Tutteli

31.05.2017

Alkuperä: Suomi

8.1.2022 Tutteli sai oman kodin, jossa hänellä on kaverina kiltti persialainen kissa Elmeri.

***

23.12.2021 Tällä hetkellä emme ota vastaan enempää hakemuksia Tuttelista. Vastaamme kaikille lomakkeen täyttäneille mahdollisimman pian joulun pyhien jälkeen.

***

Suloinen Tutteli viihtyy ihmisen sylissä jopa kolmekin tuntia.

23.12.2021

Tutteli on hyvin ihmisrakas 4-vuotias paperiton ragdoll-tyttö, jolla on lumoavan siniset silmät. Tassulla koskettamalla se pyytää syliin, johon asettuu tyytyväisenä loikoilemaan. Sylissä ollessaan Tutteli usein puskee päänsä ihmisen kainaloon ja alkaa kehräämään. Silityksiin Tutteli toisinaan vastaa kissamaiseen tapaan nuolemalla. Sylin lisäsi Tutteli pitää muista pehmeistä nukkumapaikoista ja viihtyy myös saunan alalauteella – liiankin pitkään.

Pitkä, hento turkki kaipaa säännöllistä huoltoa. Syksyllä Tuttelilla oli virtsassa struviittikiteitä, joista päästiin eroon erikoisruokavaliolla. Hän syö pääasiassa erimerkkisiä, virtsakiteitä hajottavia märkäruokia ja toisinaan, harvemmin herkkuaterioina muutakin kuten keitettyä seitiä tai silakkaa. Kuivaruokaa tämän pienen, 3,6 kg painavan tyttösen olisi vaikeampi syödä harventuneella hammaskalustolla. Tuttelilla on lääkärireissun jäljiltä suussaan enää 9 hammasta, mikä voisi olla vielä tarpeeksi puhelimen laturin johdon eli narulelun nakertamiseen.

Tutteli tulee hyvin toimeen kilttien lasten, koirien ja kissojen kanssa. Tutteli on tottunut asumaan muiden kissojen kanssa, mutta on tarpeen seurata, että pieni tyttö ei jää kissaporukassa altavastaajaksi. Hildukka ja Pipsa asuvat hänen kanssaan samassa hoitopaikassa, mutta Hildukkaa ei Tuttelin kanssa sijoiteta samaan paikkaan, koska toisinaan Hildukka-neiti hermostuu Tuttelille.
Tutteli pitää leluleikistä, mutta väistää heti vauhdikkaamman kissan tavoitellessa lelua. Hän rakastaa myös kiipeilypuiden kolosia, pahvilaatikoita ja pehmeällä peitolla sisustettuja kantobokseja – Tutteli syö kolme kertaa päivässä märkäruokansa omassa rauhassaan kantoboksissa. Näin hän on myös tottunut ja hiljaisempi boksimatkustaja, joka tutustuu rohkeasti uusiinkin paikkoihin. Eläinlääkärissä hän on superkiltti. Tutteli on käynyt myös sydänultrassa ja sydämensä on tutkittu terveeksi.

Tutteli voisi tulla toimeen rauhallisen kissa- tai koirakaverin kanssa, ja hän on myös tottunut lapsiin. Tärkeintä Tuttelille kuitenkin on seura, oli se sitten ihmisen tai toisen eläimen antamaa. Tuttelille paras koti onkin sellainen, jossa hän ei joutuisi olemaan pitkiä aikoja yksin, vaan saisi nauttia huomiosta ja silityksistä mahdollisimman paljon.

Summary in English

  1. Tutteli loves human company and she can stay on people’s laps for hours.

23.12.2021

Tutteli is a kind female cat who asks for attention by gently touching humans with her paw. She needs lots of attention so she is looking for a home where she does not have to spend much time alone. She has had some problems with urinating so she is on a special diet. Tutteli has a beautiful fur that needs to be brushed regularly. Tutteli gets along with other cats and dogs as long as they are calm. She also gets along with children.