Tupsu (nyk. Frankenstein)

Lisätty sivulle: 2012-05-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tupsu  (nyk. Frankenstein)
29.7.2012 TUPSU SAI KODIN HELSINGISTÄ YHDESSÄ TOPSU VELJENSÄ KANSSA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

3.12.2012 Hei taas pitkästä aikaa! Täältä tulisi talvisia terveisiä Armakselta (Topsu) ja Frankilta (Tupsu) :)

Meillä sujuu hyvin ja paljon olemme lähentyneet toisiamme :) Suuria muutoksia on myös tiedossa, sillä tämä perhe on muuttamassa Joensuuhun! Olen sieltä kotoisin ja vaikka vannoin etten ainakaan sinne enää ikinä palaa, niin koti-ikävähän se iski :) Vaikka muutto jännittääkin poikien kanssa, niin he ovat myös yksi suurimmista syistä miksi muuttoon päädyin. En raaskisi heitä lomilla sinne mukanani viedä pitkän matkan päähän ja aivan vieraaseen paikkaan muutamien päivien takia. Enkä myöskään enää itse halua olla heistä erossa, jos he jäisivät toisten hoitoon kotiin. Toivon myös, että muuttoa helpottaa se, että olen poikien mukana matkalla ja uudessa kodissa on kuitenkin tutut huonekalut ja tavarat. Ja enemmän tilaa mellastaa.

Muita kuulumisia on ainakin, että Frank voi paksusti ja Armaksesta on kuoriutunut varsinainen villikko :) Molempia saa silitellä paljon ja Frankin olen muutaman kerran syliinkin nostanut. Armas on nykyisin kovin utelias minun suhteeni, joka ilta tulee heti sänkyyn mentyäni viereen ikkunalaudalle ihmettelemään ja siitä hetkeksi sänkyyn viereen. Aamulla taas ääneni kuultuaan hyppää sänkyyn hyökkäilemään peiton kimppuun. Armas on myös innokas kiipeilemään kaikkialla ja järsii kaikkea mahdollista pahvilaatikoista pöydän kulmiin. Hän on myös alkanut puskemaan, mutta ei taida vielä itsekään tietää miten se tehdään :) Puskee, räpsäisee kynnellä, puskee, räpsäisee taas..ja välillä yrittää puskea metrinkin päästä :) Silitettäessäkin vielä räpsii usein, kun taas Frank ei ole tainnut kynsiä kertaakaan koko aikana.

Frankista onkin tullut varsinainen kotileijona, hän ei vähästä hetkahda:) Frankia saa paijata kaksin käsin ja hän edelleen vaan työntää tyynesti tassulla pois, jos huomio ei sillä hetkellä kiinnosta. Imurointikaan ei paljoa pelota, se ole mikään syy poistua ikkunalaudalta loikoilemasta. Poikien painissa Frank on tosin nykyisin se, joka joutuu vauhdikasta pikkuveljeä pakenemaan. Melkein puolet pienempi Armas taitaa voittaa ketteryydessä. Olen seurannutkin poikien syömistä ja ainakin nykyisin he syövät ihan saman verran. En tiedä olisiko Frank kerännyt painonsa silloin, kun meillä oli vielä raksuja tarjolla. Tosin hän on muutenkin aivan eri tyyppinen kuin veljensä, jalatkin on puolet paksummat.

Leluja molemmat kuljettavat hauskasti suussaan ja käyvät pudottelemassa niitä kenkiin ja käsilaukkuihin. Armas myös piilottelee leluja jatkuvasti sänkyyn ja sohvaan, ihan harmittaa itseänikin kun tyhmä äiti tulee ja löytää ne piilot vahingossa.. Kantoboksiin olemme nyt totutelleet muuttoa varten herkkupalojen avulla. Jo toisella kerralla Frank meni jo valmiiksi boksiin odottamaan, kun näki mitä on tiedossa (yllätys..) ja Armas seuraavana päivänä. Lapsinerot!

Paljon terveisiä täältä meiltä ja ihanaa joulun aikaa! Riina, Armas ja Frank

2.9.2012 Tässä Topsun ja Tupsun terveisiä kuvien kera! Pojat tulivat kotiin tasan viisi viikkoa sitten ja paljon edistymistä on tapahtunut. Ensimmäiset päivät menivät tiiviisti kylpyhuoneen nurkassa ja sängyn alla, josta pikkuhiljaa alettiin tekemään tutkimusretkiä ympäri kotia -lähinnä yöaikaan. Topsu joutui vielä heti alkuun lääkärireissulle flunssaoireiden vuoksi. Silmien oireet onneksi paranivat, myöhemmin vielä Tupsun silmä alko oireilemaan mutta muuten pojat ovat kunnossa ja hyvinkin energisiä. Tupsu on pojista selvästi rohkeampi ja häntä on saanut silitellä jo pidemmän aikaa, tulee puskemaan varsinkin kun ruokaa on tiedossa ja monet kerrat on jo kehrännytkin. Topsu on ollut paljon arempi eikä päästä kovinkaan lähelle, suurin edistys on ollut että haistelee ihmisen kättä. Pari kertaa on sähissytkin, jos olemme sattuneet samaan aikaan esimerkiksi pieneen keittiöön.Tänään hän tuli kuitenkin ensimmäisen kerran puskemaan jalkaa ruokaa odottaessaan ja nyt tuli nukkumaan tuohon sohvalle viereen, kun tätä viestiä kirjoittelen -tätä ei ole ennen tapahtunut! :)

Kodin pojat ovat jo ottaneet omakseen ja riehuvat antaumuksella, öisin sisustus laitetaankin usein uusiksi, matto vaihtaa paikkaa ja sohvatyynyjä saa etsiä ties mistä. Lelut ovat kovassa käytössä, mutta parasta puuhaa taitaa olla yhdessä painiminen, joka vaihtuu välillä pusutteluun ja pesuhetkiin. Naukumista en ole muuten kertaakaan pojilta kuullut, mutta molemmat kujertelevat ahkerasti :) Eli meillä sujuu hyvin, laittelen taas myöhemmin kuulumisia. Ja suurkiitos Heidille, kotihoitajille ja kaikille muille avuliaille rekkulaisille, joiden ansiosta nämä pojat ovat tulleet kotiin! t. Riina ja pojat

ps. Topsu on uudelta nimeltään Armas, kun taas Tupsusta tuli Frankenstein
-molemmat nimet on suurella rakkaudella annettu :)

****

LEIKATTU UROS, noin 5-6kk (toukokuu 2012), hoidossa Tallinnassa

26.5.2012 Tupsu ja Topsu ovat noin 5-6 kuukauden ikäinen kolli kaksikko. Pojat kastroidaan ennen luovutusta.

Äärettömän seurallisia, herkkiä ja luottavaisia. Käyttäytyvät kuin koiranpennut. Suukottelevat ja nuolevat kättä. Kävelevät perässä, haluavat syliin, kehräävät ja kaipaavat paljon huomiota. Kotiaskareissa mukana. Aivan ihania, niin kilttejä ja viattomia. Sopiivat kissarakkaaseen kotiin, jossa saa osakseen paljon hellyyttä ja rakkautta. Etsitään yhteistä kotia pojille. Ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa.