Tuike (nyk. Tove)

01.04.2019

Alkuperä: Suomi

31.1.2020 Tuike muutti Helsinkiin Lilli– ja Miisu-kissojen kaveriksi.

***

Tuike on pieni siro tyttö, jota vielä hieman jännittää ihmisen kanssa oleskelu. Tuikelle etsitäänkin kotia, jossa olisi kokemusta aran kissan sielunelämästä. Tyttö on kuitenkin hyvin energinen ja leikkisä, joten uudessa kodissa pitäisi olla kiltti ja rohkea kissa, jonka kanssa leikkiä, ja jolta Tuike voisi ottaa mallia ihmisten kanssa elämiseen.

3.1.2020

Lisätty kuvia söpöstä Tuikeesta!

23.12.2019

Tuiken taustat ovat perinteiset, se on viettänyt aikaa paljon ulkona ja ei ole oikein ollut kontaktissa ihmisen kanssa ennen kuin saapui Rekuille kotihoitoon noin puolen vuoden ikäisenä. Aluksi ihmiset jännittivät tyttöä todella paljon, mutta sittemmin Tuike on kiinnostunut kaksijalkaisista kanssaeläjistään ja seuraileekin heidän tekemisiään uteliaana. Silitykset ja rapsut ovat vielä kauhistuttavia, ja Tuike viettää paljon aikaa piilossa. Tytön käsittely kuitenkin onnistuu, jos muistaa käyttää varmoja otteita. Tuikeella oli korvissa hiivaa, ja korvien putsaus sujui suht draamattomasti. Uuden kodin olisi hyvä olla valmis antamaan Tuikeelle tarpeeksi aikaa ja tilaa kotiutumiseen ja olla kärsivällinen ja rauhallinen edistymisen suhteen. Tuikeesta tuskin tulee koskaan sylikissaa, mutta hänestä voi oikeassa kodissa vielä kuoriutua oikein seurallinen neitokainen.

Tuikeen lempparilelu on pallorata ja huiskalle on myös kiva antaa kyytiä. Energiaa tältä tytöltä löytyy ja uudessa kodissa olisikin kiva olla leikittäjiä ja myös kiltti ja reipas kissakaveri, jonka kanssa painia. Tuike asuu tällä hetkellä siskonsa Tiksun kanssa, mutta Tiksu on luonteeltaan selvästi rauhallisempi, joten Tuikeelle etsitään nimenomaan leikkisää kaveria.

Leikkimisen lisäksi Tuike tykkää katsella ikkunasta ulos ja syödä. Ruoka-aikaan on kova juttelemaan, vaikka muuten onkin kovin hiljainen kaveri. Kotihoidossa Tuike on syönyt lähinnä märkäruokaa, sillä raksut aiheuttavat mahdollisesti ruuansulatusoireita. Tämä on hyvä huomioida myös uudessa kodissa ja seurailla hieman, mitkä ruoat sopivat tytön mahalle ja mitkä eivät.