Tulkku (nyk. Pullava)

Lisätty sivulle: 2014-11-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Tulkku (nyk. Pullava)
23.11.2014 Tulkku sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.4.2015 Terveisiä marraskuun lopulla kotiutuneelta Pullavalta! Pullavaksi kissanristitty Tulkku tuli kahdeksanvuotiaan kiltin kollin kaveriksi kotiin, josta 16-vuotias kissapappa oli vain vähän aikaisemmin siirtynyt kissojen taivaaseen. Jännitimme kovasti, miten kaverinsa menetyksestä silmin nähden masentunut kissamme ottaisi pienen tulokkaan vastaan, mutta alkuihmetyksen jälkeen kollit tykästyivät toisiinsa niin, ettei parin viikon suunnitellusta alkueristyksestä tullut mitään, kun olisi pitänyt temmeltää yhdessä heti alusta alkaen. Pojista on tullut kaverukset, jotka pesevät toistensa korvia ja nukkuvat päällekkäin ison kiipeilypuun samalla tasolla.

Pullava on todellinen energiapakkaus, jolla riittää virtaa tarvittaessa vuorokauden jokaiselle tunnille. Kaikki lelut on jo leikitty rikki, mutta hätätapauksessa Pullava askartelee itsekin leluja tarkoituksiinsa sopien. Suosittuja materiaaleja ovat olleet pahvilaatikot, posti, pajukori, vessapaperi, olohuoneen matto sekä eteisen maton alta löytynyt liukueste. Meidän – ja ennen kaikkea mukavuudenhaluisen Silja-kissan – onneksemme leikkisyydellä on kääntöpuolensa, ja Pullava nukahtaakin usein aivan yhtäkkiä kesken leikin sikeään uneen. Onpa käynyt niinkin, että koko perhe on saanut nukkua koko yön heräämättä kertaakaan.

Pikku puuhastelija on todella perso ruualle. Raaka liha maistuu siinä missä eläinkaupan tölkkipöperötkin, ja olemmekin koittaneet pitää ruokavalion mahdollisimman terveellisenä ja monipuolisena. Mikäli ruokaa ei ole tavanomaiseen aikaan vielä kuppiin tullut, esittää Pullava mieluusti pienen kimeä-äänisen sonetin, jonka sanoma ei jää kuulijaltaan hämärän peittoon. Kissakokeneeksikin kodiksi olemme oppineet Pullavalta paljon. Koskaan aiemmin ei ole tullut vastaan yhtä leikkisää kissaa! Pullavassa luonnolliset vaistot ja vietit ovat syvällä. Vaikka pentu pyörii jaloissa jatkuvasti ja juttelee suoraan silmiin tapittaen, ei se viihdy sylissä lainkaan. Myös ikkunasta näkyvät linnut herättävät sen luontaisen saalistusvaiston, joka näkyy myös Pullavan leikeissä vahvana.

Oikein ihanaa kevättä ja toivottavasti pian alkavaa kesää Pullavalta perheineen.

***

Leikattu urospentu. Noin 4,5kk. Kotihoidossa Vantaalla.

11.11.2014 Tiu, Tau ja punainen poika Tulkku saatiin talteen yhdistyksen loukutusprojektin yhteydessä. Kaikki paikan pennut luultiin jo saaneen kiinni, mutta pihapiiriin ilmestyikin vielä muutama lisää. Vanhassa navetassa majailleet pennut tulivat ruoan perässä pyörimään talon ympärille, ja ne saatiin otettua kiinni.

Varhainen pentuaika tällä kolmikolla on mennyt ilman ihmiskontakteja ja kotihoitopaikassa onkin nyt opeteltu läheisyyttä ja käsittelemistä. Ujon luonteensa puolesta pennut eivät sovi perheeseen jossa on pieniä lapsia, ja kotona tulisi olla reipas kissakaveri näyttämässä mallia. Muihin, aikuisiin kissoihin kolmikko olisi menossa innolla tutustumaan. Pikkuiset tuntuvatkin muita lajitovereita nähdessään olevan kuin eri kissoja, häntä nousee pystyyn ja kehräys lähtee käyntiin! Ihmisiä jännitetään vielä vähän enemmän.

Tulkku on kolmikosta ensimmäisenä vastassa, ja reippaimmin tutkailemassa uutta paikkaa. Sylissä poika usein inisee hetken, jonka jälkeen huomaakin rapsuttelun olevan ihan kivaa puuhaa.

Kolmikon taustasta voit lukea lisää yhdistyksen blogista.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.