Tuisku (nyk. Aslan)

Lisätty sivulle: 2012-07-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Tuisku (nyk. Aslan)
29.7.2012 Tuisku muutti veljensä Robinin kanssa yhteiseen kotiin Vantaalle.

*****

Kuulumisia kodista:

1.5.2014 Meidän perheen vahtikissa, mukana aina siellä missä tapahtuu. Rakastaa nouda leikkiä (on ominut lasten leluista “leikkiruuvit” joita heitetään ja Aslan tuo takaisin). Ulkoilee reippaana valjaissa , käy lenkillä sekä lähimetsässä yhdessä omistajan kanssa – melkein kuin koiraa ulkoiluttaisi! Hyvällä säällä istuu parveekkeella vahtimassa pihapuun lintuja. Ruokakupilla eka ja vika, ei tykkää kuivamuonasta, mutta syö mielellään kananmunia, kanaa ja jauhelihaa sellaisenaan. Iltaisin käpertyy omistajan jalkoihin nukkumaan, mutta ei ole varsinaisesti sylikissa vaikka tykkääkin rapustuksista, etenkin leuan alta.

3.8.2012 Kissat on nimetty nyt uusiksi, Robinista tuli Milo ja Tuiskusta Aslan.

Ensimmäisen illan kissat kiersi asuntoa nuuskimassa, sitten Milo löysi ilmeisen turvapaikan saunan lauteiden alta missä vietti parisen tuntia aikaa Aslanin kolutessa nurkkia, kiipeillessä pitkin sohvia, pöytiä ja hauskuuttaen lapsia. Milo liittyi myöhemmin seuraan sohvatuolin alle.

Yön ja seuraavatkin yöt kissat viettivät saunaosastolla, kuljetuskoriin kävivät unille ja siellä istuivat aamulla kun menin katsomaan, vesikuppi oli käyty kaatamassa vaan jossain vaiheessa yötä. Yöt ovat nukkuneet tai olleet ihan hiljakseen, mutta aamuisin alkaa seitsemältä miukuminen kun haluavat touhumaan muualle asuntoon.

Aslan on rohkeana poikana mukana ihan kaikessa mitä teemme, ei pelkää imuria eikä sähköporaakaan vaan katsoa tapitti samassa huoneessa kun laitoin palovarottimia kattoon :) Milo herkkänä hakeutuu helposti sohvan tai sängyn alle kun kuuluu kovia ääniä, mutta tulee rohkeasti veljensä perässä esim vieraita tapaamaan. Sylissä kumpikin viihtyy rapsutettavana hetken, mutta sohvalle hakeutuvat viereen kehräämään.

Ruoka maistuu hyvin, kaikki eri märkäruoat mitä eläinkaupasta ostin, raksut ei niinkään, kahta eri merkkiä on aina tarjolla mutta ainoastaan Milo niitä käy välistä muutaman napsimassa, Aslan ei ollenkaan. Milo on kärppänä pöydällä jos meiltä ihmisiltä unohtuu ruokaa ja kun syömme on tuolilla maukumassa josko sais jotain. Milo myös jäytää huonekasveja, kaikki vähänkin myrkyllinen siirretty kissan ulottumattomiin. lapsilta lattialle tippunut herneenpalko oli Milon aarre, jonka raahasi tv tason alle ja vartioi muristen.

Hiekkalaatikolla käyvät molemmat tekemänsä tarpeensa ja kun siivotessa siirsin laatikon paikkaa niin Milo teki kakat vanhalle paikalle eli nopeasti oppivat missä kakkimispaikka, siinä ainoa vahinko.

Eilen käytiin ensimmäistä kertaa ulkona tutustumassa, Milo antoi laittaa valjaat nätisti mutta pyrki niistä heti eroon, Aslanille oli valjaiden laitto hankalampaa mutta kun ne oli päällä niin ei niitä enää harmitellut. Oven kun avasin niin Aslan kärppänä pihalle tuoksuja haistelemaan, Miloa piti hieman suostutella mutta kun äkkäsi mun yrttimaan niin taisi luulla tulleensa paratiisiin :)

Kissat peuhaa kaiken aikaa yhdessä ja todella nauttivat toistensa seurasta, joten olen tosi tyytyväinen että otin kerralla kaksi kissanpoikaa. Lapset jaksaa kissoja leikittää paljon mutta kunhan koulut alkaa niin päivät kissat viettävät kuitenkin täällä kaksin.

Aurinkoisin terveisin
Mari, pojat ja kissat

***

UROSPENTU, noin 12 viikkoa (heinäkuun lopussa 2012), kotihoidossa Vantaalla

26.7.2012 Emokissa Misu sekä muusikkomukulat Chisu, Robin, Tähkä ja Tuisku pääsivät yhdistykselle hoitoon jo pentujen ollessa pieniä kääröjä. Kotihoidossa ja ihmisen käsittelyssä kasvaneista pennuista onkin tullut reippaita kissanalkuja ja emokin on todella ystävällinen, pikkuiset ovat saaneet siis mammaltakin hyvää mallia :) Kaikki ovat päässeet tottumaan myös lapsiin ja koiraan.

Tuisku on kaunis mustavalkoinen kissa, joka on ihanan utelias ja seurallinen ja aina ensimmäisenä ovella vastassa. Tuisku nauttii leikkimisestä sekä sisarustensa että ihmisten kanssa.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.