Tuuti

6v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.8.2022.

Tuuti muutti omaan kotiin.

 

Pienikokoinen ja ihana persialais-mix Tuuti etsii omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan.

12.7.2022. 

Tuuti on suloinen pienikokoinen kissaneiti. Tuutia alkuun vähän jännitti uusi hoitopaikka, mutta parissa päivässä tutustuttiin ja ihastuttiin puolin ja toisin. Tuuti on suloinen, ihana ja muuten ihan normaali kissa hieman nyrpeästä ulkonäöstään huolimatta, mutta tietyt rotuominaisuudet määrittävät sen, että se kaipaa omistajaa joka ymmärtää erityistarpeita ja on valmis vuotavien silmien puhdistukseen ja totuttamaan turkin harjaukseen.

Sylissä Tuuti ei niinkään viihdy, mutta tulee illalla sänkyyn jalkopäähän nukkumaan herättäen hoitajan kehräykseen. Sohvalla Tuutin suosikkipaikka on sohvan selkänojalla ihmisten puuhia seuraten ja töistä tullessa Tuuti usein tulee vastaan ja kertoo kaipaavansa pienen silityksen lisäksi välipalaa. Tuuti syö tällä hetkellä erikoisruokaa, jotta sen vatsa pysyy kunnossa, myös kana maistuu enemmän kuin hyvin. Tuutilla on ollut vatsavaivoja, jotka ovat nyt saatu asettumaan erikoisruokavalion avulla. Mikäli ripuli joskus palaa, tulee uudessa kodissa tuolloin kiinnittää erityistä huomiota hiekkalaatikkojen siisteyteen ja riittävään määrään, sillä Tuuti on tarkka vessojen siisteydestä. Riittämätön hiekkalaatikkojen puhdistus voi hänellä johtaa ripulin yhteydessä hutipissailuun. Tuutin vatsavaivojen syytä selviteltiin kissoihin erikoistuneella klinikalla mm. verikokein ja ultraäänitutkimuksella, joista ei selvinnyt selkeää syytä vaivoille, mutta ei myöskään mitään vakavaa. Toistaiseksi hoidoksi siis riittää ruokavalio ja seuranta.

Välillä Tuuti innostuu leikkiin ihan kunnolla, esim. pullonkorkki on oiva lelu ja huiskat sekä erilaiset narulelut kiinnostavat myös. Villeimmät iltaspurtit otettiin kun yöperhonen pääsi lentelemään sisälle, sen perässä piti juosta ja jopa hypähtää pöydälle. Tuutille sopivin koti olisi varmaankin aikuisikoti, jossa se saisi olla ainokainen kissa, mutta kissoihin tottunut koira saattaisi sopia ehkä myös perheeseen, sillä ainakin naapurin koiran kyläillessä Tuuti tuli koiran kanssa hyvin juttuun.