Uno (nyk. Uuno)

08.07.2019

Alkuperä: Suomi

23.11.2019 Uno muutti Alman kanssa omaan kotiin Helsinkiin.

30.11.2019 Kuulumisia kodista:

Hain Alman ja Unon uuteen kotiin viime viikon lauantaina. Kissakaksikon kotoutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Uno tutki heti kantokopasta ulos päästyään rohkeasti koko asunnon lattiasta kattoon. Alma sen sijaan piilotteli ensin hetken aikaa kopassa ja sitten sängyn alla, mutta iltaruokinnan aikaan sekin jo uskalsi tulla ulos piilostaan syömään ja leikkimään. Nyt molemmat kissat ovat ottaneet asunnon omakseen ja temmeltävät kuin, no, kaksi kissanpentua konsanaan. Molemmat ovat syöneet hyvin alusta lähtien ja käyttäneet tunnollisesti hiekkalaatikkoa. Vahinkoja ei ole ainakaan vielä sattunut (pidetään sormet ristissä).

Uno on antanut käsitellä itseään alusta lähtien kiltisti ja nauttii rapsutuksista eritysesti pitkien leikkihetkien jälkeen. Se on aina heti ensimmäisenä tutkimassa uteliaana, mitä asunnon kaksijalkainen puuhaa. Almakin on alkanut päästä pikkuhiljaa ulos kuorestaan. Se antaa jo välillä rapsutella ja ottaa syliinkin. Ruoka-ajat ovat erityisesti Alman lemppareita, ja välillä se käy kyljelleen kehräämään ja leipomaan tassuillaan jääkaapin eteen, vaikka ruokaa ei ole näkösälläkään. Alma ja Uno nukkuvat mielellään kiipeilytelineen ylimmillä tasoilla. Alma on myös ottanut torkkuja pehmoisen lampaantaljan päällä. Alman ja Unon yöt ovat olleet rauhallisia, kun kaikki kissanpennun energia on purettu leikeissä hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Alman ja Unon ehdottomia suosikkeja ovat erilaiset viuhkalelut.

***

Uno on lupsakka pörröinen poika, joka etsii yhteistä kotia Alman kanssa.

2.11.2019

Uno saapui Rekuille kotihoitoon serkkujensa Karoluksen, Rufuksen, Inan ja Miloun kanssa. Samassa kotihoitopaikassa ovat ihmisiin totutelleet myös orpotytöt Alma, Luna, Pablolina ja Molly.

Uno on kaikkien kaveri ja varsin hurmaava luonne. Pörröinen poika ei pelkästään näytä halittavalta, vaan hän myös rakastaa olla sylissä. Ystävänsä Alman kanssa ovat molemmat kunnon “taivaanrannan maalareita”, jotka pää kallellaan ja silmät suurina ihmettelevät maailman menoa. Hiiret ja sulkalelut ovat kummankin mieleen.

Unon pitkäkarvainen turkki kaipaa säännöllistä harjaamista takkujen välttämiseksi. Unoa on kuitenkin helppo käsitellä, joten turkin hoito voi varmasti olla mukavaa seurustelua kissan kanssa.