sekä kissakokenut omistaja, joka ymmärtää herkkää kissaa ja osaa tarvittaessa myös ikävät hoitotoimenpiteet. Hän ei sovi kotiin, jossa on lapsia tai koiria, koska äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet pelottavat häntä.