Tuhkimo

01.10.2018

Alkuperä: Suomi

31.1.2021 Tuhkimo muutti omaan kotiin Helsinkiin.

17.2.2021 Kuulumisia kodista:

Ensimmäisenä yönä Tuhkimo oli aika levoton ja vilkas, sen jälkeen yöt ovat sujuneet mukavasti. Enimmäkseen Tuhkimo nukkuu Millan jalkopäässä. Ruokailut sujuvat ohjeiden mukaan, myös terveellisempi märkäruoka ja naksut ovat maistuneet. Muita ruokia ei ole vielä yritetty. Vessahommat ovat sujuneet alusta lähtien mallikkaasti. Kovasti tykkää leikkiä kaikenlaisilla heitettävillä jyrsijöillä, hänestä on kehkeytynyt varsinainen hyppykissa! Myös piiloleikit ja muut hyökkäämiset kulman takaa ihan kissamaiseen tyyliin. Ulkoilua lasitetulla parvekkeella on koitettu päivittäin, varsinkin lintujen laulu ja ohikulkevat koirat saavat karvat pörhistymään. Harjausta omalla harjalla ja takkuharjalla päivittäin. Nyt uutena hauskana yllätyksenä Tuhkimo viihtyy kuljetuskopassaan, minne menee ihan omatoimisesti, haluaisiko lähteä matkoille.

***

Tuhkimo on nuori, kiltti pitkäkarvainen kissaprinsessa.

20.1.2021

Tuhkimo tuli rekuille kodinvaihtajana. Luonteeltaan hän on kiltti ja hieman varovainen, mutta tykkää ihmisistä. Muihin kissoihin hän suhtautuu hieman epäileväisesti, joten Tuhkimo voisi viihtyä talouden ainoanakin kissana. Ei kissakaverikaan ole poissuljettu kunhan tutustuminen hoidetaan hitaasti.

Tuhkimoa kiinnostavat sulkalelut, palloleikit ja ulkomaailman vahtiminen ikkunoista. Harjaamisesta hän myös nauttii, mikä onkin tarpeellista hänen pitkän turkkinsa takia.

Ruuan suhteen neiti on äärimmäisen ronkeli ja sen myötä myös hyvin hoikka. Jos kipossa ei ole tarjolla tiettyä kastike-latzia hän mieluummin nääntyy nälkään kuin maistaa mitään muuta ruokaa. Kuivaruokaa hän saattaa maistella silloin tällöin muutaman napun. Neidin ruokailutottumuksia tuleekin uudessa kodissa yrittää saada paremmalle tolalle pikkuhiljaa totuttamalla häntä laadukkaampaan ruokavalioon. Tämä voi kyllä olla haastavaa sillä neiti ei välitä herkuista eikä selvästikään ole ruokaorientoitunut.

Paras koti neidille olisi varmasti sellainen jossa ei ole ihan pieniä lapsia, sillä Tuhkimo on hieman stressiherkkä. Mutta nuorena kissana hän kuitenkin kaipaa leikkiä ja aktivointia, ja isommat, kissojen kanssa olemaan tottuneet lapset voisivat olla ihan ok.