Tuisku

15.05.2023

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Järvenpää (sijaiskodissa)

Varattu

Tuisku on leikkisä, ihmisiä rakastava ja täynnä elämää olevaa kollipoika, joka etsii yhteistä kotia siskonsa Tyynin kanssa. Tyynillä ja Tuiskulla on Scottish fold -perimää, joten kaksikolle etsitään kissakokenutta, rodun terveysongelmiin perehtynyttä omistajaa, joka on valmis sitoutumaan kroonisesti sairaiden kissojen pitkäaikaiseen hoitoon. Luethan asiasta lisää alta.

25.6.2024

Tuisku ja Tyyni odottelevat edelleen ikiomaa kotiaan.

Reilun vuoden ikäinen toimelias Tuisku on yleensä siellä missä tapahtuu, ja osallistuukin mielellään kaikkeen tekemiseen ja kotitöihin. Tuisku rakastaa rapsutuksia ja usein se heittäytyy mahalleen rapsuteltavaksi. Välillä Tuiskun saattaa löytää myös ihmisen vierestä nukkumasta tai rinnan päältä makoilemasta. Innostuessaan Tuisku saattaa osoittaa rakkautta hellästi puremalla.

Tuisku saattaa uusien tuttavuuksien kanssa olla alkuun ujo, ja vastaanottaa yleensä vieraat piilosta. Kuitenkin kun se pääsee vauhtiin ja tutustuu ihmiseen, saa siitä mitä parhaimman kaverin itselleen.

Tuiskun lempipuuhiin kuuluu kissakaveri Tyynin kanssa painiminen, kiipeily ja laserlelu. Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet sijaiskodissa ongelmitta. Tuisku on tottunut niin kynsien leikkaukseen kun kuljetuskoppaankin. Tuisku on myös perso ruualle, eikä nirsoilua ole näkynyt tähän mennessä. Ruokaa olisikin helppo hyödyntää tulevaisuudessa esim. lääkkeiden annossa ja aktivoinnissa.

Tuisku ja Tyyni saapuivat yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää, ja tämän takia molemmilla on luppakorvat. Luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Jokainen tätä geenimuunnosta kantava kissa tulee kärsimään kroonisista kivuista jossain vaiheessa elämäänsä. On yksilöllistä, minkä asteisena sairaus ilmenee ja kuinka nuorena oireilu alkaa, joten tilanne vaatii jatkuvaa seurantaa kotona sekä säännöllisiä eläinlääkärin tarkistuksia ja röntgenkuvia. Kissojen tulevan omistajan tulee ymmärtää taudinkuva ja sen mahdollinen vaikutus kissan elinikään, sekä olla tietoinen kivun ilmenemismuodoista kissoilla. Kissoja tulee kotona totuttaa jo ennakoiden erilaisiin stressittömiin lääkkeenantotapoihin, sillä lääkitseminen tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan osa kissan arkea.

Tuiskun ja Tyynin kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu). Tuiskulla on todettu vino purenta, jota on hyvä seurata aina eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Tuisku etsii yhteistä kotia siskonsa Tyynin kanssa. Nämä erottamattomat kaverukset etsivät kissakokenutta kotia, jossa ne saavat tarvitsemaansa huomiota ja aktivointia. Rauhalliset kissojen sielunelämää ymmärtävät lapset, kissasosiaalinen kissakaveri tai kiltti koirakaveri voisivat myös sopia sisaruskaksikon perheeseen.

15.3.2024

Tuisku on hieman hitaasti lämpenevä, mutta lämmetessään siitä saa mitä parhaimman ystävän. Tuisku saattaa ujostella alkuun uusia ihmisiä ja se katseleekin heitä turvallisesti piilosta. Kun ihminen tulee tutuksi, kuoriutuu Tuiskusta kiltti ja ihmisläheinen sylikissa. Sylissä se saattaa osoittaa hellyyttä hellästi puremalla. Tuisku on luonteeltaan villi ja aktiivinen kissa. Sen lempipuuhiin kuuluu painiminen kissakaverin kanssa, keppilelut ja laser. Tuiskulla on aina ollut hyvä ruokahalu ja ruuan avulla sitä on ollut helppo aktivoida. Uudessa kodissa tätä harrastusta olisi hyvä jatkaa. Tuisku etsii kotia yhdessä siskonsa Tyynin kanssa.