Tyrsky

15.05.2023

Alkuperä: Suomi

Tyrsky on villi ja täynnä elämää oleva kollipoika.

15.3.2024

Tyrsky on mukana siellä missä tapahtuu, oli se sitten tiskikoneen täyttö tai vuoteen petaus. Tyrsky rakastaa ihmisiä ja tulee vastaanottamaan vieraatkin ihmiset häntä pystyssä. Tyrskyn löytääkin usein sylistä tai ihmisen olkapäältä. Välillä Tyrsky osoittaa rakkautta hellästi puremalla. Toinen asia mitä Tyrsky rakastaa on ruoka. Ruokailua olisi hyvä tarkkailla uudessa kodissa, sillä tälle kissalle maistuu kaikki, eikä rajoja tunnu olevan. Aamuyöstä Tyrsky saattaakin herättää ihmisen ja pyytää ruokaa. Ruuan avulla Tyrskyä olisi myös helppo aktivoida ja kouluttaa.

Tyrsky on tottunut kaikenlaisiin hoitotoimenpiteisiin ja antaa tehdä ne ilman ongelmia. Tyrsky etsii kotia yhdessä veljensä Tihkun kanssa. Tyrsky saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää. Tällä rodulla esiintyvä luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Yleisesti ottaen normaalit korvat omaavilla kissoilla ei myöskään ole osteokondrodysplasiaa, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa myös näin voi käydä, joten tämän vuoksi kissan terveydentilaa tulee uudessa kodissa seurata ja huomioida osteokondrodysplasian pieni mahdollisuus.

Tyrskyn kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu).