Tsukimi (nyk. Drakka)

parivuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.11.2021 Tsukimi, nykyisin Drakka muutti omaan kotiin Penny-kisun kaveriksi.

***

6.3.2022 Tsukimi on nuori kollin alku, joka on pikkuhiljaa tullut esiin kuorestaan.

Tsukimi tuli Rekuille isosta, yli 100 kissan populaatiosta. Alkuun Tsukimi on arka uusia ihmisiä ja asioita kohtaan, mutta pikku hiljaa ottaa asuintilaa omakseen. Silitykset on ok, silloin kun on tarpeeksi rauhallinen hetki siihen. Eli Tsukimi tarvitsee vielä aikaa ja rohkaisua kasvaakseen ihan täysipainoiseksi kotikissaksi. Tsukimi tykkää leikkiä kissakaverin kanssa, joten sellainen olisi löydyttävä myös uudesta kodista. Arvostetuin kaveri olisi sellainen, joka tykkää painia, mutta olisi kuitenkin lempeä luonteeltaan. Rauhallinen ja varma kissakaveri myös tukee Tsukimin kehitystä mukavaksi kissaksi.

Lelujen kanssa pitää olla tarkkana, Tsukimi nimittäin syö sille jätetyt lelut. Kaikki irtoavat osat ja helposti nakerreltavat lelut kannattaa jättää ostamatta ja loput kerätä yöksi pois. Tsukimi on syönyt monipuolisesti viljattomia ja sokerittomia ruokia sekä raakoja lihoja. Tämä mies ei turhia nirsoile, kaikki kelpaa. Kuivaruoka on osana aktivointia ja ei päivittäin tarjolla.

Vessalaatikkoa osataan käyttää, kaikista mieluisin laatikko on rauhalliseen nurkkaan sijoitettuna. Hiekkana käytetty mikrohiekka ja se on sopinut oikein hyvin. Pitkästä turkista on pidettävä hyvä huoli harjauksin. Tsukimi antaa harjata, mutta välillä tekisi mieli vähän läpsiä hoitajaa, kun olisi sitä muutakin tekemistä, kuin olla hoidettavana. Tsukimi on tottunut rauhalliseen isoon koiraan, joten sellainen on ok lisä uudessakin kodissa. Isommat rauhalliset lapset on ok, pienet lapset pelottavat liikaa. Kanit ja muut pieneläimet eivät sovellu samaan talouteen, Tsukimilla on saalistusvaisto tallella