Unto

05/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.9.2022 Unto ja Liehu saivat oman yhteisen kodin.

***

Unto on pentueensa suurin ja ehdottomasti pörröisin. Tästä pojasta saattaakin kasvaa melkoinen katseenvangitsija!

31.8.2022

Unto on reipas ja aktiivinen kollin alku, joka tykkää paini-ja vaanimisleikeistä. Kovin on hiljainen poika, joka antaa sisarustensa hoitaa ihmisten kanssa kommunikoimisen.

Ihmiset ovat kiireisen pojan mielestä ihan mukavia, mutta ei hirveästi kesken touhujen välitä lähestymisyrityksistä. Kun Unto on pitkällään sohvalla rauhoittumassa, saa sitä silittää ja se on Untonkin mielestä ihan mukavaa.

Unto lähtisi mieluusti uuteen kotiin reippaamman sisaruksen kanssa (Bea, Liehu) tai sitten sellaiseen kotiin, missä olisi rento, ymmärtäväinen ja kiltti kissakaveri odottamassa. Koska Unto voi olla vähän arka, luottamusta herättävä sekä kissakokenut koti olisi tärkeää. Vähän isommat lapset ovat ok, sillä he jaksavat touhottaa ja puuhata aktiivisen pennun kanssa. Sohvapalleroksi ei nuoresta kissasta ole, sillä leikkiminen ja riehuminen on osa pentuarkea.

Sijaiskodissa on iso rauhallinen koira, sellaiseen Unto on tottunut, vaikka se hieman jännittääkin. Vessa-asiat hän osaa hienosti ja ruokana on ollut laadukas viljaton kissanruoka sekä lihaa maistelussa. Unton turkki on pitkä, joten se tulee vaatimaan harjausta ja huolenpitoa.