Uma (nyk. Pinus)

Lisätty sivulle: 2014-02-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Uma (nyk. Pinus)
17.3.2014 Uma sai kodin Suomenlinnasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.5.2014 Taitaa olla meillä ja Pinuksella “kissanpäivät”. Uskomattoman hyvin on mennyt edelleen ja IHAN kaikessa Pinus haluaa olla mukana. Hyvin huomaa, mitkä asiat ovat ihan uusia juttuja.

Hieman jännitin joudunko jättämään kasvimaan esikasvatukset väliin, mutta mitä vielä. Kuten kuvasta näkyy Pinus osallistuu asiaan ja aivan kiitettävästi vielä. Ei tuhraa tassuja multaan ja vahtii vain ikkunalaudalta taimien kasvua.
Ompelukoneella ompelua seurataan silmä kovana polvella istuen ja siis lähes kaikki tekeminen kiinnostaa.

Äänikin on löytynyt ja aiemman muutaman vienon naukaisun sijaan juttua tuntuu riittävän ihan kiitettävästi.. Hoidokeiksi Pinus on ottanut pehmot; nallen ja koiran, joita kuljetellaan välillä hyvinkin koiramaisin ottein. Bengalin vauhdista kertoo se, että kolme huonetta ja keittiö tuntuu välillä hyvinkin pieneltä kissaneidin juoksulenkiksi. Vauhti on huima! Ollaan pikkuhiljaa totuteltu valjaisiin, jotta kesällä päästäisiin ulkoilemaan, mutta se onkin hieman haastavampi juttu.

23.3.2014 Pinus päätti tulla “sängyn alta elämisestään” perjantaiaamuna, jonka jälkeen koko kotiväki 3 henkeä hyväksyttiin ja sen jälkeen haleista ja sylissä olemisesta ei meinaa tulla loppua. Olen ollut nyt Pinuksen kanssa kaksi päivää kahdestaan ja Mian (kotihoitajan) iilimato ilmaus on hyvin kuvaava…ainakin kotityöt tulee tehtyä sohvalta käsin kissa sylissä.

Rytmi päivään on löytynyt. Ruokailu sujuu ja maistuu, ehkä hieman vielä hotkimalla, mutta selvää parannusta siinäkin asiassa. Ruokailun jälkeen sitten kunnon spurtit ympäri huushollia ja kirjahyllykin on jo tullut järjestettyä uudelleen. Taitaa tosiaan olla aito bengali. :) Välillä kyllä maistuu rauhallinen oma leikki uusilla leikkikaluilla tai ikkunasta tuijottelu ja tilannetietojen päivitys.

Pinus on aivan uskomattoman kiltti hurinakone ja “lennokas” persoona.

19.3.2014 Uma nimettiin uudelleen ja kantaa nyt nimeä Pinus. Kotimatkalla naukumista kuului lähinnä liikennevaloihin pysähtyessämme, mutta ensimmäisellä (ehkä) merimatkalla uskalsi jo torkkuakin.

Kotiin päästyä löytyi mieluinen suojaisa nurkka olohuoneesta, josta käsin sai hieman antaa silityksiäkin. Reippaasti löytyi hiekkalaatikko heti käyttöön ja ruokakin maittoi.

Yöllä sitten riitti tutkittavaa ja eilinen päivä menikin nukkuessa sängyn alla niin ettei kenenkään kädet yltäneet silittämään. Viime yönä tutkittiin toistamiseen paikkoja ja tänään on huimasti rohkeutta löytynyt lisää. Leikkikin sujuu jos leikittäjä vaan tajuaa pysyä piilossa esim nurkan takana. Nyt ei sentään tarvitse heti sännätä kotiväki-ihmisiä karkuun vaikka silitykset ja syli saa vielä odottaa. Siihen ei vielä rohkeutta ole. Päiväunipaikkakin siirtyi sängyn alta päiväpeiton alle.

Ruoka on tosiaan maistunut; sydäntä, kalaa ja purkista (samaa merkkiä kuin tarjosit) pari ateriaa.

Näin mennään tällä hetkellä ja Pinuksesta on kehkytymässä aito reipas saaristolaiskissa.

***

Leikattu naaras, aikuinen

11.3.2014 Umasta kuoriutui kevään kunniaksi kertaheitolla ihan tavallinen kesykissa, joka jaksaisi köllötellä hoitotädin sylissä helliteltävänä vaikka kuinka kauan. Kun Uman huoneeseen menee, saa hetkessä viereensä silkinpehmeän iilimato-kissan joka puskee itseään käsiä vasten, kehrää, leipoo, kiehnää… Toisinaan riittää pelkkä kylkeen nojailu, ja toisinaan vaaditaan katseella ja pienellä mau’ahduksella rapsutuksiakin.

Ruoka tälle leidille maistuu vähän liiankin hyvin, joten tulevassa kodissa saa varautua katsomaan Uman syömisen perään sen verran ettei mallinmitoista liikaa lipsuta. Muista kissoista Uma ei tunnu oikein pitävän, vaan se olisi omimmillaan ainoana lemmikkinä.

2.3.2014 Uman kehräysvaihde on löytynyt, vaikka paras paikka on edelleen turvallinen kiipeilypuumaja. Lisätty kuvia kauniista ujo-Umasta. Uma etsii rauhallista kotia ainoana kissana.

28.2.2014 Uma on vielä ihmisiin varauksellisesti suhtautuva paperiton bengali-tyttö. Ihmisen läsnäollessa Uma ei oikein uskalla päästää bengaleille tyypillistä vilkasta luonnettaan esiin, mutta yksin ollessaan tömähdysten ja kirjahyllystä tippuvien kirjojen perusteella revittelyvaihdekin löytyy silloin kun ei tarvitse jännittää kaksijalkaisten tekemisiä.

Vaikka Uma ei ole aikaisemmassa elämässään saanut osakseen riittävästi huomiota ihmiseltä, se on pelkonsa alla todella lempeä ja hoitotoimenpiteet madotuksista kynsien leikkaamiseen sujuvat mallikkaasti. Hoitopaikassa Umaa on totuteltu kosketukseen, ja se onkin jo oppinut hieman rentoutumaan syliin otettaessa ja tulee haistamaan ojennettua kättä. Kuitenkin matka onnelliseksi kotikissaksi on Umalla vasta alussa, ja se kaipaakin ymmärtäväistä ja rauhallista kotia missä saisi jatkaa reipastumista omaan tahtiinsa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.