Uni

Lisätty sivulle: 2007-08-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Uni
1.5.2014 Uni muutti Pilkku-ukon kaveriksi Järvenpäähän.

***

Kuvia ja kuulumisia kodista:

1.7.2014 Kuvaterveinen Pilkulta ja Unskalta.

***

Leikattu naaras, noin 7 vuotta

17.4.2014 Unska tarvitsee uuden kodin kiireellisesti.

Omistajan kertomaa:

Unska hieman aristelee vieraita ihmisiä, mutta on hyvin läheinen luottamuksen saavutettuaan. Hän rakastaa silitystä ja sylissä olemista ja läheisyyttä. Unska on ollut noin vuoden verran paljon yksin ja oikeen kaipaa seuraa. Hän on hyvin helppo eikä riko tai aiheuta asuntoon vahinkoja. Aina tehnyt tarpeensa laatikkoon.

Hän on huumorintajuinen ja ihmisystävällinen. Hän tarkkailee aikansa ja ujostelee aluksi, mutta vähän ajan kuluttua tulee hakemaan huomioa. Unska säikkyy äkkinäisistä liikkeistä ja kovista äkkinäisistä äänistä. Rauhallisuus tekee hänet levolliseksi. Uuteen paikkaan joutuessaan hän saattaa olla päiviä omissa oloissaan, mutta kun on kärsivällinen, hän tulee tekemään tuttavuutta. Unska syö kuivaruokaa kaksi kertaa päivässä. Minä olen antanut steriloidulle kissalle tarkoitettua proteiini pitoista ruokaa, mitä saa apteekista ja käyttänyt kristallihiekkaa vessalaatikossa.

Unska on elänyt suurimmaksi osaksi koiran kanssa ja uskon vahvasti, että luonteensa puolesta sopii muiden eläinten ystäväksi. Hänellä on turkin värityksessä valkoinen timantti tassussa ja valkoiset alushousut. Pieni pullea masu, joka on pehmeä. :)

Unskaa rakastavat kaikki ystäväni, miehet ja naiset. Elämäntilanteeni vuoksi en valitettavasti enää pysty pitämään häntä luonani ja rukoukseni on että kissa saisi jatkaa eloaan vielä kodissa, jossa saisi huolenpitoa ja enemmän läsnäoloa. Unska on 7-vuotias ja leikattu naaras. Ei ole ollut valjaissa eikä ulkona vapaana koskaan. Hän rakastaa ikkunalautoja.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS kodinvaihtajasta on 60 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

30.12.2007 Uni muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

3.1.2008 Kun Uni saapui ensimmäisen kerran meille, päästin sen vapaaksi ja Uni juoksi sohvan alle, jossa melkein kului eka vuorokausi. Välillä hän uteliaana kurkki ja juoksenteli nopeasti seiniä pitkin milloin mihinkin, mutta palasi aina takaisin sohvan alle. Tokana päivänä hän söi ruokaa reippaasti ja löysi pissa ja kakkalaatikon ihan itse, ilman näyttämistä! Koirankin liha-ruoat taisi mennä siinä sivussa:) Välillä leikittiin hänen kanssa naru- ja hiiri leluilla ja välillä Unella oli omatkin leikit menossa niin että matot lensi.

Ekat kolme päivää meni arastellen, mutta silti uteliaisuutta löytyi paljonkin, eli kaikki paikat on jokseenkin käyty läpi ja kaikki annetut ruoat syöty ja nappulat maistuvat myös. Myös mieheni on kovin kiinnostava :) Ensimmäisena Uni tekikin tuttavuutta Markuksen kanssa ja vasta sitten minun kanssa. Mutta tänä aamuna 3.1. tapahtui edistystä, Uni tuli ulos piilostaan ja pyöri jaloissa ja puski ja oli muutenkin reippaampi. Siinä hän lekotteli olkkarin matolla kuin omstaisi sen alueen.

Mitä zara-koiraan tulee, niin aluksi he tuijottivat toisiaan pitkään ja lopulta uni lipesi paikalta, mutta muuten he eivät erikoisemmin ole toisistaan ainakaan vielä kovin kiinnostuneita. Zara kyllä on kovin tarkka omasta huomiostaan, että katsotaan nyt miten tilanne kehittyy. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Uni reipastuu päivä päivältä ja haluaa varmaan tulevaisuudessa enemmän ihmisläheisyyttä ja huomiota kuin nyt ihan aluksi. Varmaan pian on jo kotiutunut ja voin harkita sterilointia. Olen hyvin onnellinen pienestä söpöläisestä ja lupaan antaa parhaan mahdollisen kodin Unelle. Kaiken kaikkiaan alkukokemukset ovat olleet hyviä ja edistyksellisiä, ja Uni on fiksu katti!

