Turpo (nyk. Tume)

06/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.12.2019 Turpo pääsi uuteen kotiin veljensä Tuuren kanssa. Uudessa kodissa Turpo sai nimekseen Tume. 

8.12.2019 kuulumisia kodista:

Viikko on nyt pyörähtänyt Tuuren ja Turpon ( uusi nimi Tume ) kanssa. Pojat ovat pikkuhiljaa kotiutuneet, mutta ovat vielä hieman arkoja. Tuurea voi hieman silittää ruoan annon yhteydessä. Onpa hän jo puskenut jalkaani siinä samalla. Tumea taas pääsee silittämään hyvin harvoin vielä. Aamut meillä nykyään alkavat leikin merkeissä. Tume tykkää leikkiä viuhkalla ja Tuure vinkuvalla hiirellä. Päivät kuitenkin vietetään yhdessä kylki kyljessä nukkuen yläkerran sohvalla. Iltaisin sitten taas alkaa meno ja meininki. Valojen sammuessa meidän makuuhuoneesta tulee leikkipaikka. Näistä pojista tulee kyllä aivan loistavia kolleja.

***

Turpo on leikkisä ja herttainen mustalla nokinenällä varustettu pikkukissa.

28.10.2019

Ihastuttava Turpo rakastaa höyhentupsun peräässä juoksemista, eikä mikään lelu ole tältä Suurelta Saalistajalta turvassa. Joskus Turpo intoutuu huimiin akrobaattisiin suorituksiin lelun perässä kaahatessaan, mutta välillä saalistus päättyy vielä sängyn laidalta tippumiseen tai onkilelun naruun sotkeutumiseen. Kaikista eniten Turpo kuitenkin rakastaa vejeään Tuurea, jonka kylkeen on mukava käpertyä nukkumaan, ja jonka kanssa on ihana riehua ja nahistella. Veljekset etsivätkin omaa yhteistä kotia.

Turpo osaa jo hienosti kiipeillä kotihoitopaikan kattoon asti yltävässä kiipeilypuussa, ja kynnetkin teroitetaan samaan paikkaan. Uudessa kodissa pitääkin olla luvallinen kiipeily- ja kynsimispaikka, jossa pikkukissa saa sekä purkaa energiaa, että levätä.

Turpo tukeutuu monessa asiassa kovasti veljeensä, ja reippaamman Tuuren esimerkki on ollut tärkeä tekijä Turpon kesyyntymisessä. Vieraat ihmiset jännittävät Turpoa vielä kovasti, mutta oma tuttu hoitotäti ei enää ujostuta. Kotihoitopaikan ihmisten jaloissa kiehnätäänkin ruoanjaon yhteydessä, ja ovelle tullaan usein tervehtimään. Käsittelyn suhteen perusjutut onnistuvat Turpon kanssa jo hienosti, ja myös syliin Turpon saa hetkellisesti nostaa pussailtavaksi. Kovin kauaa Turpo ei ihmisen likellä kuitenkaan vielä viihdy. Silittelyt ja rapsuttelut kuitenkin sijaan ovat täysin ok, etenkin jos rapsuttelujen välissä leikitään hetki saalistusleikkejä!

Turpon kanssa tutustelua ja käsittelyn opettelua pitää jatkaa lempeästi ja pikkuhiljaa, sillä Turpo suhtautuu uusiin asioihin suurella varauksella. Epämiellyttävä kokemus jää Turpolla painamaan mieltä pitkäksi aikaa, sillä hän ei vielä aivan ymmärrä mitä ihminen milloinkin häneltä tahtoo. Myös odottamattomat liikkeet säikäyttävät Turpon helposti, minkä takia Turpo ei sovi pikkulapsiperheeseen. Uudelta kodilta toivotaankin jonkin verran aikaisempaa kissakokemusta, ja ymmärrystä edetä luottamuksen rakentamisessa aktiivisesti, mutta kissan ehdoilla. Kärsivällisyys todellakin palkitaan tämän pienen herrasmiehen kanssa!