Usva

05/2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.7.2021 Usva ja Kasper muuttivat yhdessä loppuelämän kotiinsa.

7.8.2021

Kuulumisia uudesta kodista:

“Viikot ovat kuluneet nopeaan ja kisut pikkuhiljaa tottuvat täällä oloon. Kolme ensimmäistä päivää kyhjöttivät lähinnä huoneessaan kaapin ja sängyn alla. Mutta jahka rohkenivat lähtemään tutkimusretkelle ovat kyllä päivä päivältä reipastuneet ja rohkaistuneet . Usva ei kovin paljoa enää arkaile tai säiky, Kasper on vielä varautuneempi. Tytär saa jo silitellä Usvaa, mutta meidän muiden rapsutuksista ei ole vielä kiinnostunut. Leikkii kyllä ja herkkuja syö kädestä. Kasperkin leikkii tyttären kanssa ja herkut kelpaa, mutta muutoin Kasper
ei oikein vielä anna koskea, muutaman kerran sähissytkin jos on vahingossa liian lähelle mennyt. Tulee kuitenkin yhä useammin samaan huoneeseen hengailemaan eikä jatkuvasti pujahda karkuun jos joku
tulee lähelle.

Päivisin kisut tykkäävät torkkua yläkerran lämmössä, sohvalla, sen alla tai joskus tyttöjen sängyllä.
Öisin on alakerrassa välillä aika juoksuralli ja matot ihan vinossa aamulla, ikkunasta sisään tulleita kärpäsiä on myös pyydystelty ja napsittu jos on kiinni saatu. Meillä oli viime viikonlopun vieraita käymässä ja alkuarkailun jälkeen kissat uskaltautuivat samassa huoneessa heidänkin kanssaan olemaan.  Kaiken kaikkiaan ensipäivien
jälkeen on sujunut päivä päivältä paremmin ja kissat ovat aivan valloittavia persoonia ja söpöjä kuin mitkä!

Eilen Kasper nautti pitkään aurinkoisesta mattopaikasta ja Sofian rapsutuksista, taisi vähän kehrätäkin. Ihanasti kissojen erilaiset luonteetkin rupeavat selkeästi erottumaan. Usva leikkisänä pikku sähikäisenä ja Kasper rauhallisena nautiskelijana, aivan myytyjä ollaan näihin ihaniin kissoihinToki.  äkilliset liikkeet saattavat vielä välillä säikäyttää mutta aika lungisti nuo tuntuu jo olevan. Lasten lähiystäviäkään, jotka välillä käyvät kylässä, ei ainakaan niin paljoa arkailla, että olisi tarvetta piiloutua enää.”

***

Usva on pienikokoinen, kiltti ja leikkisä neiti, josta on alun arkuuden jälkeen kuoriutunut silityksistä nauttiva seurakissa.

15.6.2021

Usva ja Kasper odottavat yhä hartaasti ikiomaa kotiaan. Lämpimien säiden myötä kaksikko on muuttanut lähes kokonaan asumaan parvekkeelle, missä lempipuuhaa on köllöttely sohvilla.

Tämä kaksikko on täysin valloittanut hoitajiensa sydämet ja ovat kuulemma kaikista kilteimpiä hoitolaisia, mitä sijaiskodissa on tähän mennessä ollut. Usvasta ja Kasperista joku onnekas saa itselleen ihanat ja uskolliset perheenjäsenet.

19.5.2021

Usva saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana veljensä Kasperin kanssa kaksikon edellisen omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Usva ja Kasper ovat olleet koko tähänastisen elämänsä yhdessä ja ovat kiintyneitä toisiinsa, joten etsimme heille yhteistä loppuelämän kotia.

Alussa Usva oli sijaiskodissa ujo ja pelokas eikä antanut koskea itseensä, mutta nykyään hän on aivan eri kissa. Usva tykkää hellittelystä ja usein aloittaa kehräyksen, kun häntä silitetään. Usva rakastaa myös herkkuja ja juuri niiden avulla tyttö lämpenikin ihmisten seuraan. Usva ja Kasper ovat kummatkin sijaiskodin hoitajien kanssa seurallisia ja tykkäävät olla arjessa mukana touhuten ja tarkkaillen. Vieraita ihmisiä tämä kaksikko pelkää vielä todella paljon, mutta tulevat heti esiin vieraiden lähdettyä.

Aamuisin Usva hyppää ihmisten sängylle kerjäämään nappisilmillään ruokaa ja rapsutuksia. Tytön lempipuuhaa on juoksentelu pitkin asuntoa veljensä Kasperin kanssa. Usva on Kasperia nopeampi ja ketterämpi, ja onkin hyvä että hän laittaa hieman laiskanpuoleisen Kasperin liikkeelle. Etenkin ilta-aikaan kaksikko alkaa leikkimään hippaa ja kissat saavat energiaa toistensa seurasta. Usvan suosikkileluja ovat pienet kissanminttulelut, hiirilelut sekä hiiripeli ihmisten tabletilla. Muita suosikkipuuhia ovat ihmisten vahtiminen sekä ulos katseleminen. Suurimman osan hereilläoloajasta Usva tarkkailee ulkona olevia ihmisiä ikkunasta sekä parvekkeelta, joten lasitettu parveke tai ulkotarha olisi hyvä olla myös uudessa kodissa.

Usvalla oli sijaiskotijakson alussa herkkävatsaisuudesta johtuvaa oksentelua, mikä on nyt loppunut sopivien erikoisruokien löydyttyä. Ruokavaliota tulee jatkaa uudessa kodissa ja luultavasti Usvan ruokavalio tulee aina olemaan jokseenkin rajoitteinen. Velipoika Kasperille maistuu kaikki, joten kissat voi hyvin ruokkia samoilla ruoilla.

Kasper ja Usva etsivät yhteistä loppuelämän kotia, missä ei ole muita eläimiä eikä pieniä lapsia. Kaksikon  ihanteellinen koti olisi perhe, jolta löytyy paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä arkojen kissojen kanssa toimimiseen ja rauhalliseen, kissojen ehdoilla tapahtuvaan tutustumisprosessiin. Uudessa kodissa tulisi olla paljon tilaa juoksenteluun ja mahdollisuus ulkomaailman menon tarkkailuun lasitetulla parvekkeella tai ulkotarhassa.