T: Onnellinen Milla

***

Naaras, noin 7 kk (marraskuussa 2007)/Vantaa

8.11.2007 Uni ja Utu ovat jo vähän liikaakin kuin kotonaan, näille nuorille olisi hyvä päästä jo pian omaan kotiin tai kiinnytään ihan liikaa puolin ja toisin… Kaksikko voi lähteä mieluusti yhdessäkin, mutta toki muukin seura on ok, sillä meillä ovat tottuneet erilaisiin kissoihin ja koiriin:)

5.10.2007 Uni ja Utu kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ja saamassa tehosterokotteet, joten seuraava rokotus kaksikolla onkin sitten vasta vuoden kuluttua. Utu myös kastroitiin samalla ettei tule vahingossakaan lisää pikkukisuja. Nukutuksesta toipumiseen Utun mielestä paras paikka oli minun sylissä, siinä sai olla rauhassa ja samalla sai rauhoittavia silityksiä. Molemmat ovat kyllä sellaisia kullannuppuja että kyllä ne saava koti saa olla niistä onnellinen:) Molemmat olivat siis tosi reippaita lääkärissä ja nyt sitten kaikin puolin valmiita omaan kotiin!

1.10.2007 Uni ja Utu ovat nyt tutustuneet meidän omiin koiriin ja kissoihin ja hyvin on mennyt. Utu on reipas poika kun kaipaa hellyyttä, puskee koirat ja kissat ja seuraa välillä mukaan jopa vessaan. Uni haluaa tutustua kaikkiin uusiin paikkoihin, se on pari kertaa päässyt vilahtamaan myös makuuhuoneeseen tutkimusmatkalle:) Sisarukset ovat oikein reippaita ja iloisia pakkauksia, kaikin puolin valmiita omaan kotiin!

10.9.2007 Sisarukset ovat kuin eri kissat! Nämä suloiset pienet “apinalapset” rakastavat hellyyttä. Äsken istuin tietokoneen ääressä Utu sylissä ja Uni halusi mukaan, joten hyppi sitten näppäimistöllä niin kauan että otin senkin syliin. Tuntuu että nämä kaksi alkuun aristavat kovia ääniä, nopeita liikkeitä yms, mutta syliin malttavat rauhoittua, sikäli kun hillitön kehrääminen ja puskeminen voidaan rauhoittumiseksi katsoa:) Pari päivää pennut ovat olleet jo melkoisia sylikissoja ja toissailtana leikkasin myös Unen kynnet, tosin ensin etutassut ja pienen tauon jälkeen takatassut, hyvin meni eikä tyttö tainnut edes huomata mitään tapahtunee kun keskittyi kehräämiseen.

25.8.2007 Uni ja Utu ovat tosi suloisia sisaruksia, alkuun tietysti kaikki uusi pelotti ja täytyi piiloutua hoitohuoneen perimmäiseen nurkkaan. Nyt viikossa ovat kuitenkin vähän rentoutuneet ja joka ilta on sylitelty ja totuteltu kosketukseen. Torstaina sain Uni-kisun kehräämään silityksen aikana ja tänään aloitti kehruun myös Utu. Sylissä on hyvä olla kun kisut ottaa oikein lähelle ja silittää rauhallisesti. Meinasi tosiaan tulla ihan hoitotädille tippa linssiin kun olin niin onnellinen voitettuani kaksikon luottamuksen ja sylissä oli vuoron perään kaksi onnellista kissaa. Vielä kaksikko ei tunnu oikein tajuavan leikkimisestä oikein mitään, sillä lähinnä vain tuijottivat järkyttyneinä kun yritin leikittää sulkahuiskalla. Huomasin kuitenkin että Uni jossain vaiheessa innostui leikkimään leluhiirellä ja kävi jopa uittamassa sitä vesikipossa:)

Kaikki perusasiat näillä kisuilla on kunnossa, pissat ja kakat tulee hiekkalaatikkoon, ruoka maistuu ja karva kiiltää jopa paremmin kuin kaikilla omilla kissoilla. Ainoastaan nämä kaksi tarvitsevat aikaa ja rakkautta, joten ei mieluusti lapsiperheeseen tai muuten kovaan vilinään. Varmaankin rauhallinen ja mukava kissakaveri voisi olla kiva, mutta ei pakollinen.

1.8.2007 Uni on otettu kiinni pahamaineiselta Rottermannin alueelta jossa nuoriso ja huumeidenkäyttäjät käyvät kiusaamassa kissoja. Nyt aluetta ollaan purkamassa ja rakentamassa uusia taloja tilalle. Uni odottaa omaan kotiin pääsyä kotihoidossa yhdessä Utu-veljen kanssa, sisarukset voivat lähteä omaan kotiin joko yhdessä tai erikseen.

Lisää tarinaa kotia etsivistä/Uni&Utu:
http://www.rekkurescue.com/keskustelu/viewtopic.php?t=3170

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100 € ja leikkaamattomasta pennusta 90 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.