Tuutikki

2-4 vuotta (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.05.2020

Tuutikki nukkui ikiuneen ennalta arvaamattoman ja aiempaa aggressiivisemman käytöksen vuoksi. Eläinlääkärin tutkimuksissa ei löytynyt fyysistä vikaa tai kipua, joka olisi selittänyt käytöksen.

***

Tuutikki etsii kissakokenutta kotia talouden ainoana lemmikkinä. Kodissa tulisi olla runsaasti tilaa spurttailla mattoja ruttuun ja aktiivinen omistaja keksimään Tuutikille energianpurkutapoja.

04.05.2020

Tuutikki ei osaa puhua kissaa. Ei se osaa puhua kummoisesti ihmistäkään. Siksi Tuutikki etsii rinnalleen ihmistä, joka osaa jo tulkita kissan elekieltä ja joka jaksaa opettaa Tuutikille, mikä on soveliasta käytöstä. Todennäköisesti Tuutikki on aikanaan vieroitettu emosta ja muista sisaruksista aivan liian varhain. Sillä ei ole mitään käsitystä siitä, missä soveliaan leikin rajat menevät ja mikä on liian rajua painikaverin mielestä. Kun Tuutikilla lähtee painivaihde päälle, se porhaltaa päin täysillä, välillä kynsin ja hampain. Vihamielinen tai aggressiivinen Tuutikki ei yleensä ole – se ei vaan osaa mitoittaa voimiaan. Pureminen kumminkin sattuu, joten se ei ole lapsiperheen kissa ja aikuisillakin on syytä olla paksu nahka ja pitkä pinna.

Tuutikin kanssa on harjoiteltu ihmisten kanssa olemista rauhallisin silittelyhetkin, silloin se malttaa pötköttää vieressä kehräten ja leukarapsutuksista nauttien. Se myös nukkuu öisin joko ihmisen päällä tai vieressä. Sallittua energianpurkua on ollut painiminen käsien ja jalkojen kanssa peiton läpi. Tuutikki jaksaisi leikkiä loputtomiin metsästysleikkejä ja osaa käyttää erilaisia aktivointikuppeja ruokailuun sujuvasti. Se on ruualle perso ja helposti motivoitavissa esimerkiksi naksutinkoulutukseen.