Usva

05/2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Usva on pienikokoinen, kiltti ja leikkisä neiti, josta on alun arkuuden jälkeen kuoriutunut silityksistä nauttiva seurakissa.

15.6.2021

Usva ja Kasper odottavat yhä hartaasti ikiomaa kotiaan. Lämpimien säiden myötä kaksikko on muuttanut lähes kokonaan asumaan parvekkeelle, missä lempipuuhaa on köllöttely sohvilla.

Tämä kaksikko on täysin valloittanut hoitajiensa sydämet ja ovat kuulemma kaikista kilteimpiä hoitolaisia, mitä sijaiskodissa on tähän mennessä ollut. Usvasta ja Kasperista joku onnekas saa itselleen ihanat ja uskolliset perheenjäsenet.

19.5.2021

Usva saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana veljensä Kasperin kanssa kaksikon edellisen omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Usva ja Kasper ovat olleet koko tähänastisen elämänsä yhdessä ja ovat kiintyneitä toisiinsa, joten etsimme heille yhteistä loppuelämän kotia.

Alussa Usva oli sijaiskodissa ujo ja pelokas eikä antanut koskea itseensä, mutta nykyään hän on aivan eri kissa. Usva tykkää hellittelystä ja usein aloittaa kehräyksen, kun häntä silitetään. Usva rakastaa myös herkkuja ja juuri niiden avulla tyttö lämpenikin ihmisten seuraan. Usva ja Kasper ovat kummatkin sijaiskodin hoitajien kanssa seurallisia ja tykkäävät olla arjessa mukana touhuten ja tarkkaillen. Vieraita ihmisiä tämä kaksikko pelkää vielä todella paljon, mutta tulevat heti esiin vieraiden lähdettyä.

Aamuisin Usva hyppää ihmisten sängylle kerjäämään nappisilmillään ruokaa ja rapsutuksia. Tytön lempipuuhaa on juoksentelu pitkin asuntoa veljensä Kasperin kanssa. Usva on Kasperia nopeampi ja ketterämpi, ja onkin hyvä että hän laittaa hieman laiskanpuoleisen Kasperin liikkeelle. Etenkin ilta-aikaan kaksikko alkaa leikkimään hippaa ja kissat saavat energiaa toistensa seurasta. Usvan suosikkileluja ovat pienet kissanminttulelut, hiirilelut sekä hiiripeli ihmisten tabletilla. Muita suosikkipuuhia ovat ihmisten vahtiminen sekä ulos katseleminen. Suurimman osan hereilläoloajasta Usva tarkkailee ulkona olevia ihmisiä ikkunasta sekä parvekkeelta, joten lasitettu parveke tai ulkotarha olisi hyvä olla myös uudessa kodissa.

Usvalla oli sijaiskotijakson alussa herkkävatsaisuudesta johtuvaa oksentelua, mikä on nyt loppunut sopivien erikoisruokien löydyttyä. Ruokavaliota tulee jatkaa uudessa kodissa ja luultavasti Usvan ruokavalio tulee aina olemaan jokseenkin rajoitteinen. Velipoika Kasperille maistuu kaikki, joten kissat voi hyvin ruokkia samoilla ruoilla.

Kasper ja Usva etsivät yhteistä loppuelämän kotia, missä ei ole muita eläimiä eikä pieniä lapsia. Kaksikon  ihanteellinen koti olisi perhe, jolta löytyy paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä arkojen kissojen kanssa toimimiseen ja rauhalliseen, kissojen ehdoilla tapahtuvaan tutustumisprosessiin. Uudessa kodissa tulisi olla paljon tilaa juoksenteluun ja mahdollisuus ulkomaailman menon tarkkailuun lasitetulla parvekkeella tai ulkotarhassa.

Summary in English

Usva is a petite cat with a kind and playful nature. Both her and her brother Kasper were timid and shy when they first came to the foster home, not allowing the foster carers to give any pets. Since then, Usva has become quite social and enjoys being stroked, ofter purring at the same time. Usva and Kasper play together daily and running around the apartment, playing tag, is their favourite game.

Usva has had some issues with her stomach and had frequent vomiting in the first few weeks in the foster home. This has now subsided due to a special diet. This diet will need to be continued in the new home and Usva’s diet will probably be somewhat restricted for the rest of her life.

Usva and Kasper are looking for a home together where there are no other pets or small children. Their new owner will need to have a lot of time, patience and understanding on how to approach sensitive cats, especially in the get to know-period. Their new home should also have plenty of room to run around and either a glazed balcony or an outside enclosure, where the two can spend time with their favourite activity, observing the outside world.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: vain sovittaessa / please fill out the inquiry form below, or contact me via e-mail

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Usva

    Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.